Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GAZ SANCISI KARINDAN GELEN GURULTULAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGAZ SANCISI KARINDAN GELEN GURULTULAR

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
omel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: GAZ SANCISI KARINDAN GELEN GURULTULAR
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2012 Saat 21:33
Merhabalar hocam;
Bebeğim 17 günlük. Gündüz uyuyorsa geceleyin en az 5-6 saat hiç durmadan ağlıyor. Ancak emzirme esnasında susuyor. Metsil, relamax gibi gaz gidericileri kullandık ama hiç fayda etmedi. 8 saatten fazla olursa veya kendini yırtar derececisine olursa calpol veriyoruz. Bu durumlar normalmidir? şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 03:49
Soyle normal; 20 gun civarinda bebeklerde " gaz sancilari" baslar. Eger kabahat sizde ve gaz cikarmasi bilmiyorsaniz; Hickirik ve yellenme artar, emerken karnindan gurultular gelir. Bunu gidermek icin: Her beslenmeden sonra ( hatta meme aralarinda da), veya gaz sancisi tuttugunda,  gezmeye goturur sekilde (dik ve sirti disari bakacak sekilde)  kucaginiza alip, Sirtinin alt tarafina, bezinin ustune alkis yaptiginiz siddette vurmaniz gerekir. Bebeklerdeki gazin sebebi hareketsizliktir. Bu sebepten; ameliyat veya sezaryenlerden sonra hastalari kaldirip yuruturler. Bu sebepten bebekler 4. aydan sonra onden arkaya donmeye basladiklarinda gaz problemleri biter.
Ikinci bir husus; Eger asiri derecede fazla emzirirseniz;  gene sanci olur. Bu durumda; altin sarisi olmasi gereken kaka yesil renk almistir.
Bu konu ile ilgili makale ve Alt forum yazilarini, eski mailleri okuyun. Dersinizi iyi calisirsaniz bu 4 ayi cok zevkli bir seklide gecirirsiniz. Yoksa; hep husran, hep husran. Hele o sacma sapan ilaclari bir kullanirsaniz, hepten yandiniz demektir, bu ilaclarla barsak hareketleri durdugu icin, sanki biraz iyilesmis gibi hissedersiniz ama istahi ve dolayisi ile, gelismesi de geriler.


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Kas 2012 Saat 03:51
Yukarı Dön
omel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 08:56

Teşekkür ederim hocam, dediğiniz gibi he emmeden sonra dediğiniz durumu yapıyoruz. O pozisyonda gaz bir iki çıkıyor. sonra tekrar ağlamaya başlıyor. Ve tekrar emmeye başladığında da gaz çıkışları devam ediyor.Dediğiniz  gibi hıçkırıklar her emme sonrasında oluyor. Bende sizin gibi ilaç kullanma taraftarı değilim ama anne yüreği yenik düşüyor. o kadar kendi harap ediyor ki insanın içi gidiyor. bu süreç 8 saat sürerse dayanılmaz hal alıyor. Bu gecede her saatde bir mızmızlanarak ağladı. bir iki beşikte sallayınca düzeliyor.yeniden bir saat uyuyor. böyle sabahladık. Hocam başka bir problemi olabilir mi sizce. Kaka rengi altın sarısı idi dediğiniz gibi yeşil rengi almış gördüm gece. Küçük abdestini büyük abdestini yapıyor günde 4-5 kere alt değiştiriyoruz. Hekime görünmeyi tavsiye edermisiniz. Tekrar çok teşekkür ederim ilginiz için.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 18:15
Bizim doktorlar; normal bebek bakimini ve 'yeni dogan ozelliklerini' bilmezler. ( Universitelerde; bebek bakimi ve normal bebek davranislari anlatilmaz)  Her durumu hastalik olarak ele alip, ilacla halletmeye calisirlar, aman dikkat.... Kakasi "altin sarisi" renk alana kadar problemleriniz surecek, ancak  hareket ettirerek rahatlatabilirsiniz.
Yukarı Dön
omel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 22:56
hocam, programlanmış gibi aynı saatte başladı yine :S dediğiniz gibi  yapmaya çalışıyorum. ama olmuyor ağlamaları dinmiyor. Ağlaması hiç susmuyor sadece emzirirken susuyor.:S:S
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 01:10
Her agladiginda memeyi verirseniz, " fasit daireye" girersiniz. Kaka; altin sarisi olana kadar cekeceksiniz. Eger susturamazsaniz;  su verin, iki meme arasi; en az 3 saat olmadan memeyi vermeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.