Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sabırrrr
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konusabırrrr

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 Kas 2011
Konum: Rabbime emanet!
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 743
Mesajın Direkt Linki Konu: sabırrrr
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2012 Saat 22:22
 sizinde cocuklarınıza karsı sabrınızın tükendiği oluyor  mu? yoksa sadece bendemi böyle bi sorun var. :( psikoloğa falan mı gideyim napıyım.
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
dilek yiğitcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 31 Mar 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3604
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2012 Saat 00:35
kimin olmuyo canım benimki yatma bilmezdı sabaha kadar oturudum  gaz sancısı çoktu yemek yemezdı allahıma şükür büyüydü  şimdi diyom niye okadar problem etmiştım herkezin çocuğu nasıl benimkı nasıl  dıyodum  oturup ağlardım ne şansızım dıye 3.5 yaşında şimdi hem güzel konuşuyo hem benı anlıyo bazen benle dertleşıyo rüyasını anlatıyo öyle hoşuma gidiyokı  annesını meleği canı  berak etme sabır et herşey yoluna girer  sende benım gibi rahat edersın  hiç bir yere gitme ilac verıp yoluyorlar yada gel  tedavı edek diyorlar , kendin mücadele et canım  elbet oda büyüyecek Clap

Düzenleyen dilek yiğitcan - 04 Ağu 2012 Saat 00:40
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Kayıt Tarihi: 03 May 2007
Konum: Yaseminin Kalbi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2012 Saat 00:58
tükenmez olurmu hiç .. pskolojini bilemem ne sıklıkta sinirleniyosun yada sabrın bitiyo ama pskologtan önce eşinle paylaş sana destek oluyomu bu çok önemli . sabrının biteceğini hissetiğin anda eşine devret bebişini merak etme senin kadar güzel bakar . ikiniz müthiş bir daynışma halinde olursan çok da az kapılırsın bu duygulara ..
her şeyi geçici diye düşünürsen  daha rahat kabullenirsin . şimdi yaşadığınız çoğu şey zamanla azalacak yada geçecek  inan büyüdükçe bazı konularda  rahatlasanda başka konular olaak düşünecek ve o zaman keşke bebek olsada ağlasa gazı olsa düşündüğüm tek şey gazı olsa diyeceksin :) o yüzden lütfen kendini yalnız hissetme her anne yaşamıştır yada yaşıyodur . ama lütfen biraz daha tahat ol geçecek diye düşün sen ne kadar strestli olursan bebeğin daha beter olur  sonrası kısır bir döngü ..
ben çok ağladığında yada biraz daha büyüyüp yaramazlık yapmaya başladığında sinirden koca bir offfff çekerdim sonra aklıma tv de izlediğim bir anne gelirdi hep .
çocuğu özürlü doğmuş yürüyemiyo ve konuşamıyomuş Crykeşke oğlum yürüseydide  evi hep dağıtsaydı hiç susmasaydı hep konuşsaydı hep ağlasaydı ama şimdi oyuncaklarıyla hiç oynayamadığı için evim dağılmıyo Crygibi sözler söylemişti .. hep bu anne gelir aklıma sinirim hemen geçer .. .. sende şükredecek şeyler düşün .. belki işine yarar . ve sıkıldıkça yaz buraya Big smile
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 Kas 2011
Konum: Rabbime emanet!
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 743
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2012 Saat 22:27
yazdım okadar silindi ya :(
 neyse geceleri uykuya gecemediği için aglama krizi yasıyor elimden brşey gelmiyor hoplatıyorum zıplatıyorum susmuyor vs melsela dün kocam yatıyordu gene başladı aglamaya adam diyo gitsalonda salla uyut bu öküz adamlamı iş birliği yapcam :) çileden cıkartıyor beni oğlanda susmayınca sabır mabır kalmıyor. ama kızıp bagırmıyorum ama yalvarıyorum kurban olayım sus neyin var diye. 
stresli değilim sadece gece böyle agladıgında stres oluyorum onun dısında rahatım yani.
öyle şeyler bende düşünüyorum hemde sık sık ya ölürse ya olmasaydı ya birşey olursa gibi saçma sapan düşünceler cıkmıyor aklımdan kahroluyorum bu seferde sinirlendim diye.lohusalık depresyonumu atamadım mı nedir bilemedim. 
dagıtsın krısın döksün ama ağlamasın anlayamamak beni çileden çıkartıyor işte. aslında anlıyorum ac ama yemiyor uykusuz ama uyumuyor bundan yapıyor işte. neyse bugün az kriz yasadık uyudu. 
mesela dün eşimle yemeğe cıktık burnumdan geldi iftar yiyemedim buz gibi oldu vs ama ona sinirlenmiyorum ağlaması ve anlayamamam yada elimden birşey gelmemesi sinirlendiriyor beni.
hı kocamda yoruluyor işte onada bişi diyemiyorum ama benimde şaftım kayıyor akşama,akşam oldumu kriz oluncada sinir oluyor işte. uzattım mı aynı şeylerimi yazdım bilmem kusura bakmayın :)
bazen nefes alamadıgımı hissdiyorum o ayrı.
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Ara 2011
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2647
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2012 Saat 17:17
:)))) bunlar o kadar tanıdık ki....benim de sabrımın tükendiği zamanlar çok oluyordu... Artık oğlum büyüdü şimdi de dertler başka....hepsi geçecek bunların ama sabretmek gerekiyor... bazı çocuklar daha yorucu oluyor malesef.. bu durumda destek olabilecek birilerine ihtiyaç var ama bizim eşler genelde bu işten sadece bizim sorumlu olduğumuzu düşünüyor.... benim eşim de geceleri hep salonda yatardı.... şimdi soruyorlar uykusuz gecelere hazır mısınız diye..... ben daha ağzımı açmadan eşim dert yanmaya başlıyor... horul horul uyuyan bendim sanki ...:))) böyle deyince de kızıyor... ama durum tam da böyle...

derdi olmayan bebek ağlamaz herhalde o kadar....bazen ağlamasına izin vermek de gerekiyor... benimki genelde gündüz girerdi krize.... artık çileden çıktığımda bırakırdım ağlardı dakikalarca... tabii ben de onunla.... sonra kucağıma aldığımda sakinleşirdi biraz....şimdi aynı şeyleri tekrar yaşıcam... hazır mıyım gerçekten bilmiyorum... çok hazır hissediyorum çoğunlukla ama yazdıklarını okuyunca hatırlayıverdim yaşadıklarımı ...:)))

Yukarı Dön
eergun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09 May 2013
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2013 Saat 00:26
Sevgili anneler merhaba
Evet o beklediğiniz gün geldi ve bebeğinizi kucağınıza aldınız ama herşey düşlediğiniz gibi toz pembe değil değil mi
Bu çok normal telaşlanmayın
Doğum sonrasında anne olduğunuz için pişman olmanız, bir süre bebeğinizden uzak durmak istemeniz, sebepsiz ağlama krizlerine girmeniz normal. Kendinize zaman verin bir süre sonra bunlar geçecek. Ama tek başınıza üstesinden gelemeyecekseniz mutlaka bir yardım alın.

Bu süre zarfında nasıl ki kendinize zaman tanımanız gerekiyorsa, bebeğinize de zaman tanımalısınız. Aslında durum onun için daha zor. Düşünün ki 9 aydır gayet korunaklı ve güvenli olan anne rahmindeydi. Yemek yemek, çiş, kaka yapmak, hatta nefes almak gibi sorunları yoktu. Bunların hepsini sizden faydalanarak yapıyordu zaten. 

Ama doğar doğmaz biz ondan ne bekliyoruz, nefes almasını, artık ağız yolu ile beslenmesini, çişini kakasını yapmasını. Üstelik de hemen üzerine kıyafetler giydiriyor, çorap ve ayakkabılar ile süslüyoruz. Bunların hepsi onun için ne kadar da zor hiç düşündünüz mü.

Tüm bunları düşündüğümüzde geceleri uyumaması, ağlaması, meme emmemesi, siz giydirdikçe çoraplarını çıkarmak istemesi normal değil mi

Onu anlamaya çalışmalıyız öyle değil mi

Bebeğinizle mutlu ve sağlıklı günler dilerim


Reklam yapmak yasaktır....



Düzenleyen Gamze - 24 May 2013 Saat 00:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.