Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DOĞUM GÜNÜ MENÜSÜ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDOĞUM GÜNÜ MENÜSÜ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Konu: DOĞUM GÜNÜ MENÜSÜ
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 13:55

Merhabalar,

Sizlere bir doğum günü menüsü hazırlayayım dedim. Zaten yazacağım bu menü kızımın doğum gününde yaptıklarım olacak. Hem belki bebişlerinizin doğum gününe ya da herhangi bir çay partisine bir kaç fikir olur diye düşündüm. Hem çoğunun fotoğrafı da var Wink 
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 13:58

Bu masamızdan bir görüntü, bazı eksikler var ama olsun.
 
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 14:05
 
Bu pastamız; özenle pastaneye gidilir katologdan sipariş verilir LOLLOLLOL 
 
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 14:21
 
 
ELMALI ÖRGÜ
 
Hamuru :
Yarım paket margarin (yumuşatılmış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1.5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
 
İç malzeme :
2 adet orta boy elma (ufakça ve küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı fındık kırığı
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın
 
Üzerine :
1 yumurta sarısı
Bal ya da marmelat
 
Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaba konur ve yoğurulur. İç malzemesi de ayrı bir kaba tüm malzemeler konularak karıştırılır. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça koparılır. Merdane yardımıyla 1 karış boyunda 5 parmak eninde açılır. Uzun kenarları karşılıklı olarak ve eğimli olarak (45derece) eşit aralıklarla kesilir. Orta kısma uzunlamasına iç malzeme bolca konulur ve karşılıklı kesilen parçalar uçlarından üst üste gelicek şekilde bastırılarak yapıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine bal ya da marmelat sürülür.
 


Düzenleyen hoşseda - 26 Ara 2007 Saat 14:59
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 14:26
 
EKMEK DİLİMİ RULO BÖREK
 
5 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin (eritilmiş)
4-5 adet orta boy haşlanmış patates
Yarım margarin büyüklüğünde beyaz peynir
 
Margarin, süt ve yumurtalar bir kapta çırpılır. Patates ve peynir ayrı bir kapta rendeden geçirilir ya da çatalla ezilir.  İlk yufka serilir sıvı karışımdan bir miktar üzerine sürülür. 2.yufka üzerine serilir ve yine karışımdan sürülür. 3. ve 4. yufkalar da aynı şekilde yapıldıktan sonra 5. yufka serilir ve üzerine patatesli peynirli iç malzeme serilir. Yufkalar rulo yapılır ve akşamdan buzdolabına konur.(Ortadan ikiye kesip uzunca bir borcama koyabilisiniz ve streçle kaplayınki kurumasın) Yapılacağı zaman buzdolabından alınır ve bir parmak genişliğinde kesilerek tepsiye döşenir ve fırına verilir.
 
 
 


Düzenleyen hoşseda - 26 Ara 2007 Saat 15:10
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 14:29
Hepside mükemmel duruyor. ClapClap Börek ve elmalı kurabiyenin tarifini isterim Wink çok zayıfım a ihtiyacım var LOLLOLLOL
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 14:31

ELMALI GÜL KURABİYE 
 
Hamuru :
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı su
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
 
İç malzeme :
2 adet orta boy elma (rende)
2 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı tarçın
 
Üzerine :
1 yumurta sarısı
 
Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaba konur ve yoğurulur. İç malzemesi de ayrı bir kabta tüm malzemeler konularak ocakta 5 dakika kadar pişirilir. Hamurdan ceviz kadar parça koparılır. Su bardağının ağzından biraz daha büyükçe yuvarlak açılır. Kenarı birer santim arayla 5-6 yerden kesilir. Orta kısma iç malzeme konulur ve kesilen parçalar uçları üst üste gelicek şekilde havaya kaldırılarak uçları bastırılarak yapıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.
 


Düzenleyen hoşseda - 26 Ara 2007 Saat 15:22
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2007 Saat 14:35
 
SEVİMLİ CİVCİVLER
 
Tarifi yemek bölümünde var.


Düzenleyen hoşseda - 26 Ara 2007 Saat 15:36
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.