Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HASTA OLMAMASI İÇİN....(kusma ve ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHASTA OLMAMASI İÇİN....(kusma ve ateş)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elmur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Konu: HASTA OLMAMASI İÇİN....(kusma ve ateş)
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 16:17

Kadir Bey merhaba…

2 yaşındaki oğlumun dün sabah kusma ve ateş şikayetinden dolayı dr a götürdük.ateşi 39,5 ken fitil koydular.yarım saat sonra ateşi 38,8 di dr iğne yaptırdı.

1.Ateşliyken iğne yaptırılır mı? Ateş düşürücü.. (Ne kadar doğru bilmiyorum ama ateşliyken ılık suyla yıkamak daha doğru iğneden önce diye duymuştum.)birde dr umuz bize ateşlenirse diye şurup yerine fitil verdi günde 3 defa kullanabilirsiniz dedi. Fitil mi şurup mu sizce?

2.Ablamın oğlu 4,5 yaşında ve 13,5 kilo .. yani yiyeceklerle anlayacağınız üzere hiç arası yok  günde sadece 1 tane yumurta ve bikaç tane esme şeker yer . benim oğlum meyvesini yer,et tavuk ya da balığını asla ihmal etmem .hergün yumurta yer sebze yemeği ya da çorbasını  ,yoğurdunu yer.yani beslenmesi güzeldir.hergün hava rüzgarlı olmadığı sürece en az 15-20 dakika dışarı çıkartırım.yemek yemeyen yeğenim hasta olmaz nerdeyse ya da çok hafif atatır bizde sürekli e az 2 ayda bir acildeyiz. Sizce neden böyle oluyo? Yani beslenmeyle alakası yok mu ? ya da daha az hastalanmasını nasıl sağlayabilirim .?

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.. iyi çalışmalar…

BEN DE ANLADIM :)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 18:50
Ates dusurmek, sadece "show" amacli bir uc kagittir. Esas mesele atesi cikaran hastaligi tedavi etmektir. Bu yaslarda atesli hastaliklarin nerede ise %80'i viraldir ama bizim doktorlar viral/ bakteriel ayirimini yapamadiklarindan her ateslenene antibiyotik baslarlar. Kan sayimini yapip, WBC degeri dusuk cikana bile veriyorlar. Ogrenmeleri cok ama cok zor.
1- Atesli iken igne yapilabilir, tabii gerekli ise. Sirf atesi dussun diye "Novalgin igne" yapilmasi o doktorin acizligini gosterir. Soguk tatbikininde cocuga 5 kurusluk hayri yoktur. Tamamen "show" dur. Bu doktorlar, 30 seneden beri atesi ogrenemediler. Benim ates ile ilgili mail ve makalemi okuyun. ( Yazarlar bolumunda, " yazarin diger yazilari' kisminda en altta. Ates ve Tedavisi) Agizdan ilac alabiliyor ise, fitil gereksiz.
2- Her hastalandiginda antibiyotik verirseniz, vucut daha bakteriyi tanimadan yokettiginizden, ayni bakteri defalarca cocugunuzu hasta edebilir. Bu sebeple az antibiyotik kullananlarin bagisikligi daha iyi olur. Bizim doktorlarda, antibiyotikler yuzunden olusamayan bagisikligi, sacma-sapan  ilaclarla olusabilecegini zannederler. Zaten ilac firmalari bunlarin emrine amade, onca antibiyotiklarle bagisikligin olusmasina sekte vururlar, sonrada bunu gene ilaclarla duzeltebileceklerini sanirlar. Bu arada tek karli cikan ilac firmalaridir. 
 Antibiyotik verirler : Bagisikligi iyi degil ilaclarla duzeltelim derler.
 Sut icirmezler        : Bu neslin boyu kisa kaldi gelin buyume hormonu yapalim derler.
 Nezlede oksurugu keserler: Bronsit oldu derler.
Ve isin kotu tarafi bu sekilde calisan doktorlar daha iyi kazandiklarindan yeni yetmelerde bunlara ozenirler. Bu sebeple, islerin zamanla duzelecegini sakin zannetmeyin.     


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Ara 2011 Saat 18:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.