Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Amip, ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAmip, ishal

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: Amip, ishal
    Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2012 Saat 04:17

Merhaba Kadir Bey,

Sizi keşfedeli iki gün oldu. İnsanların size gönderdikleri mesajları ve sizin yanıtlarınızı okudum. Gerçekten etkilenmemek ve heyecan duymamak mümkün değil. Sizin gibi insanların varlığını bilmek gerçekten insana büyük mutluluk veriyor.

Benim problemim de maalesef diğer insanların da muzdarip olduğu gibi okumuş cahil diye tabir ettiğiniz ne söyleyeceğimi bilemediğim doktorlardan kaynaklanıyor. Şu an gerçekten ne yapacağmı bilemediğim için sizden yardım almak istedim. Biraz uzun bir mesaj olacak şimdiden özür dilerim. Sanırım sondan başa doğru kısaca ilerlemek daha doğru olacak.

Oğlum bugün itibariyle 3 ay 4 günlük. Boyu 66cm, kilosu 7kg, baş çevresi  41cm. Doğum boyu 55cm, kilosu 3670gr, baş çevresi 37,5cm. Sadece anne sütü alıyor, arada anason, rezene, kimyon çayı  veriyorum.( gaz için daha önce zinco, nurse harvey, metsil kullandım ve bıraktım. Oğlum emerken kıvranmaya başlıyordu, arada onu kaldırıp tıpışlayarak geğirtiyor ve tekrar devam ediyordum. Hala aynı hatta daha da kötü diyebilirim)

Şikayetimiz 25 temmuzda başlayan ve yaklaşık bir aydır devam eden ishal. Bir gün öncesinden keçi eti yediğim için ertesi gün oğlumun ishal olduğunu düşündüm. İki gün sonra Karma aşı yapıldı ( 2 ay 13 günlük, boy 62-kilo 6400-baş çevresi 40). İshal devam edince 3 gün sonra bir doktora gittim. Doktor  aşıdan olabilir deyince bekledik. Geçmeyince Gaita testi yapıldı ve Entemoeba Histolyca kisti görüldü. 10 gün Flagyl şurup kullandık (Flagyl şurubu daha önce 1 ay 16 günlükken yüksek ateş ve huzursuzluk ile acile başvurduğumuzda gaitada amip kisti görüldüğü için 7 gün kullanmıştık*. ). Ardından yapılan testte aynı sonuç çıktı. Klinik bulgular iyi olduğu için doktor ilaç vermedi. Bir hafta sonra oğlum özellikle emerken yılan gibi kıvranmaya, huzursuzlanmaya başladı.Bu arada birkaç gün iki çay kaşığı kadar yoğurdu sulandırarak bebeğime yedirdim. Bağırsaklarına ilaçların verdiği zararı bir nebze düzeltebilir diye düşünmüştüm. İshal günde 6 kez ve miktar olarak çokdu ( sümüksü, ipliksi, kötü kokulu) Yeniden test yapıldı sonuç aynı çıktı. Bu sefer doktor günde iki kez 5 ml.Nidazol şurup verdi v yoğurt vermememi söyledi. Şurubu kullanmaya başladık ama içim rahat etmediği için 3 gün önce bir üniversite hastanesinde başka doktora gittik.

Tahlilde : Gaitada parazit görülmedi, E.Histolyca adezin antijeni Negatif, Adenovirus antijeni Negatif, Rotavirüs antijeni Negatif bulundu. Doktor endişelenecek bir durum olmadığını  ve ilacı hemen kesmemizi belki de bebeğin inek sütü alerjisi olabileceğini söyleyerek bana 15 gün süt ve süt ürünleri ve yumurta diyeti yapmamı söyledi. 3 gündür uyguluyorum. Bebeğim şu an çok huzursuz. Bugün hep  ağladı. Emerken sürekli kendini birden geriye doğru atarak midesini öne doğru çıkarıyor, kıvranıyor. Kaldırıp geğirterek tekrar devam ediyorum bunu birkaç kere yapıyorum. Bir mesajınızda Biogaia diye bir ilacı tavsiye ettiğinizi gördüm. Acaba oğlum için de yararlı olur mu. Kakası sarı-yeşilimsi, yeşil. Bazen çok fazla bazen gazla birlikte az yapıyor.  Bozulan bağırsak florasını düzeltebilir mi. Yoğurt vermeli miyim. O kadar kafam karışık ki ne yapacağımı nereye gideceğimi bilemiyorum.  Bu arada anüste çatlak ve kafasında yumurta büyüklüğünde bir egzama var( bunun için 35 gündür nizarol şampuan ve krem kullanıyorz). Mesajın uzunluğu için tekrar özür diliyor ve cevabınızı bekliyorum.

*Orada yenilenen tahlillerde amip kisti görüldü. Flagyl şurup, reflor, Emadur,Dolven verildi. Dolveni bir türlü bebeğe içiremedik. İki gün sonra devlet hastanesinde başka bir doktora görünerek Dolven yerine Paranox kullandık.Ayrıca tekrar yapılan gaita testinde parazit, parazit yumurtası ve lokosit görülmedi.Üç gün sonra yeniden testi yeniledik aynı sonuç çıktı. İlaçları kullanmaya devam ettik ama 4-5 gün ateşi düşmedi. Ateş birdenbire yükseliyordu. Duşlar, sirkeli sular işe yaramıyordu. Flagyl şurubu 7 gün kullandık. İlaç bittikten sonra bebek huzursuzlanmaya kıvranmaya başladı. Yeniden doktora gittik midesinde sorun vardır diye yeniden emadur ve Gaviscon şurup verdi. Bu bize tam bir işkence oldu. Bi keresinde oğluma gaviscon şurubu zorla içirdikten yaklaşık bir saat sonra kustu. İçinden bir cm.lik bir mum parçası gibi gaviscon şurup çıktı. Çok korkmuştum o gün ilacı kestim.

 

Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2012 Saat 04:33
belirtmeyi unuttum...çok hırıltısı var...emerken horlar gibi ses çıkarıyor çok rahatsız oluyorum...burnu genzi dolu gibi...tonimer kullanıyorum günde bir kez...teşekkür ediyorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2012 Saat 11:53
Ooofff. Of. Bu doktorlarla işiniz çok zor. Bu yaşlarda hele sadece anne sütü alan bir bebekte "Dizanteri" ; İMKANSIZDIR.. Bunu bu kalın kafalılarda bal gibi bilir ama, maksat Doktor-Laboratuvar arasında "ping-pong" topu gibi gidp gelmeniz. E. Histolytica antijeninin "negatif" olması zaten bunun en büyük ispatı.  Bu laboratuvardaki "muhterem" acaba hayatında amip kisti gördümü??
Eğer daha evvel benim yazılarımı okumuş olsa idiniz, ilk başta sizin "ishal" diye değerlendirdiğiniz durumun, çok emen bebeklerde görülen NORMAL bir durum olduğunu görürdünüz. Hem çocukta Amipli dizanteriler olacak, hem midesinde "sorun" olacak ( Reflü'sü var demeye utandı herhalde) hemde çocuğun bu kadar güzel kilo alacak. Hadi canım sende.. Eğer ilk gün şu doktora gitmese idiniz, bunların hiçbiri başınıza gelmeyecekti..
Hırıltısı ve horlar gibi ses; kusmaların arkasından duyulabilir. Mide asitinin yakması ile burun iç cidarında ödem oluşur. Bol Serum fiz. damlatarak halledebilirsiniz. Günde 5-6 sefer her iki burun deliklerine 10'ar damla damlatın. Yoğurt biraz beklesin.
Bütün ilaçları kesin, Bio Gia faydalı olabilir, en azından zararı olmaz. Bu doktorlar la işiniz çok zor.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2012 Saat 22:43

Keşke sizi daha önceden keşfedebilmiş olsaydım, bebeğim bu kadar acı çekmezdi. Şu an vakit buldukça size gelen mesajları ve cevaplarınızı okuyor ve notlar alıyorum.  Yani “bunu kalın kafalılar da bal gibi bilir” diyorsunuz ya , insanın inanası gelmiyor nasıl bile bile, hangi vicdanla minnacık bebeklere böyle zulüm ediyorlar. Ne bileyim, aklım almıyor gerçekten. Ademden bu yana ne hale gelmişiz. İçim sızlıyor.

Şimdi size yeni musallat olmuş biri olarak önerilerinizle birlikte yeni sorular kısmına başlayacağım özür dileyerek.

İlk olarak; hemen serum fizyolojik damla (%0,9 sodyum klorür içeren) alarak başladım. Ancak 2-3 damla sonrasında oğlum kıyameti kopardığı için henüz 10’ar damla damlatmayı başaramadım. Ayrıca “kusmaların arkasından” demişsiniz ya, yaklaşık bir haftadır hiç kusması yok çok şükür. Bu sesler  genellikle emerken oluyor, elimi sırtına ve göğsüne koyduğumda sesin oradan geldiğini hissediyorum.

İkinci olarak; doktorun bebeğin ishaline yönelik bana verdiği süt-süt ürünleri ve yumurta diyeti  için ne düşünüyorsunuz? Bu diyete başlayalı  6 gün oldu. Oğlumun dün kaka sayısı 7, miktarı çok fazla sayılmas, yeşil-sümüksü, içinde beyaz parçacıklar yok idi. Bugün iki kez yaptı ama miktar çok fazla idi. Bir ay önce benim ishal şikayeti ile gittiğim zaman kakanın içinde beyaz parçacıklar olurdu -ki bu hep vardı. Acaba rengi yeşil ve sümüksü diye mi farkedemiyorum beyaz parçaları yoksa yaptığım diyetle bir alakası olabilir mi sizce?

Üçüncü olarak; süt proteini alerjisi olan bebeklerin cildince egzama olduğuna dair bir yazı okumuştum.Oğlumun başında iki  ay önce farkettiğimiz yumurta büyüklüğünde bir saç dökülmesi olmuştu. Bu yüzden cildiyeye gittik, bir çeşit egzama olduğunu söylemişti ve hala Nizoral şampuan ve krem kullanıyoruz.O bölgedeki belli belirsiz turuncumsu renk hala ortadan kaybolmadı, saçlar az miktarda uzadı.Sizce bunun süt proteini alerjisi –ki eğer var ise-ile doğrudan bir ilişkisi olabilir mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 11:31

1-Serum fiz.de çok zorlanırsanız, "SiccNasal" kremden, her iki burun deliğine birer mercimek kadar sürebilirsiniz. Bilhassa banyo yapmadığı günlerde, burun içinde biriken ve kuruyan sümüklerde yapabilir.

 2- Çocuk ishal değilki, diyet yapasınız. Çok yediği için çok kaka yapmış. Dediğim gibi, eğer hasta olsa idi kilosu azalırdı. Yeşil kaka da zaten çok yediğini gösteriyor. Bahsettiğiniz beyaz parçacıklar; sütün, "Kazein" kısımlarıdır. Sütteki kazein bu şekilde, ( kuru fasulye tanesi gibi) çıkar. Zararlı bir şey değildir, sütle beslenen her çocuğun kakasında bulunur.
3- Saçlı derideki, egzema ise, niye mantar ilacı veriyor?? Benim pek kafam yatmadı, şu saçlı derinin bir resmini gönderebilirmisiniz?
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 17:35

Kafasindaki bu sac dokulmesi yaklasik iki ay once olustu. Sac derisinde  grimsi bir renk farki ve bu yumurta buyuklugundeki bolgenin etrafinda da turuncumsu bir hale vardi. Dr Nizoral sampuan ve krem verdi bi ay kullandik, bi ay daha devanm etmemiz soylendi. Aslinda ilac kullanimindan sonra bi degisiklik  olmadi. Bolgedeki saclar biraz uzadi.

 Fotograf linkleri : http://img138.imageshack.us/img138/7/dsc5285t.jpg

    http://img194.imageshack.us/img194/6150/dsc5287t.jpg

Diyet konusuna cok sevindim, zira nereden calsiyum alacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Zaten süt içemem, ama yoğurt ve peynir olmazsa olmaz benim için. Çok teşekkür ederim o kadar içimi rahatlatıyorsunuz ki. Oğlum doğdu doğalı doktor doktor, hastane hastane dolaşıyoruz, evimiz eczane gibi oldu. Ne bronşioliti kaldı , ne amipi, ne ishali, ne egzamasi...Artik kopuklu yesil kakasini, ishalini dusunmeyecegim. Bu arada poposunda beline dogru ince bi hat seklinde sivilceli pisik oldu.Normalde  Popolin omega kullaniyorum. Bugun saglik ocaginda rota virusu asisi yaptirirken dr Trosyd verdi. Siz ne dersiniz? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 21:41
1- Saçli deri; sanki, "konak" olmuşta, iyileşmiş gibi. Her gün yıkayın ve yıkarken saç diplerini, tırnak uçlarınız ile aynı kendi saç diplerini kazıdığınız gibi kazıyın. İlaca ( veya ilaçlı şampuan ve sabuna)  gerek yok.
2- Anne sütüne devam, sizin diyet yapmanıza da gerek yok.
3- Poposundaki pişik, çok sık kaka yaptığından olmuştur. Trosyd mantar kremi olduğundan burada bir işe yaramaz.
  Eczanede: " Eau Borique %3" , 300ml. hazırlatın. Bu sıvıyı, çocuğunuzun altını her açıp temizledikten sonra sürün. Biraz bekledikten sonra Popolin pomat sürün. Sadece günde 2 sefer, Popolin yerine "Ultralan Pomat" sürün. İyileşince sadece Popolin ile devam edin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 22:41
1-Evet bebeğimin ilk günlerde bütün kafası, alnı ve kaşları kırmızı kabarmıştı. Sonrasında biraz konak oldu. Birkaç kez zeytinyağı sürüp, bekleyip, banyo ve arkasından fırçalama ile geçmişti. Bu saç dökülmesi de sonradan ortaya çıkmıştı. Hemen ilacı kesiyorum ve günlük banyoya başlıyorum çok teşekkür ederim.
2-Valla bu diyet meselesine nasıl sevindim bilemezsiniz.
3-Günde en az 3 kez hiç bekletmeden poposunu ilık sabunlu suyla yıkadığım halde nasıl oldu anlamadım. Hemen belirttiğiniz solüsyonu hazırlatacağım. Değerli vaktinizi ayırdığınız ve cevap yazdığınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Allah bizi her zaman sizin gibi vicdanlı alimlerle karşılaştırsın.
Herşey gönlünlüzce olsun görüşmek üzere...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.