Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zitromax.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumZitromax.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: Zitromax.
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 01:08
Merhaba Kadir Bey,kızım 5 yaş 2 aylık 117 cm 18.5 kg  bronşit teşhisi ile zitromax şurup verildi 1 ölçek yazıyor kutunun üzerinde doktora ulaşamadım prospektüsünde 3 günlük 1 ölçek yada 5gün kullanılacaksa ilk gün 1 ölçek(5ml) 2-5 gün arası yarım ölçek yazıyor.Eczaneyi aradım yazıyormu 3 gün yada 5 gün diye sadece 1 ölçek yazıyor ama 30 ml 5 gün için yazıyorlar 5 gün boyunca 1 er ölçek verebilirsiniz dedi.3 gün oldu 5ml kullanıyoruz.5 güne 5 ml olarak tamamlasak doğru olur mu? Ayrıca uykularım kaçıyor zitromaxı araştırırken kalbe zararlı diye haberler okudum.Yardım edin lütfen kalıcı hasar meydana getirir mi? Ne yapmamız lazım çok endişelendim.teşekkür ederim.İyi ki varsınız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 17:56
Bronsit; antibiyotik ile tedavi edilmez. Brons genisletici ilaclar ile edilir.. Hele atesi yoksa, tamamen gereksizdir. Aslinda Bronsit teshisi bile supheli. Bronsitli hastanin, solunum sikintisi olur, rahat nefes alir, zor verir. Gogus bu sebeple sis vaziyettedir. Bana kalirsa sadece basit bir Grip geciriyorsunuz, simdilerin "MODASI" her Gripliye; Bronsit tanisi konuluyor.. Eski maillere bakin, onekleri cok. Zitromax'i kullanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2013 Saat 20:24
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2013 Saat 20:27
Bugün 4. gündü 1 er ölçek verdim 4 gündür ama yarın vermeyeceğim bunun yanında küçük bronşlarda daralma var geçenki bronşitin izleri dedi.balgamı çok var ama öksüremiyorki atsın kızım öksür diyorum qarada resmen çat diye ses çıkıyor çok balgamı var.Pulmicort 0,25 verdi sabah akşam nebulizatörle daha 4 gün oldu birde singulair 5 ml. çiğneme tableti verdi.Peki balgam sökücü ne tavsiye edersiniz. dr. balgam sökücü verilmez dedi ama öksürmüyorda balgamı nasıl atacak çok balgamı var. Asist iyi gelmişti geçen sefer yine kullansam mı? Öksürememesinin bir nedeni var mıdır? burnunu sık sık yıkıyorum sinüs rinse ile 3hafta oldu gripli . ayrıca zitromaxı verdim 4 gün 1 er ölçek 1 zararı varmı uykularım kaçtı kadir bey. Nefes alıp verişlerinden ziyada öksürüğü derindendi balgamı var ama kuru gibi öksürüyordu patlayan şeker gibi ses gelmişti geçen sefer ıslık sesi olmuştu solunum sayısı artmıştı ateşi vardı.Allaha şükür bu sefer ateş olmadı öksürük dışında diğer belirtilerde yoktu çok şükür hırıltı dışardan duyulmuyordu zaten dinleme ile duydu küçük bronşlar daralmış dedi.Sesi hala boğuk boğuk ve burnunu temizlerken sarı-yeşil akıyor ilk günden beri öyle.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 05:55
Gunde, 3x1 olcak (tok karnina) Perebron surup verin. 3-4 gunde atar. Ayrica; gunde 2-3 defa sicak-su buhari yapin. Sakin Pulmicort , Asist, Singulair kullanmayin.. Eski maillere bakin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.