Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip mi alerji mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip mi alerji mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ferdasu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip mi alerji mi?
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 20:18
Merhaba Kadir Hocam,

Eski maillerinizi okudum ama uygun bir durum bulamadığım için birebir danışmak istedim. 

5,5 yaşında bir oğlum var, genellikle kışları uzayan hastalıklarla uğraşıyoruz. Bu kış da hastalıktan kurtulamadı. 3 kere antibiyotik kullandık. Şimdi gene uzayan bir hastalık geçiriyor ve ne yapacağımızı bilmiyorum.

Hastalık genellikle şu şekilde seyrediyor, burun akıntısı, öksürük (neredeyse bir aydır geçmeyen balgamlı öksürük) sonra kulak (sıvı birikimi) ve ateş. Kulağa geçtiği zaman devlet hastanesinde gittiğimiz kbb doktoru menenjit riskini alamayacağımızı söyleyerek antibiyotik kullanmamızı istiyor. 

Kbb doktorumuz tekrarlayan hastalıkların alerjiden kaynaklandığını (bünyeyi zayıflattığı için), kendi çocuklarının da aynı durumu yaşadığını söyleyerek ve tedaviye yönelik olarak alerji ilaçları veriyor 
(Zespira ve nasocourt). Geçen sene yaptırdığımız kan testinde Ige 198 çıkmıştı (referans aralık 0-60) ama spesifik alerjen testinde bir şey bulunamamıştı. Oğlumun alerjik olduğundan şüphelensemde bu ilaçların yan etkilerinden korktuğum için kullanmıyorum. 

Hastalığı geçmediği için bugün kulağı kontrole gittik. Malesef iyileşmemiş. (Bu arada bir ay içinde sizin önerdiğiniz gibi iki parti olmak üzere iliadin de kullanmıştık.) Verdiği diğer ilaçları kullanmadığımızı söylemedim. Burun akıntısı hala devam ettiği için "Zespira da iyi gelmiyorsa sanırım alerji iğnelerine başlamanız gerekecek, başka çare kalmıyor" gibisinden şeyler söyledi ve kulak için basınç testi yaptırmamızı istedi (devlet hastanesinde)

Alerji ilaçlarını kullanmayarak hata mı yapıyoruz? Alerji ilaçlarını kullandığımızda bu yaşadığımız uzayan hastalıkları kesebilecek miyiz gerçekten? Eğer alerjik bir durum yaşıyorsa ilaçları kullanmadığımız için astıma çevirme ihtimali olur mu? Siz alerji için ne tavsiye ediyorsunuz.

Şu anki hastalığı için bir çözüm öneriniz var mı? (Yoğun bir burun akıntısı, sarımtrak ama bazen beyaz, yoğun balgamlı bir öksürük ve kulakta sıvı birikimi) Basınç testi sonucunda ne çıkacağını bilmiyorum. Onu da size yazarım.

Bu arada 3 yaşındayken aynı durumda (uzayan öksürük) zatüre başlangıcı teşhisiyle hastaneye yatırılmıştı. O zamanda kulakta sıvı toplanmıştı, macrol, singulair, nasonex gibi ilaçlar verilmişti. Hepsini kullandık ve bahar sonunda akıntı ve kulak iyileşmişti.

Şimdiden teşekkürler. 

 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 22:54
Anlattiklarinizin; Allerji ile veya "- tekrarlayan hastalıkların alerjiden kaynaklandığını (bünyeyi zayıflattığı için),-" gibi sacma-sapan durumlarla hicbir alakasi yok. Resmen uyduruyor..
Bu tip problemler; bu yastaki her cocugun basina gelen ve 2 kis suren hastalikli bir surectir.
Cocuklar ilk dogduklarinda, "Anneden gecen" antikorlar sayesinde, 1 sene bakteriel hastaliklardan korunur. 2 yasindan itibaren, antikorlari olmadigindan ve anne den gecen antikorlarda yokoldugundan, hastaliklarla ancak "Lenf bezleri" ile mucadele edebilirler. Bu sebeple, enfeksiyonlara gosterdikleri tepkiler eriskinlerden farklidir. ANCAK 7 YASINDA YETERLI ANTIKORLAR OLUSANA kadar, bu hastaliklari bu sekilde cekeceksiniz,
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin, sakin o doktorlarin verdikleri HICBIR ILACI kullanmayin. Hele Kortizonlu spreyleri,Allerji ilaclarini, oksuruk ve soguk alginligi ilaclarini ASLA KULLANMAYIN.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Nis 2013 Saat 22:56
Yukarı Dön
ferdasu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2013 Saat 23:26
Hocam teşekkürler. Bugün işitme testimizin sonucunu KBB doktoruna gösterdik. İşitme kaybı olduğu için kulağa tüp takılmalı ve geniz eti alınmalı dedi. Yazı geçirmek istediğimi söyledim (iyileşeceğini umduğum için) büyük kumar oynarsınız, kulağı kaybetme riski var dedi.

Ne yapalım bu durumda, burun akıntısını (koyu beyaz, sarımsı) iyileştirecek ne önerirsiniz? Akıntıdan dolayı öksürüğü var ve kulak ağrısı oluyor zaman zaman.


Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2013 Saat 02:12
"Kulagi kaybetmis" tek bir hastam olmadi, resmen salliyor. Daha; 1 hafta-10 gununuz var. Iliadin'e devam, eski mailleride okuyun.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2013 Saat 15:22
hocam kulakta sıvı birikimi nasıl anlaşılır Biz de 15 gündür gene grip ile uğraşıyoruz.söylediklerinizi yapıyorum Ama 4.5aylık sadece anne sutu alıyor iliadim Ara vererek en fazla kaç gün kullanabiliriz.burnu Kuru iken kulağı rahatsız edecek bi basınç var midir geniz akıntısı Buna neden olur mu?çok şiddetli balgam dolu öksürügu var nefes alırken bile hirliyoryor

Düzenleyen mrb - 20 Nis 2013 Saat 15:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2013 Saat 18:49
Bu sivi zaten Orta kulakta devamli yapilan bir sividir, muhim olan "Agri; varmi, yokmu?" Agri yoksa gerisi onemli degildir. Lutfen eski mailleri okuyun, hep ayni seyler senelerden beri devamli soruluyor...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.