Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Günlük yaşam hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Güncel Haberler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGüncel Haberler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 67686970>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2012 Saat 15:08

Bu numara sizi ararsa sakın açmayın!Bu numara sizi ararsa sakın açmayın!

Cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara + 393 koduyla yapılan aramalara cevap verilmemesi uyarısı... Uyarıyı Emniyet Müdürü yaptı. İşte uyarının gerekçesi...

Merzifon İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara (+ 393) koduyla bırakılan cevapsız çağrılara kesinlikle geri dönülüp cevap verilmemesini istedi. Aktaş, bu yöntemin çözümü olmayan yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğuna da dikkati çekti.

Cep telefonlarına gelen cevapsız çağrıların ön kodunda (+393) bulunuyorsa bu çağrının dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan Müdür Aktaş, son günlerde şikâyetlerin artması üzerine bir açıklama yaptı. Aktaş, "Cep telefonunu arayarak dolandırıcılık yapmaya çalışanlar taktik değiştirdi. +393 ile başlayan numara ile, cevapsız çağrı bırakan kişi ya da kişiler merak uyandırarak kendilerinin aranmasını sağlıyorlar. Vatandaşımızda bu numaraya 'arayan kim acaba?' diyerek geri dönüyor. Karşınıza çıkan ve çeşitli dillerde konuşan robot ile yaptığınız görüşmenin dakikası 50 dolar, yani 90 lira civarında. Arama yasal olduğu için bu rakam faturanıza ekleniyor ve itiraz etme şansınız bulunmuyor. Bu yeni bir dolandırıcılık yöntemi. Yüksek telefon faturaları ile karşılaşmamak için vatandaşımız uyanık olmalı." şeklinde konuştu.

Müdür Aktaş, vatandaşlardan mağdur olmamaları için tanımadıkları numaralara geri dönüp arama yapmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: CİHAN


Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 10:00
Kış mevsimi korkunç yüzünü gösterecek!..Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saatte 50 ila 70 kuvvetinde lodos fırtınası ile İzmir'in kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor.

MARMARA'DA YAĞMUR VAR

Akşam saatlerinden sonra ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile Balıkesir'in merkez ve kuzey ilçeleriyle bu gece ve yarın sabah ilk saatlerde İzmir'in güney ve batısı, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca, Batı Karadeniz'de gece saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden 5-7 kuvvetinde esecek fırtınamsı rüzgarın, yarın sabaha karşı fırtına ve sabah saatlerinde kuvvetli fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği değerlendiriliyor.

Deniz ve kara ulaşımındaki aksamalarla sel, su baskını ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. Yetkililer, Batı Karadeniz'de denizcileri de fırtınaya karşı uyardı.

Çanakkale Boğazı trafiğe kapatıldı

Yağışla birlikte etkili olan lodos nedeniyle, Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatıldı. Gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde bekletiliyor.

KAR GELİYOR

Karlı karışık yağmur ve kar yağışları haftanın ikinci yarısında yurdun Doğu kesimlerinde Ankara’nın yükseklerinde Perşembe ve Cuma günü de iç ve Doğu kesimlerinin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Cuma günü Ankara’da kar bekleniyor.

MİLLİYET İNTERNET SİTESİ


Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 09:33
Ankara ve Trakyaya yılın ilk karı düştü

trakya bölgesinde hafta sonundan bu yana etkili olan yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre kar yağışının bugün ve yarın da etkili olacağı belirtildi.


Yurda giriş yapan ve çıkış için sıra bekleyen TIR'lar karla kaplandı. Gümrük sahası civarındaki ağaçlar kış aylarının kartpostallık manzaralarını oluşturdu. Türkiye'den çıkış yapmak için bekleyen bir TIR sürücüsükar yağışının saat 02.00'de başladığını ve aralıksız devam ettiğini söyledi. Yağış, bölgenin yüksek kesimlerinin yanı sıra Edirne şehir merkezinde de yüzünü gösterdi. Park halindeki araçların üzeri karla kaplandı. Şehirde yağışların kar ve yağmurşeklinde aralıklarla Cumartesi'ye kadar süreceği belirtiliyor. Hava sıcaklığının 3 ila 11 derecearasında değişeceği kaydediliyor. Geçtiğimiz yıl Edirne'ye ilk kar 17 Ekimde düşerken, bu yılın ilk karı ise 4 Aralık'ta yağdı.

ANKARA'YA DA YAĞDI

Sabahın erken saatlerinde başkent Ankara'ya da yılın ilk karı yağdı. Aniden bastıran karla karışıkyağmur, vatandaşları ve sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar kar yağışından şemsiyeyardımıyla korunmaya çalıştı. Ana ve ara arterlerde oluşan su birikintileri sebebiyle desürücüler zor anlar yaşadı
.
Kaynak: CİHAN



Düzenleyen yasemin - 04 Ara 2012 Saat 09:38

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 09:57
EDİRNE’de, gece saatlerinde başlayan kar yağışı, çatıları beyaza bürüdü.
Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Edirne’de, akşam saatlerinde etkili olan yağmur gece yerini kar yağışına bıraktı. Binaların çatıları ve araçların üzerini kar örttü. Kar yağışı ulaşımda herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 21:24
Dolandırıcı telefonlarına dikkat!..

Dolandırıcı telefonlarına dikkat!..

Emniyet Müdürlüğü iletişim cihazlarının kullanılarak, ev, iş ve cep telefonlarının aranarak, halkın çeşitli yöntemlerle dolandırıldığını örnekleriyle açıkladı.Dolandırıcılık yöntemleri arasında üst düzey kamu yöneticisinin eşinin telefonla taciz edildiği öne sürülerek, korkutulan cep telefonu sahibinden telefon kontörü ve para alındığı belirlendi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Türkiye genelinde ve Kayseri’de iletişim yöntemiyle çeşitli kişileri korkutup, kandırarak kontör ve para sızdırdıklarını, dolandırıcıların sürekli aynı yöntemi kullandıklarına dikkat çekti. Aydın, halkın dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için mesajları ve telefon görüşmelerini dikkate almamasını, bu kişileri ’155 Polis İmdat’ telefonuna ihbar etmelerini istedi. Kayseri Emniyet müdürü dolandırıcıların en sık kullandığı yöntemleri şöyle sıraladı:

"İKNA EDİCİ SES TONUYLA KONUŞULUR, TELSİZ SESİ DUYULUR"

"Olayı gerçekleştirecek olan dolandırıcı şahıs, vatandaşımızı telefon ile arayarak, ikna edici bir ses tonuyla yavaş ve tane tane konuşur. Genellikle arka planda telsiz sesi duyulur, konuşmaları dinlemeye başlayan mağdur ikna olmaya başlar. Dolandırıcı aradığı şahsın konuşmalara ikna olduğunu anladığı andan itibaren irtibatın kesilmemesi ve başka yeri aramaması için sürekli olarak telefonun açık tutmasını sağlar. Kullanmış olduğu telefon hattından üst düzey bir kamu görevlisinin eşinin taciz edildiği, tacizciyi yakalamak için soruşturma yürütüldüğü, soruşturma kapsamında gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için çok sayıda kişi ile görüşülmesi gerektiği ve ihtiyaç duyulan kontörün devlet imkânıyla karşılanmasının mümkün olmadığı ifade edilerek kontör veya para talebinde bulunulmaktadır. Aksi halde, işlenen bu suçun sorumlusu olarak gözaltına alınacağı belirtilerek mağdur, hile ve tehditle ikna edilmektedir."

"SUÇ ÖRGÜTÜ SİM KARTINIZI KOPYALADI" YALANI

"Dolandırıcı vatandaşımızı arayarak, telefonunda kullandığı SIM kartın teknolojik yöntemler kullanılarak organize bir suç örgütü tarafından kopyalandığını ve bu kopya SIM kart kullanılarak maliyeti yüksek meblağlara varan telefon görüşmeleri yapıldığını ifade ederek, bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için yürütülen çalışmada kullanılmak üzere kontör veya para gönderilmesi talep etmektedir. Yürütülmekte olan sözde soruşturmanın gizli olduğu vurgulanarak; Vlandırıcı, mağdur hakkında yürütülmekte olan sözde soruşturmanın gizlilik dereceli olduğunu vurgulayarak dolandırıcılık eylemine gizemli bir hava katmakta, soruşturmayla ilgili hiçbir bilgi vermeden kendilerine Kontör veya para gönderilmesi talep etmektedir."

"TERÖR ÖRGÜTÜ HATTINIZI KULLANIYOR"

"Terör örgütü adı kullanılarak, sizin veya yakınlarınızın telefonlarının kullanıldığı ve bu hatların örgütte kullanıldığını beyan ederek; aranan kişilere ’Sizin adınıza terör örgütü hat çıkarmış ve çıkartılan bu hat üzerinden çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek, biz bu şahısları tespit etmek için ülke genelinde operasyon yapacağız, en yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına Kontör-TL yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz, devlet masraflarınızı size ödeyecek’ biçiminde beyanda bulunularak kontör-TL gönderilmesi istenilmektedir."

"BANKA HESABINIZ TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN BOŞALTILACAK"

"Dolandırıcı, vatandaşımızı arayarak banka hesabının terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından boşaltılacağını banka hesaplarınız üzerinden teröristlere para aktarılacağı ayrıca hesaplarınızda 15 adet otomatik ödeme talimatı verildiği, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatılacağını ifade ederek, bu süreçte kendi hesabında bulunan paranın güvenli olarak belirtilen hesaba (dolandırıcının kullanmış olduğu banka hesabına) transfer edilmesini istemektedir."

TELEKONFERANS YÖNTEMİ

"Dolandırıcılar iki ekip halinde iş bölümü yaparak çalışmaktadırlar. Önce mağdurun ev telefonu aranır, kendilerini Polis-Asker ve Cumhuriyet savcısı olarak tanıtarak yukarıda izah edilen yöntemlerin birisi ile para isterler, bu sırada bayandan eşinin adı soyadı ve ne iş yaptığını sorarlar ve telefon numarasını isterler, ikinci gurup eşinden almış olduğu numara ile müştekiyi arayarak aynı yöntem ile para isterler, ikna etmek için de kendilerinin evinde olduklarını ve eşi ile görüştürebileceklerini beyan ederler telekonferans sistemi ile eşler ve dolandırıcı aynı anda birbirleri ile konuşurlar, müşteki bu konuşmalardan sonra evde polislerin olduğuna ikna olunca kendisini arayan dolandırıcılara istenilen parayı vermiş oldukları hesaba yatırmaktadır."

"HAKİM-SAVCIYIM" DİYEREK OPERASYON YALANI

"Dolandırıcı kendisini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp operasyon yaptıklarını, teröristleri yakalamalarının an meselesi olduğunu, telefonla görüştüğü şahsın yakının kimlik bilgilerinin kullanıldığını kimliği kullanılan şahsın hayatının tehlikede olduğunu söyledikten sonra kendilerine yardımcı olunmasını istedikleri, hesaplar arasında işlem yapılması için para yatırılmasını istedikleri, vatandaşların yatırdığı paranın kendisine iade edileceğini söylemektedirler.Dolandırıcıların mağduru olmamak için kendisini polis, asker vb kamu görevlisi olarak tanıtarak, ’Sakın telefonunuzu kapatmayın, bu operasyon gizli sakın kimselere bahsetmeyin’ v.b. sözlerle sizden para gönderilmesini isteyen şahıslara itibar etmeyiniz. Cep telefonunuzu kapatarak ’155 Polis İmdat’ telefonunu arayıp bilgi veriniz. Bu bilgileri yakınlarınız ile paylaşarak onlarında mağdur olmalarını engelleyebilirsiniz."

"ÖDÜL KAZANDINIZ’ YALANINA KANMAYIN"

"Bu yöntemde, dolandırıcı bazı ticari markaların kampanyalarını taklit ederek, mağdurların cep telefonlarına ’Ödül kazandınız’ diye mesaj göndermekte ve bu mesajda belirtilen telefon numarasının aranmasını istemektedir. Mağdur verilen numarayı aradığında kendisine, yüksek miktarda para ödülü kazandığı ancak, ödülü hak edebilmesi için, kontör-para kartı alıp, şifresini kendilerine göndermesini veya kazandığı parayı alabilmek için verilen hesaba para gönderilmesi gerektiği söylenmektedir."

ABONE MERKEZİ GÖREVLİSİ:

"Bu yöntemde dolandırıcılar, mağdurlara, para ödülü kazandıklarını, ödülü alabilmeleri için bu mesajda belirtilen numaraya Kontör-TL göndermeleri gerektiğini belirtmektedirler. Ayrıca dolandırıcılar, GSM operatörlerinden birinin adını mesajın sonuna mağdur kişinin, bu GSM operatörünün abone merkezi olduğunu düşünmesine neden olmaktadırlar. GSM operatörünün adını görmesi nedeniyle, mağdurlar mesajın içeriğine inanmakta ve bahsedilen numaraya Kontör-TL göndermektedirler."

HATALI KONTÖR

"Bu yöntemi kullanan dolandırıcılar, yukarıdaki gibi, mağdurlara gönderdikleri mesajın sonuna GSM operatörlerinden birinin adını yazarak güven telkin etmekte ve sonrasında bir mesaj daha yollayarak, mağdurun telefonuna başka bir numaradan yanlışlıkla Kontör-TL yüklendiğini beyan etmektedirler. Bu nedenle mesajda belirtilen telefon numarasına bu Kontör-TL nin iade edilmesi istemekte ve vatandaşlarımızı dolandırmaktadır."

BU MESAJLARA DİKKAT

"Dolandırıcılar çeşitli yollarla ele geçirdikleri cep telefonlarına aşağıda örnek olarak verilen mesajları gönderdikten sonra, bu mesajı alan kişi, hediye kazandığı düşüncesine kapılarak dolandırıcılarla irtibata geçmektedir. ’Değerli abonemiz ….’in başlatmış olduğu cep çekilişi sonucunda hattınız para ödülü kazanmıştır. Bilgi işlem için 0 5xx xxx xx x4 numarasını arayın’, ’Premium Paket Hakkı Kazandınız. Hakkınızın Devredilmemesi için saat 19.00’a kadar 444 xx 28’i arayınız’, ’Tebrikler! Değerli müşterimiz Dijital Fotoğraf Makinesi MP5 kazandınız. Hemen 0212 xxx xx 55-i arayın. Hediyenizi ve tasarruf cihazınızı almayı unutmayın. 0212 xxx xx 55’, ’Tebrikler! 4 büyük takımın taraftar formasını kazandınız. 0 216 xxx 4 111. Hediye formanızı almak için hemen arayın. 0216 XXX 4 111."

Oktay Ensari

 

 


Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 12:40

Antalya’da 4 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu günlerce komada kaldıktan sonra yaşama tutunan ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin ’Mustafa Öz’ adıyla kimlik verdiği ancak hastane çalışanları tarafından ’Umut Bebek’ olarak tanımlanan gencin bir ay önce başlayan fizik ve ilaç tedavisine cevap verdiği açıklandı.

Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Kliniği’nde tedavisi devam eden Umut’un doktorları, kol ve bacaklarında kasılmaların azaldığını, çevresiyle ilişkisinin daha iyi hale geldiğini söyledi.



Antalya- Serik karayolunda bir aracın çarptığı genç, bilinci kapalı halde 30 Ağustos 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi. Hastanedekilerin ’Umut Bebek’ adını verdiği genci hastanede tanıyan Gülsüm Kabadayı, 110 günü yoğun bakımda olmak üzere 312 gün boyunca Umut’u hiç yalnız bırakmadı.

HASTANEDE TANIDI, KORUYUCU ANNE OLDU



Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan felçli genci, devlet korumasına aldı. Hastanede kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence ’Mustafa Öz’ adına düzenlenmiş ve doğum tarihi bölümünde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci, tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı’ya, koruyucu aile statüsünde verdi ve Gülsüm Kabadayı’ya 651 lira bakım maaşı bağladı.



Konuşamayan, milliyeti bile belirlenemeyen genç, koruyucu anne Gülsüm Kabadayı’nın evinde hayatını sürdürüyor.



ETRAFLA İLİŞKİSİ DAHA İYİ



Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Selim Hacısalihoğlu, bir aracın çarpması sonucu aldığı darbe nedeniyle ağır beden ve beyin travması geçiren Mustafa Öz’e Fizik Tedavi Kliniği’nde bir aydır fizik ve ilaç tedavisi uygulandığını söyledi. Hacısalihoğlu, "Gencin tedavisine devam ediliyor. Kol ve bacak kasılmaları azaldı. Etrafla ilişkisi daha iyi hale geldi. Fizik ve ilaç tedavisine cevap alıyoruz. Bir süre sonra tedaviye ara verip, daha sonra yeniden devam edebiliriz" diye konuştu.



UMUT SES ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR



Umut’un koruyucu aile olarak bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, bir işi için gittiği hastanede tesadüfen tanıdığı ve sonradan Mustafa Öz adı verilen ancak gerçek kimliği hala tespit edilemeyen gencin sağlığına kavuşacağına olan inancını hiç yitirmediğini vurguladı.



Atatürk Devlet Hastanesi’nde bir ay önce başlayan yeni tedavi sürecinde olumlu gelişmeler olduğuna değinen Gülsüm Kabadayı, gencin mimikleri ve kaşlarında hareketlilik başladığını, dilini ağzından çıkarabildiğini, önceden yalnızca ağzından nefes alabilirken, burnundan da nefes almaya başladığını anlattı.



Bir aylık tedavide önemli gelişmeler elde edildiğine işaret eden Gülsüm Kabadayı, "Atatürk Devlet Hastanesi doktorları ve hemşirelerine teşekkür ediyorum. Umut’la çok ilgileniyorlar. Umut ayağa kalkacak inanıyorum" diye konuştu.



4 YILDIR ONA BEBEK GİBİ BAKIYORUM



Gülsüm Kabadayı, gencin ailesinin bir gün ortaya çıkacağına olan inancını da yitirmediğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Bir gün annesinin çıkıp geleceğini hissediyorum. Umut’u öz ailesine vermek benim için zor olacak. Umut’a kimse benim gibi bakamaz. Bir gün annesi çıkıp gelse de Umut’u veremem. 4 yıldan fazladır ona adeta bir bebek gibi bakıyorum. Artık, tedavinin meyvesini almaya başladık. Ben Umut’un koruyucu ailesiyim."

’YILIN ANNESİ’ SEÇİLDİ


Eşinden boşanan ve babasından kalan 500 lira tutarındaki emekli maaşı ile geçinen yaşları 13, 16 ve 18 yaşlarında 3 erkek çocuk annesi Gülsüm Kabadayı, 2010’da Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı tarafından, 2011’de de İhlas Koleji ve 2012’de de Antalyada ki Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından ’Yılın Annesi’ seçildi.


Umut’un tedavisinin sağlıklı yürümesi ve hastaneye yakın olması için geçen yıl Yıldız Mahallesi’nde kiralık bir eve taşınan 40 yaşındaki Gülsüm Kabadayı, görümcesinin 25 Temmuz 2008’de hastaneye yatması nedeniyle hayatının Umut’la kesiştiğini söyledi.


HASTANEDE İLK KARŞILAŞMA


Gülsüm Kabadayı o günleri şöyle anlattı:

"Görümcem 25 Temmuz’da yağlarını aldırmak için hastaneye yattı. Yoğun bakımda bitkisel hayata girdi. 30 Ağustos’ta Umut geldi ve biz orada bir imece oluşturup Umut’a bakmaya başladık. Ben zaten insanlara yardım etmeyi çok severim. Umut’un o hali beni daha da çok etkiledi. Doktorlar o zaman bize yüzde 99 ölecek dedikleri için biz de o yüzde birlik umuda inanalım ve adını ’Umut’ koyalım dedik. Hastane kayıtlarına da Umut olarak geçti. Umut’la tanışmamın ardından 1 Kasım’da görümcem vefat etti ve bir süre sonra da Umut’u servise çıkardılar ve bakıma daha çok ihtiyacının olduğu günler böylece başlamış oldu."

"NİÇİN YARDIM EDİYORUM"


İnsanların öz çocuklarını bile cami avlularına, karakol kapılarına bıraktığı bir dünyada hiç tanımadığı yatalak bir gence annelik yaptığını belirten Gülsüm Kabadayı, "Onun yerine kendi çocuklarımı koydum. Üç oğlum var. Onlarla birlikte bakıyoruz. Onlar da çok özen gösteriyorlar. Benim çocuklarım onun canı. Umut onları çok seviyor. Umut’a söz verdim annesini bulacağıma" diye konuştu.

Kimsesiz gence yardım etmesinin altında sevgi eksikliği olduğunu belirten Kabadayı, şöyle devam etti:

"Babam 25 yaşında öldü. Ben 5 yaşındaydım. Annem tekrar evlendi. Amcam olduğu halde üvey baba elinde anne sevgisi hiç görmedim. Benim annemin maddi durumu çok iyi olmasına rağmen bana sahip çıkmadı. Evlendim, dokuz sene çocuğum olmadı. 9 sene sonra üç erkek çocuğum oldu. Anneliğin ne demek olduğunu kelimelerle anlatamazsınız."

GİRİŞİMLER BOŞ ÇIKTI


Halen Gülsüm Kabadayı’nın evinde özel bakımda tutulan ve Mustafa Öz kimliği verilen Umut’un gerçek kimliğine ulaşılması konusunda somut bir adım atılamazken, 3 kez girişimde bulunuldu, ancak sonuç alınamadı.

2009 yılında Gönül Demir adlı kadın, Umut’u 6 yıl önce kaybettiği oğluna benzetti ancak DNA testi olumsuz çıktı. Yapılan parmak izi taramasında, kayıp başvuruları arasında bulunamayan Umut’un bu kez Türk olmadığı düşünülerek Antalya Emniyet Müdürlüğü iri vücut yapısı ve hafif çekik gözleri nedeniyle Asya ülkelerinden gelmiş olabileceği ihtimaliyle İnterpol’ü bilgilendirdi. Bir Rus aile, kayıp oğullarına benzettiği Mustafa Öz’le ilgili fotoğraf istedi. Özellikleri ve fotoğrafı gönderilen Rus aile, Öz’ün oğulları olmadığını bildirdi.



ÖZBEK AİLE DE DEĞİL



2011 yılında Antalya’da yaşayan Rus vatandaşı Elena Elizabeth Piven, Rusya devlet televizyonu ORT’de kayıpları konu alan ‘Beni Bekle’ adlı programda Özbekistan’da yaşayan fakir bir ailenin çocuğunun kayıp olduğuna dair yayını izledi. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’in bir köyünde yaşayan Kitaev Ailesinin 17 yaşındaki oğulları Alexander Kitaev ile hakkındaki gelişmeleri basından takip ettiği Umut ile yaş ve yüz benzerliği dikkatini çeken Piven tv kanalına mektup yazarak Özbekistan’daki aileye ulaştı. Özbek aile de gencin, kayıp oğullarına benzemediğini bildirdi.
 Hürriyet

 





Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2012 Saat 15:40
Yunanistan’dan gönderdiklerini söyledikleri e-postalarla evlilik vurgunu yapıyorlar. Türkiye’deki internet kullanıcılarına “Evlenmek için Türkiye’ye gelmek istiyorum. Annem kanser hastası üvey baba yanında kalıyorum yardım edin” şeklide e-posta göndererek para istiyorlar. Bu maile kananlar yandı.Kısmet ayağımıza geldi diye sevinmeyin. Bulgaristan’dan cep telefonu kullanıcılarına ulaşarak para koparan dolandırıcılar şimdi de Yunanistan üzerinden çalışmaya başladı. Aynı arkadaş grubuna gelen e-posta ile olayın bir dolandırıcılık olduğunun farkına varanlar sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle uyardılar. Şikayetlerde “Sahte evlilik teklifine kanmayın. İnandırıcı olabilmek için türbanlı kızların fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, e-posta ya da telefon ederek dönüş yapanlardan para koparmaya çalışıyor. Kızın güzelliğini kanmayın. Evlenmek istediğini söyleyen Yunanistan’da yaşayan kızın maili birkaç arkadaşımıza da geldi. Gelen adı ve mail adresi değişebiliyor. Yunanistan’dan evlenerek Türkiye’ye gelmek istiyorum ama param yok, annem için ameliyat parası gerekiyor ya da üvey baba yanında kalıyorum diyerek sizden para isteyerek dolandırmaya çalışacaktır. Sakın para göndermeyin.”dediler.

Sahte Evlilik Mesajları Söz konusu e-posta’larda kendilerini Yunanistan’da yaşayan Türk kızları olarak tanıtan dolandırıcılar, evlenme teklifinde bulundukları kişilere, “+30″ ya da “0030″ ile başlayan cep telefonu numaraları veriyor. İşte gelen mesajlardan bazıları şöyle: “Merhabalar ismim Reyhan. Yaşım 25. Bekarım hiç evlenmedim. Aslen Türkiyeliyim. Ama yurt dışında yasıyorum. Ben 2 yasındayken annem buradan evlilik yaptı. Yunanistan’a geldik bura dan evlilik yaptı. 23 seneden beri burada yasıyorum. Annem kanser hastası ve ben üvey babamın yanında kalıyorum. O yüzden de kendi yuvamı kurmak istiyorum ama bu ülkede değil Türkiye’de olmasını isterim. Dinimden Müslüman olarak birisiyle anlaşabileceğim guven uyum saglayabilecegim birisi olsun yeter. Adresinizi arkadaslik sitesinden adlim. Fazla bilgisayardan anlamadığım için arkadaşımın yardımıyla bu yoldan size ulaşmak istedi. Beni tanımak ve ulaşmak isterseniz iste telim 00306***** “Huzursuz hayatim var o yüden artik kendi yuvamı kurmak isterim ve evlilik adımımı atığımda sonsuza den yürümek isterim. İyi ve kotu beni merak edersiniz diye bir kaçta fotoğrafımı göndertiyorum ve beni tanımak bana ulaşmak isterseniz telim: 00306*****” “Adresinizi evlilik sitesinden aldım. Ben hayatımda ilk ve son defa böyle bir sey yapım. Ben bilgisayar kulanmış ya da anlayan biri değilim. Kız arkadaşımın tavsiyesi üzerine ve onun yardımıyla bu yaziyi yaziyorum. Ben 25 yaşındayım. 166 boy 58 kiloyum. Bekarım. Yunanistan’a 16 yıl önce gelmiştik bazı sebeplerden dolayı. Kendimi fazla öven insanlardan degilim .Mutlu bir yuva kurmak istiyorum. Güven sağlayabileceğim bir esim olsun isterim çünkü o kişi benim her şeyim olacaktır. Basimi onun omzuna yasladığım zaman kendimi güvende hissedeyim huzurum olsun yeter. Çünkü anemi babamı kaybettim. Maalesef internete pek giremiyorum o yüzden de size cep numaramı brakiyorum00306***”

Kaynak:MİLLİYET



Düzenleyen yasemin - 25 Oca 2013 Saat 14:42

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2013 Saat 13:20
Dünyanın konuştuğu fotoğraf 

ABD’de Alicia Atkins tarafından dünyaya getirilen Niveah isimli bebeğin doktorun parmağını yakaladığı fotoğraf yürekleri ısıtan türden…

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 67686970>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.