Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kolik Bebekler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuKolik Bebekler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eergun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 May 2013
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Konu: Kolik Bebekler
    Gönderim Zamanı: 15 Haz 2013 Saat 00:57
Sevgili anneler,

Bebeğiniz dünyaya geldi ancak uzun süredir ağlıyor, özellikle gün içinde ağlaması belli bir saatte başlıyor ve bitiyor, ağladığı zamanlarda onu hızlı sallamak, arabada gezdirmek, elektrik süpürgesi sesi dinletmek gibi yöntemler işe yarıyorsa....

Bebeğiniz kolik olabilir...

Kolik bebek ne demektir. Kolik bebekler doğmalarına rağmen hala kendilerini anne rahminde sanan, ya da orda olmayı tercih eden, dış dünyaya adapte olmayan bebeklerdir. Gün içinde belli bir saatte ağlamaya başlarlar ki bu saat genelde doğumdan önce sizin en yorgun olduğunuz saatttir. Şöyle ki, diyelim ki hamileyken çalışan bir anneydiniz ve eve geliş saatiniz akşam yedi idi. Gün içinde sabır ile çalışıyor ve kendinize hakim oluyordunuz. Ancak akşam yedide eve geldiğinizde vücudunuz ister istemez kendini salıyor, tüm yorgunluğunuz ortaya çıkıyor, hatta stresli oluyordunuz. İşte doğumdan sonra da eğer bebeğiniz akşam yedi sularında huzursuz olmaya, sebepsiz ağlamaya başlıyorsa ve bu ağlaması birkaç saat devam ediyorsa bunu bu şekilde açıklayabiliriz. Bebeğinizin vücut saati hala anne rahmindeki dönmede kalmış ve hala saat yedide yani sizin en yorgun ve gergin olduğunuz o saatte o da gergin oluyor.

Bu durum çok uzun süre devam etmez. bu nedenle panik olmanıza gerek yoktur. ayrıca kolik bebekleri rahatlatmak için battaniyede sallamak, arabada gezdirme, elektrik süpürgesi sesi dinletmek gibi yöntemler de geçici yöntemlerdir.

Böyle durumlarda bebeğiniz ile konuşun, onu rahatlatmaya çalışın, onu sevdiğinizi ve güvende olduğunu söyleyin ve onu kucağınıza alın. Ten teması kolik bebekler için çok önemlidir.

Ailenizle mutlu ve sağlıklı günler dilerim

Reklam yapmak yasaktır...




Düzenleyen Gamze - 15 Haz 2013 Saat 01:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.