Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Günlük yaşam hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Güncel Haberler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGüncel Haberler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 70>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2012 Saat 16:28

Sarı otobüsler İstanbul yollarında

Sarı otobüsler İstanbul yollarında

İstanbul'da her gün 3,5 milyon kişinin kullandığı belediye otobüslerinin renkleri tek tek değişiyor. İETT otobüsleri, erguvan ve turkuvazdan sonra şimdi de sarı renge bürünüyor.

Haberi Kaydet Arkadaşına Gönder
< style="OVERFLOW: " Spacing=0 height=200 ="http://www.haber7.com/load-banner.php?id=107&cat=1" Border=no width=200 name=frm107 scrolling=no>

Otobüs AŞ'ye ait erguvan renkli otobüslerin ardından özel halk otobüsleri turkuvaz renkleriyle yenilenmeye başlamıştı. Son olarak yapılan anketle halkın sarı renkli otobüsleri tercih etmesi üzerine, daha önce yeşil ve kırmızı olan İETT otobüsleri de sarı renkli beyaz damalı görünüme bürünecek. Otobüslerinin de yenilenmesiyle birlikte İstanbul yollarında 582 hatta hizmet veren tüm otobüsler beyaz damalı olacak. Yenileme çalışmaları 2014'e kadar tamamlanacak.

Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anketle İETT otobüslerinin yeni otobüs rengi belirlendi. Yapılan ankette 65 bin 286 kişi oy kullandı. Oylama sonucu sarı otobüs 46 bin 246 oyla tüm oyların yüzde 71'ini alarak seçildi. İETT otobüsleri artık kırmızı ve yeşil değil sarı renkli beyaz damalı olacak. İETT filosunda bulunan araçlar kademeli olarak sarı renge boyanmaya başladı. Engellilerin kullanımına uygun olmayan araçlar ise tamamen yenileniyor. İETT'nin 2 bin 609 otobüsten oluşan filosunun yaklaşık yarısı 2013 yılı sonuna kadar yenilenecek. 2013 yılı sonuna kadar bin 300 İETT otobüsü uluslararası standartlara uygun, erişilebilir ve çevre dostu hale getirilecek. 2012 yılı içinde 500 otobüs yenilenecek. Ağustos ayına kadar 221 körüklü otobüs, yılsonuna kadar da 221 solo tip otobüs filoya eklenecek. Yeni otobüslerin hizmete alınmasıyla birlikte eski otobüsler de hurdaya ayrılacak.

Zaman

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 08:31

'Öğretmenlerin kariyer basamakları olacak'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, milli eğitimin gündemindeki konulara değin basın mensuplarının sorularını yanıtladı

08 Nisan 2012 Pazar, 16:38:06
Öğretmenlerin kariyer basamakları olacak 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şişli'de bulunan Selahattin Eyyubi Hamza Saruhan İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Okulun açılışının ardından Bakan Dinçer basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Dinçer, "Yeni eğitim sistemiyle birlikte Öğretmenlere yeterlilik sınavı gündemde mi?" şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi: "Bunun eğitim sistemiyle herhangi bir alakası yok. Biliyorsunuz biz öğretmen mesleğinin geliştilmesi ve öğretmenlerimiz için bir kariyer planı yapabilmek amacıyla bir çalıştay tertip etmiştik. O çalıştayda konuyla ilgili birtakım teklifler ve tasarılar var. Buna göre öğretmenlerimiz öğretmenlik mesleğini icra ederken farklı kariyer basamaklarında olacaklar. Ve her bir kariyer basamağından diğerine geçerken eğitim almak durumunda olacaklar. Kasttetiğiniz o olmalı değilse onun dışında eğitim sistemiyle alakalı değişikliklerden kaynaklanan bir husus değil."

"DERSHANE SİSTEMLİ EĞİTİM YAPIMIZIN DEĞİŞİME UĞRAYACAĞINI VARSAYIYORUZ"
Dersanelerin kapatılmasıyla ilgili bir soru üzerine Bakan Dinçer, şöyle konuştu: "Türkiye'de SBS sınavı ya da YGS gibi sınavlar maalesef hem sınav öncesi eğitim hayatımızı hem de sınav sonrası hayatımızı çok etkiliyor. Eğitim sistemimize çok belirleyici bir rol oynuyorlar. Bu belirleyici rol oynamalarının iki ana sebebi var. Onlardan bir tanesi bu sınavların öğrenci seçme üzerine yapılması. Yani biz Türkiye çapında çocuklarımıza aynı derecede fırsat eşitliği sunamadığımız için daha iyi olduğunu düşündüğümüz okullara seçerek öğrenci alıyoruz. Seçebilmek için de sınav yapıyoruz.

İkincisı ise bu özellikle sınavlara çok rekabetçi bir şekilde yaklaştığımız için bütün veliler ve öğrenciler adeta yıl boyunca odaklanıyorlar ve toplumsal harekete dönüşüyor bu. Bu iki uygulama bizim eğitim sistemimizi de olumsuz etkiliyor. Bu sebeple biz sınavları belirli bir zaman dilimi içerisinde öğrenci seçme esaslı olmaktan çıkaracağız. Mesela SBS'yi biz artık fen liselerine, kolejlere, özel okullara öğrenci seçmek için değil milli eğitim sisteminin niteliğini ölçmek için yapmaya başlayacağız. Başka bir ifadeyle acaba mesela liseden mezun olan çocuklarımız kendilerine kazandırmak istediğimiz bilgi ve yetenekleri kazandılar mı, kazanamadılar mı diye bir ölçme ve değerlendirme amacıyla yapacağız. Bu açıdan bakıldığında bunların hepsinin dersanelere olan talebi azaltacağını ve giderek dershane sistemli eğitim yapımızın değişime uğrayacağını varsayıyoruz."

"BİZİM BU TEDBİRLERİ ALMAYA İHTİYACIMIZ VAR"
"Öğretmenlerin eşlerinin tayininde il ve ilçe emri kaldırılmış. Bunun aslını sizden öğrenebilir miyiz?" şeklindeki soruyu ise Bakan Dinçer, şöyle yanıtladı: "Biz ülke olarak tüm ebeveynler olarak Türkiye'deki eğitim sisteminin niteliğinin yeterli olmadığından şikayet ediyor muyuz, ayrıca uluslararası mukayeselerde çocuklarımızın sahip olduğu bilgi ve yeteneklerin daha düşük seviyede kaldığından üzüntü duyuyor muyuz? Öyleyse biz bu sorunu çözmeliyiz. Bu sorunu çözmenin ilk adımı ve en basit safhası öğretmenimizin ve öğrencimizin sınıfta olmasıdır. Öğrenim için 4 ana öğe var. Öğrenci, öğretmen, müfredat ve eğitim ortamı. Biz şayet öğretmenle öğrencileri sınıfta tutamazsak, diğer iki faktörün de anlamı kalmaz.

O yüzden biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin niteliğini artırmak için öncelikle hem öğrenciyi hem de öğretmeni sınıfa getirecek ve beraberce öğrenmeyi başarmalarını sağlayacak tedbirleri alacağız. Dönem aralarında öğretmenlerin nakledilmelerini veya başka yere atanmalarını, öğrencilerimizin devamsızlıklarını meşrulaştıracak istisnai uygulamaları baştan sona gözden geçireceğiz. O açıdan bakıldığından biliyorum öğretmenlerimiz bu konuda belki fedakarlık yapmak zorunda kalacaklar ama zaten öğretmenlik demek fedakarlık demek. Kendinizden birşeyi vermek demek. Eğer çocuklarımızın başarısı aynı zamanda öğretmenlerimizin başarısı olacaksa tüm ailelerin başarısı ve gururu olacaksa bizim bu tedbirleri almaya ihtiyacımız var. Yeni yapılan düzenlemelerde öğretmen atamaları, öğretmen nakilleri gibi pek çok husus yeniden düzenlendi. Lütfen yeni kanunları öğretmenlerimiz, velilerimiz gözden geçirsinler. Bir kez daha baksınlar."

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 08:35

Bakıcı dehşeti

Yedi yaşındaki Ece, bakıcısının psikolojik tedavi gören eşi tarafından yastıkla boğularak öldürüldü

08 Nisan 2012 Pazar, 14:34:25
Bakıcı dehşeti 

İzmir'in Bayraklı ilçesi Özkanlar semtinde yedi yaşındaki Ece Uslu, bakıcısının eşi tarafından yastıkla boğularak öldürüldü. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hemşire olan anne Yasemin Uslu ile kola fabrikasında operatör olarak çalışan baba Emin Uslu'nun kızlarına bakması için bıraktıkları Saliha Ak'ın eşi S.A., Ece Uslu'yu yatakta yastıkla boğarak öldürdü. Psikolojik tedavi gören S.A. olayın ardından cinayet bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, saat 07.00 sıralarında Doğan Güneş Sitesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Yasemin Uslu, olay günü saat 07.00 sıralarında Açıköğretim Fakültesi sınavına gitmek için evden ayrıldı. Uyuyan kızı Ece Uslu'yu ise bakıcılık yapan emekli öğretmen Saliha Ak'a bıraktı. Baba Emin Uslu ise işe gitmek üzere evden ayrıldı.
Uslu çifti evden ayrıldıktan sonra Saliha Ak, yan apartmandaki evlerinde bulunan eşi Salih Ak'ı çağırdı. Uyuyan kızı eşi Salih Ak'a bırakan Saliha Ak dışarı çıktı. Eve döndüğünde yatakta yatan Ece Uslu'nun durumundan şüphelenen Saliha Ak çığlık atarak komşularından yardım istedi. Bu sırada komşularının yardımıyla özel bir tıp merkezine götürülen Ece Uslu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu sırada komşularının durumu haber vermesi üzerine tıp merkezine gelen Uslu çifti ise sinir krizleri
geçirdi. Ölümünün ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Ece Uslu, yapılan otopsisinde boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Ölümüyle ailesi ve yakınlarını yasa boğan minik Ece'nin cenazesi Özkanlar Çolakoğlu Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeni Bornova Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Olayın ardından şüpheli olarak gözaltına alınan emekli öğretmen S. A.'nın ise psikolojik tedavi gördüğü ileri sürüldü. Zanlı S.A.'nın ifadesinde kızı yastıkla boğarak öldürdüğünü belirterek cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. S.A.'nın emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Emekli öğretmen çiftin Uslu ailesiyle yan apartmanda oturdukları için komşu oldukları ve kredi kartı borçları nedeniyle de çocuk bakıcılığı yaptıkları öğrenildi.


Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 08:40

İki hastaneye inceleme

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, İstanbul Fatih Medikal Park ve Bakırköy Acıbadem hastaneleri hakkında inceleme başlattığı bildirildi

07 Nisan 2012 Cumartesi, 13:34:55
İki hastaneye inceleme  

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bir televizyon kanalında ”Bakanlık ’Alınmayacak’ dedi, hastaneler dinlemiyor” başlıklı bir haberin yayınlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

”Haberde yer alan iddialarla ilgili olarak Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın talimatlarıyla Denetim Hizmetleri Başkanlığınca, haberde adı geçen İstanbul Fatih Medikal Park ve Bakırköy Acıbadem Hastaneleri hakkında inceleme başlatılmıştır.”

 

AA

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 08:41

Konya'da korkutan patlama

Konya'da bir büfede gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1 kişi ağır yaralandı

07 Nisan 2012 Cumartesi, 14:15:54
Konyada korkutan patlama 

Yunus Duman (27), merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Türbe Caddesi'nde işlettiği büfesinde, tost makinesinin fişini prize taktığı sırada büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle iş yerindeki malzemeler dışarıya fırladı, iş yerinin zemini çöktü. Ağır yaralanan Duman, komşu esnaflar tarafından dışarıya çıkarıldıktan sonra ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaparken, bomba uzmanı polisler olay yerinde inceleme yaptı.
İncelemeler sonunda patlamanın iş yerindeki mutfak tüpünden sızan gazın sıkışması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Patlama anı, yakınlardaki iş yerlerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 08:44

Yürek dayanmaz!

Annesine kızan 15 yaşındaki kız 8. kattaki evin penceresinden sarktı veÖlümle burun buruna geldi..

Konya'da lise öğrencisi 15 yaşndaki M.Ç., cep telefonu yüzünden annesiyle tartıştıktan sonra 8'inci kattaki evlerinin penceresinden sarkıp intihara kalkıştı. Annesinin üstten kollarından, alt kattaki komşusunun da ayaklarından tutup düşmesini engelemeye çalıştıkları M.Ç., diğer komşularının da yardımıyla kollarından tutulup içeri çekilerek kurtarıldı.


Olay, bugün saat 13.10 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi'nde 10 katlı apartmanın 8'inci katında meydana geldi. İddiaya göre, Öztekinler Kız Meslek Lisesi sınıf öğrencisi M.Ç.'nin elinde cep telefonu gören annesi 42 yaşındaki H.Ç., ''Senin telefonun yok. Bu cep telefonu kimin?'' dedi. Ardından anne ve kız tartıştı. Odasına giren M.Ç. pencereden sarkıp intihara kalkıştı. Durumu fark eden annesi H.Ç., kızının düşmemesi için kollarından tututup içeri çekmek istedi. Bu sırada gürültüyü duyan alt kattaki komşu da genç kızın ayaklarından tututtup düşmesini engellemeye çalıştı.

Anne H.Ç.'nin yardımına komşuları koştu H.Ç., yardıma gelen komşularına kapıyı açmaya giderken M.Ç. de pencerenin pervazından tutunarak bekledi. Liseli kız daha sonra komşular ve annesi tarafından güçlükle içeri çekirelerek ölümden son anda kuruldu. M.Ç., ambulansla Selçuklu Ünivertesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 10:59
Haber: Anılın Rüyası Kol ve Bacak Nakli

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yapılan çift kol nakilleri, doğduğu günden beri çift kol ve çift bacağı olmadan yaşamını sürdüren 19 yaşındaki Anıl İlhan'ın ümitlerini artırdı. Hastaneye başvururak nakil sırasına giren İlhan müjdeli haber için gün saymaya başladı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde oturan ve kolları dirsek, bacakları da diz altından eksik dünyaya gelen Anıl İlhan, Cihan Topal ile Atilla Kavdır'a başarılı çift kol nakli yapılmasının ardından AÜ Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik
Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşmeye karar verdi. Yaklaşık 6 ay önce yapılan ön görüşmenin ardından annesi Erengül İlhan ile AÜ Hastanesi'ne başvuran Anlı İlhan, tetkikler sonrasında uzuv nakli için sıraya girdi. Bacaklarındaki protez sayesinde yürüyebilen Çorlu Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi İlhan, şimdi heyecanla nakil gününü bekliyor.

Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2012 Saat 11:02
 

Türkiye'nin Beyaz Altını

Prof.Dr.Lütfullah Gündüz'ün cari açığı bile kapatabilir dediği madenin dünya rezervinin yüzde 45'i Türkiye'de.

Haber: Türkiyenin Beyaz Altını

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Pomza Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lütfullah Gündüz, "Dünya pomza rezervinin yüzde 45'ine sahip Türkiye, pomzayı farklı endüstriyel alanlarda değerlendirmesi halinde elde edilecek gelirle cari açığı dahi kapatabilir" dedi.

Prof. Dr. Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, diş macunundan tarıma, savunma sanayinden inşaat sektörüne kadar birçok sektörün hammaddesi olan pomza taşı dünya rezervlerinin yüzde 45'inin Türkiye'de bulunduğunu söyledi.

Pomzanın Yaygın alan olarak yapı sektöründe kullanıldığını ifade eden Gündüz, "Özellikle binaların yapımında değerlendirilen ve
blok elemanı olarak bilinen tuğla yapımı, briket tarzı malzemelerin yapılmasında ağırlıklı olarak pomzanın değerlendirildiğini görmekteyiz" diye konuştu.

Pomzanın 250'nin üzerinde ayrı sektörde değerlendirildiğini ifade eden Gündüz, pomzanın en hassas kullanım yerlerinin başında savunma sanayinin geldiğini kaydetti.

Kimya sektöründe çok geniş bir alanda pomza kullanıldığını da belirten Gündüz, "Bugün kullandığımız diş macunlarının büyük bir çoğunluğunda pomza taşı beyazlatıcı hammadde olarak yer alıyor" şeklinde konuştu.

Avrupa'da belediyelerin bir kısmının içme sularının arıtılmasında pomzayı ana filitrasyon malzemesi olarak değerlendirdiğini de vurgulayan Gündüz, ziraat sektöründe topraksız tarımın çok önemli olduğu koşullarda seracılıkta, çölleşmiş bölgelerde toprak yerine pomza kullanıldığına dikkati çekti.

Gündüz, Türkiye'nin en büyük sıkıntılarının başında cari açığın geldiğini de belirterek, "Dünya pomza rezervinin yüzde 45'ine sahip Türkiye, pomzayı farklı endüstriyel alanlarda değerlendirmesi halinde elde edilecek gelirle cari açığı dahi kapatabilir. Pomza, endüstride farklı alanlarda değerlendirildiği takdirde çok önemli bir katma değer sağlayacak ve tek başına cari açığın kapatmasını sağlayacaktır"diye konuştu.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 70>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.