Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş olunca endişeler ve yanlış yollara sapmalar..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş olunca endişeler ve yanlış yollara sapmalar..

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş olunca endişeler ve yanlış yollara sapmalar..
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 18:18

merhaba kadir bey nasılsınız? biz pek iyi değiliz cumartesi akşamı aileboyu hastalandık kızım ateşlendi ben de halsizlik eklem ağrıları eşimde karın ağrısı :(( neyse biz birşekilde atlatıyoruzda kızımın ateşlenmesi yine kaffamızda soru işaretleri uyandırıyor. Geçen senede de hatırlarsınız belki kreşe gidiyordu kızım ve çok sık hastalanıyor. bu yıl ikinci yılımız ilk kez ateşlendi. zaten geniz akıntımız ev sabah öksürüğümüz genelde oluyor ama cuma gecesi birden uykudan uyandı öksürük krizi oldu ertesi günde öksürük devam edince doktora gittik( normal de burun açarak bal limon larla pekmezlerle vs iyileştirmeye çalışıyorum).boğazında hafif kızarıklık gördü ama ateşlenirse görüşelim dedi. antibiyotik vermedi asist ve broksin verdi. bende bu ilaçları kullanmadım. cumartesi bir doğumgününe gittik orası biraz soğuktu iyice üşüttük bilemiyorum cumartesi akşamı ateş başladı 3-4 saat aralıklarla 38.8 leri bulluyordu dolven ve calpol vererek sabahladık. pazar gününüde gündüzde ateş çıktı öksürük devam etti. bu sabah doktora tekrar gittik boğaz enfeksiyonu dedi ceftinex 125 mg verdi.yanında asist ve broksine devam dedi. ateş olunca biz korkuyoruz yanılgılarla başlıyor. antibiyotiği verdim asist yine kullanmadım. antibiyotikten 3-4 saat sonra ateş çıktı yine 38.2 ydi calpol verdim düşmek yerine iyice çıktı. 39.2 oldu ateş. kusma oldu. ılık duş aldırdım indi. ama kızım kusunca kendini kötü hissdiyor iştahsızlaşıyor böylelikle iyice güçsüz düşüyor. anlayacağınız ne yapacağımızı şaşırıyoruz ateş olunca...yardımcı olursanız sevinirim....ciğerde bişey yok dedi doktor ama oraya inerse diyede endişe oluyor bizde ateş olunca...bizim doktor antibiyotik pek vermeyi ondan tercih ediyoruz ama muhakkak asist ve yanında öksürük şurubu ekliyor...siz asist iyi değil diyorsunuz bu doktorlar neden veriyorlar..kafalar karışırk yardımcı olun ne yapalım ateş devam edecek gibi görünüyor...

papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 19:17
Grip geciriyor. Ikinci defa giderek siz aranmissiniz. Ne antibiyotik, nede diger ilaclari kullanmayin. Hele Asist, bronkospazm yapacagi icin, verirseniz birkac gun sonra hiriltilari baslayacak ve tekrar gittiginizde "bronsit baslamis' diyecekler. Indiren; o ilaclar. Bu konu ile ilgili eski mail ve makaleleri okuyun.
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 19:27
teşekkür ederim sağolun ateşi çok sıklaşmaya başladı ateşi için ne önerirsiniz...şimdi ölçtüm 38.8 derece ve ateşi yükselince uyuyor, şuandada uyuyor başına ıslak bez koydum eklem yerlerine de koyucam ama ellettirmiyor en son 15.30 39.2 olunca ateşi calpol verdim ılık duş aldırdım dediğim gibi ateş olmasa hiçbişey vermiycem de ateş olunca ne yapacağımı şaşırıyorum...dolven ve calpol vermek ateşi dha çok tetikliyormu acaba şuan ki durumda vereyim mi ateş düşürücü :((
papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 03:09
Ellemeyin, hele soguk tatbikini hic yapmayin. Ancak cocuk huzursuzluk belirtisi gosterir ise, ates dusuruculerden birini kullanabilirsiniz. Rahat cocugu kurcalamayin. 
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 17:09

dünkü ateş durumumuz bayağa uzun sürdü tekrar tekrar çıktı ve uzun sürelerle tam olarak düşmedi ateş ...çocukta huzursuzluk derken dediğim gibi uyuyor birde sayıklıyor yükseldikçe ateş en son verdim yine ateş düşürücü...soyuyorum, nemli bez koyuyorum, ılık duş aldırıyorum bu tip uygulamalar yanlış mı? birde siz vermeyin dediniz ama ateş bu kadar inatçı olunca doktorumuzun verdiği ceftinex i verdim gece ve bugün ateş kesildi toplamda 3 ölçek verdim şu ana kadar...birde sadece boyun bölgesinde ve göz çevrelerinde noktasal bişeyler çıktı...döküntümüdür bilemiyorum antibiyotik mi yaptı sizce? ciddi bir durummudur? doktoru aradım kesme dedi antibiyotiği, ateş durduğuna göre ilerleme var dedi ama benim endişem geçmedi. daha öncede novasef iğnede bacaklarında kızarıklık olmuştu önceki doktorumuz iğneyi kesin öldürücü olabiliyor demişti. vaktiniz varsa bilgilendirirseniz sevinirim yan etkiler konusunda.

papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 18:53
Grip; 4-5 gun ates yapabilir. Goz cevresindeki dokuntuler, siddetli kusma veya ogurme ile olabilir, merak etmeyin kendiliginden gecer. Oyle igne verilecek kadar ciddi bir durum varsa oncesinde mutlaka bir kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakin. Dusuk cikarsa agizdan antibiyotik bile gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.