Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Günlük yaşam hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Güncel Haberler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGüncel Haberler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 70>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 10:27
 

13 Yaşında Anne Oldu

İzmir'de karnı ağrıdığı için ailesi tarafından hastaneye götürülen 13 yaşındaki kız çocuğu sezaryenle doğum yaptı.

Haber: 13 Yaşında Anne Oldu

İzmir'in Menemen ilçesinde, karnı ağrıdığı için ailesi tarafından hastaneye götürülen ve burada hamile olduğu anlaşılan 13 yaşındaki kız çocuğu H.Y doğum yaptı.

Kazımpaşa Mahallesinde bir evde ikamet eden H.Y, bir yıl önce ailesinin karşı çıktığı sevgilisi F.K'ya kaçtı. Birlikte yaşamaya başlayan H.Y, hamile kaldı. Bundan habersiz olan aile kızlarını kısa bir süre önce F.K'nın yanından alarak evlerine getirdi. Karın ağrısı şikayeti üzerine aile kızları H.Y'i hastaneye getirdi. Burada tedavi altına alınan H.Y'nin hamile olduğunun anlaşılması üzerine, Ege Doğumevi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Sancıları artan H.Y, ameliyata alındı. 13 yaşındaki H.Y sezaryenle bir Bebek dünyaya getirdi. Yaşının küçük olması nedeniyle hastane yetkilileri durumu Çocuk Büro Amirliği ekiplerine bildirdi. Hastanede ifadesi alınan H.Y, bebeğin babasının bir yıl önce kaçtığı F.K olduğunu söyledi. Polis olayla ilgili F.K'yı gözaltına aldı.

H.Y'nin ismini vermek istemediği annesi " kızım karnım ağrıyor dedi. Bizde hastaneye getirdik, hamile olduğunu duyunca şok oldum. Kızım bir yıl önce F.K'ya kaçmıştı. Yaşı küçük olduğu için evlenmelerine izin vermedik. Ama artık ortada bir Bebek var mecburen evlenmelerine izin vereceğiz" diye konuştu

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 10:30
 

Polis Haftası Kutlanıyor


"Gece-gündüz, tatil-Bayram demeden, çok ağır çalışma şartları altında, hayatını tehlikeye atarak görev yapan polislerimiz, ekonomik olarak yaptıkları işin karşılığını alamamaktadırlar" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık,

"Gece-gündüz, tatil-bayram demeden, çok ağır çalışma şartları altında, hayatını tehlikeye atarak görev yapan polislerimiz, ekonomik olarak yaptıkları işin karşılığını alamamaktadırlar" dedi.

Alıcık, Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşu'nun 167. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat, 10 Nisan 1845 den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatı'nın kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. Güvenliğimiz tehlikeye girdiği zaman hatırladığımız polislerimiz, her geçen gün gelişen ve değişen şartlar altında ortaya çıkan yeni suç tipleriyle başa çıkabilmek için, sürekli kendilerini geliştirmektedirler. Emniyet Teşkilatımız, sadece adi suçlarla değil, ülkemizi parçalamak isteyen vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz. Ancak, gece-gündüz, tatil-bayram demeden, çok ağır çalışma şartları altında, hayatını tehlikeye atarak görev yapan polislerimiz, ekonomik olarak yaptıkları işin karşılığını alamamaktadırlar."

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 10:33
 

13 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak.

Haber: 13 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak Türkiye'nin büyük bir bölümü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Marmara'nın doğusu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Uşak, Mersin, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri başta olmak üzere çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve zamanla Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın doğusu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Uşak, Mersin, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri başta olmak üzere çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekecek.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Hava sıcaklığındaki artış ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olarak görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak illerimiz başta olmak üzere yurdun yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, taşkın, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara ve zamanla Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (11)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların gece saatlerine kadar il merkezinde kuvvetli, doğu ilçeleri başta olmak üzere çevre ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. (16)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (13)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (13)

VAN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (13)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Balıkesir ve İstanbul'un doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. Ege: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Güney Ege (Denizli, Aydın, Muğla) ile Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerde güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, zamanla kuzeyli yönlerden, iç kesimlerde orta, kıyı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kahramanmaraş dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı Akdeniz ve Mersin çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri başta olmak üzere çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Sivas dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Samsun, Çorum, Amasya, Bayburt ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Siirt çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyo

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 22:20

'Mevzuat değişmeyecek'

ANKARA (AA)
10 Nisan 2012
MEVZUAT DEĞİŞMEYECEK

Sağlık Bakanlığı, yüz, kol ve bacak nakillerini de kapsayan kompozit doku nakillerinin mevcut mevzuatla devam etmesi kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan, son olarak Gazi Üniversitesi'nde yapılan Türkiye'nin üçüncü yüz nakliyle gündeme gelen kompozit doku nakilleri ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

 

“Kompozit doku nakilleriyle ilgili mevzuatta ne gibi değişiklik yapılacak? Bunlar çok konuşuldu, çok tartışıldı. Basında yer aldığı gibi bir düzenleme yapılacak mı?” sorusu üzerine Şencan, “Şu anda kompozit doku mevzuatıyla ilgili acil düzeltmemiz gereken bir zaruret söz konusu değil. Dolayısıyla mevzuatta hemen düzelteceğimiz bir şey yok” dedi.

 

Ancak tüm mevzuatlarla ilgili zaman içinde ortaya çıkan çıkan ihtiyaçlara göre düzeltmeler yaptıklarını ifade eden Şencan, “Şu anda bazı konular tartışılıyor, ama bu tartışmalar bizim mevzuat değiştirmemizi gerekli kılacak bir olgunluğa erişmiş değil. Dolayısıyla şu anda kısa dönem içinde kompozit dokuyla ilgili mevzuatta bir değişiklik yapmak hedefimiz yok” diye konuştu.

 

“Hasta yaşının alt sınırının 18'e çekilmesi, verici ile alıcı arasındaki yaş aralığının azaltılması gibi değişiklikler yapılmayacak mı?” sorusuna Şencan, “Yok, şu anda mevzuatta acil değişiklik yapmamızı gerektirecek bir şey yok. Ama tabii ki her zaman tartışıyoruz ve 'asla değişiklik yapmayacağız' filan gibi bir şey de söylemiyorum. Çünkü eski mevzuatlarımızda da değişiklik oluyor” yanıtını verdi.

 

“O zaman bir süre daha mevcut haliyle devam edecek doğru mu?” sorusuna Şencan, “Evet” karşılığını verdi.

 

NAKİLLERİ TAKİBE DEVAM Gazi üniversitesi'ndeki yüz naklini çok yakından takip ettiğiniz, hatta 'Bakanlık yetkililerinin operasyon sırasında hastaneyi ziyaret ettiği' söylendi. Bundan sonra daha mı yakından takip edeceksiniz bu tür nakilleri?” sorusu üzerine Şencan, şöyle konuştu:
“Hastaya ilişkin değerlendirmeler, sağlık durum nasıl, güzel oldu mu, olmadı mı gibi konularda üniversitelerimizdeki hocalar bilimsel olarak yetkin kişiler. Zaten bizim bilimsel değerlendirmelerimiz de Bakanlık bürokrasisi veya yönetmelik usulüyle değil, bilimsel olarak, bilimsel kurulların verdiği kararlar çerçevesinde yapılıyor. Vakanın sağlık yönünü o an takip edip bir şeyler öğretecek veya uyaracak değiliz. Ama doğal olarak hepimiz çok merak ediyoruz tabii ki süreci.”
“Bakanlık bundan sonraki süreçte çok yakından takip edecek o zaman bu tür nakilleri” denilmesi üzerine Şencan, “Gidip hastayı göreyim, ondan sonra söyleyeyim, öyle bir şeyimiz olmayacak. Ama hastaların sağlık durumlarını elbette merak ediyoruz, takip ediyoruz, hocalarımızla görüşüyoruz, yakın olduğunda gidip görüyoruz. Antalya'daki vakaları da ziyaret eden arkadaşlarımız oldu” dedi.

 

"YENİ MERKEZ İHTİYACIMIZ YOK"

 

“Ruhsat için başvurular daha mı detaylı incelemeden geçecek?” sorusuna Şencan, “Özelikle kompozit doku için acilen merkezlerin çoğaltılması ihtiyacımız yok. Yeni merkez açılması planlamalarımızda yer almıyor. Ama 'kapalıyız' diye de bir şey söylemiyorum” yanıtını verdi.

 

ORGAN BAĞIŞLARI

 

“Son nakiller organ bağışı konusunda bir duyarlılık oluşturdu mu?” sorusu üzerine de Şencan, şu değerlendirmede bulundu:
“Organ nakli en kritik şey. Organ bağışı konusunda son 7-8 yıldır her yıl yüzde 20-25'lik bir artış oluyor. Bizim çok ihtiyacımız olduğu için bu artış yeterli olmuyor. Başarılı nakiller doğal olarak bir bağış olduğu ve gönüllere hitap ettiği için, organları bağışlayan ailelere gönle hitap eden konu olduğu için, başarılı sonuçlar elbette insanların duyarlılığını daha da artıyor. Ama biz sadece işi medyaya yansıyan başarılı nakillere bırakmıyoruz.

Bu doğru da bir yöntem değil. Çünkü hasta yakınlarının gönlünün elvermesi, onların bağış yapmaları önemli. Ama bunun öncesinde sürecin onlara anlatılması, organ nakli koordinatörlerimiz, yoğun bakımlarda hastalara çok iyi bakılıp kadavra olduğunda organların kullanılabilir olması, yoğun bakımcılarımız, beyin ölümü kararını veren ekiplerimiz, herhangi bir bağış olduğunda bunu yerine ulaştıran hava, kara ulaşım sistemimiz, nakilleri yapan merkezler, nakillerin çok iyi takip edilip hastaların nakilden sonraki hayatlarını normal sürdürmelerinin sağlanması bir bütün. Bu entegre sistemin tümünde iyileşme olmadan sadece bir noktayla iyileşme olmaz. Ama bir nokta geride kalırsa doğal olarak hepsini olumsuz etkiliyor. İleri giden de hepsini olumlu etkiliyor. Ama bütün sonucun tek bu saydığım parametrelerden birine atfedilmesi doğru da mümkün de değil.”

 

KOMPOZİT DOKU BAĞIŞI DA ONAY FORMUNDA

 

Kompozit doku bağışının da artık organ bağışı onay formunda yer aldığı hatırlatılarak, “Organ bağışçılarının bunları da işaretleyip işaretlemediği” sorulan Şencan, “Elbette işaretleyenler oluyor” dedi.

 

Henüz konu yeni olduğu için ellerinde bununla ilgili bir sayı bulunmadığını ifade eden Şencan, “Sonuçlar önemli. Bunları da hep beraber takip ediyoruz. Doğal olarak bütün dünyada olduğu gibi bu bir böbrek nakli kadar artmayacak hiçbir zaman. Bir karaciğer ve kornea nakli sayılarına ulaşmayacak” diye konuştu.
Şencan, bu nakillerin olumlu yönlerinin hastalar ve toplum sağlığı yönüyle, ekonomik ve sosyal boyutuyla gündeme gelmesinin önemine işaret ederek, basının bu konudaki desteğine teşekkür etti.

 

Basına yansıyan yanlış ve olumsuz bir olayın da bu bağışları olumsuz etkilediğine işaret eden Şencan, Bursa'da organları bağışlanan bir hastadan tedavi ücreti alındığına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

 

“Organlarını bağışlayan hastaların tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılanması uygulaması var mı?” sorusuna Şencan, “Hastalık süreciyle ilgili tedavi giderlerinin mevzuatı belli. Ya SGK ödüyor, ödeme gücü yoksa sosyal güvenlik fonları ya da belediyeler ödüyor. Ama organ bağışından dolayı kesinlikle hiç kimseye fatura çıkarılması söz konusu değil” dedi.

 

 

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 22:23
Murat ŞAHİN / ANKARA
10 Nisan 2012
Anaokulunda 3 minik haşlandı

Konutkent’teki bir anaokulundaki kaza, 6 yaşındaki 3 çocuğun kaynar suyla yanmasına neden oldu.

İddiaya göre, 4 Nisan’da anaokulu öğrencilerinin yemek aldığı sırada, kazanların bulunduğu tezgahın sarsılmasından dolayı yemekler ve altlarında bulunan kaynar su müçük S.Ç. ve 2 arkadaşının üzerine döküldü. Okul yönetiminin çağrısı üzerine 112 ekipleri yanan çocukları ve olayı görünce bayılan 2 öğretmeni Dışkapı Hastanesi’ne kaldırdı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, yanma olayı hastane kayıtlarına adli vaka olarak geçmedi. Çocuklar ve öğretmenler yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Kazada elleri, yüzü ve bacağı yanan S.Ç.’nin ailesi, şikayetlerinin artması üzerine çocuklarını 5 Nisan’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) götürdü
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 22:24

16 yaşında kalp krizinden sınıfta öldü

DHA
10 Nisan 2012

İSTANBUL Beşiktaş’ta bulunan İSOV Dinçkök Anadolu Teknik Lise-si’nde, 10’uncu sınıf öğrencisi Furkan Kılınç (16), dün derste fenalaşarak yere düştü. Sınıf öğretmeninin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Kılınç’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul yönetiminin durumu bildirmesinin ardından okula gelen polis ekipleri sınıfı boşaltarak inceleme yaptı. Haberi alarak okula koşan Kılınç’ın anne ve babasının fenalaşması üzerine acılı aileye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Furkan Kılınç’ın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek..
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2012 Saat 10:22

Memura faiz yerine ilk 6 ay yüksek zam

Memurun umutla beklediği ancak geciken zammın faizine çözüm formülü bulundu...

ocak zammı en az 4 ay gecikecek olan memurun faiz alacağı, ilk 6 ayda yapılacak zam yüksek tutularak ödenebilecek. Formüle Maliye karar verecek Hükümetle memur sendikaları tarihte ilk kez "toplu sözleşme" masasına oturmaya hazırlanırken, zammın 4 ay gecikmesi nedeniyle gündeme gelen "faiz"e formül aranıyor.

Maaş zammı normalde ocakta yapılıyor. Ancak ilgili yasal düzenleme gecikti. Hükümetle sendikalar arasında başlayacak zam görüşmeleri kısa sürede tamamlansa dahi memur zammını en az 4,5 ay gecikmeli alacak.

Davalar engellenecek

Bu zararın telafisi için memura zamla birlikte faiz de verilmesi gerekiyor. Ancak bugüne kadar rastlanmayan bu durum konusunda Maliye'de net karar verilmiş değil. Genel düşünce faizin verilemeyeceği yönünde. Bununla birlikte faizin dava edilebileceği, sözleşme sonrasında memura ilave faiz hakkı doğuracak bir mahkeme kararının Maliye'ye ilave yük bindireceği ifade ediliyor. Sözleşme sürecinde faiz konusunun çözülerek hem davanın hem yaşanacak olası sürprizlerin önüne geçilmek isteniyor.

Formül şöyle işliyor

Memur sendikalarında gündeme getirilen formüle göre ilk 6 aydaki zam, ikinci 6'ın üzerinde belirlenecek. Normalde örneğin yüzde 3 artı 3 ya da yüzde 5 artı 5 şeklinde uygulanacak zam, örneğin yüzde 4 artı 3 veya yüzde 6 artı 5 şekline dönüşecek. Böylece faiz tartışması bitecek, memur faiz almadan gelirini yükseltmiş olacak.

En az maaş alanın 90 lira kazancı olur

Bu formülün hükümetce benimsenmesi halinde en düşük dereceli memurun cebine ilk 6 ay boyunca aylık 15 TL ilave para girecek. 6 aylık kazancı 90 lirayı bulacak. İlk 6 ay için 1 puanlık ilave faiz zammı memurun faiz alacağının çok daha üzerinde bir tutara denk geliyor. Bu nedenle yapılacak hesaplamada 1 puan yerine 0,5 puan ya da daha düşük bir faiz zammının ortaya çıkması bekleniyor.

Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2012 Saat 10:25
Orjinalini yazan: miss hugolina miss hugolina Yazdı:

Murat ŞAHİN / ANKARA
10 Nisan 2012
Anaokulunda 3 minik haşlandı

Konutkent’teki bir anaokulundaki kaza, 6 yaşındaki 3 çocuğun kaynar suyla yanmasına neden oldu.

İddiaya göre, 4 Nisan’da anaokulu öğrencilerinin yemek aldığı sırada, kazanların bulunduğu tezgahın sarsılmasından dolayı yemekler ve altlarında bulunan kaynar su müçük S.Ç. ve 2 arkadaşının üzerine döküldü. Okul yönetiminin çağrısı üzerine 112 ekipleri yanan çocukları ve olayı görünce bayılan 2 öğretmeni Dışkapı Hastanesi’ne kaldırdı. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, yanma olayı hastane kayıtlarına adli vaka olarak geçmedi. Çocuklar ve öğretmenler yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Kazada elleri, yüzü ve bacağı yanan S.Ç.’nin ailesi, şikayetlerinin artması üzerine çocuklarını 5 Nisan’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) götürdü

nasil dikkatsizlik bu okulunnnnn.......

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 70>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.