Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DVİT3
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDVİT3

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Konu: DVİT3
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2011 Saat 23:18

Hoşgeldiniz hocam;

Benim39 aylık ikizlerim var(erkek)

Bbekken ikizlerimden birine bıngıldağı kapanıyor diye dvit3 ü 4 aylıkken bıraktırdılar.Diğerinede 8 ay gibi kullandım.Tabi unuttuğum aksattığım zamanlar oldu.

Bende 25 gün önce ikizlerime birer tane bir kereliğine dvit3 ampül 300.000 içirdim.Fakat sonradan öğrendiklerim beni çok korkuttu. Fazlalığı bebeklerde zihinsel ve fiziksel gerilemeye sebep olurmuş.Kemik uçları kapanırmış.Zehirlermiş.İkizlerimde içtikten sonra hiç bir anormal durum olmadı.Her zamanki gibi çok iyiler.Hatta daha daha iyiler
Aklıma takılan hocam, zehirlenmenin gercekleşmesi vücutta fazlalık olduğundan mı olur.Yoksa fazlalık sinsi sinsi gelişimimi duraklatıyor.Çok korkuyorum hocam ya çocuklarımın gelişimi durursa diye.Öyle bir durumda belirtileri ne olur?

Teşekkrler...
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2011 Saat 23:22
Kusura bakmayın hocam sormayı unuttum;Bebekken kullanılan dvit damlalar buzdolabındamı saklanmalı?dvit oda sıcaklğında bozulurmu?
(Benim dvit cocuklar küçükken hep  24 25 derecede durmuştu)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2011 Saat 04:04
merak etmayin, zararli bir durum olmadi. oyle tek doz ampul ile zehirlenme olmaz, bunlari uyduranlara inanmayin. Hergun 1 ampul verirseniz 2-3 taneden sonra zehirlenme olur. Oyle tek ampul ile veya 2-3 ayda bir verilmekle zehirlenme olmaz. Oyle gunluk 300 veya 400 unite ile sadece "Rasitizm" in onlenebilecegini' D vitamininin diger faydalari icin gunde 1000 unite alinmasi gerektigini ancak 30 senede , oda hepsi degil, bazisi ogrenebildi.  Dvitamini isiya dayaniklidir, pisirilen gidalarda bile bozulmaz.
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2011 Saat 22:17
Hocam çok teşekkür ederim.İyiki siz varsınız.

Çocuklarıma hep demir damlası verdiler(Değerleri birinin 11.9 diğerinin 12.5)boşu boşuna kullandık.Ve hiç bir doktor demediki(3-4 doktor değiştik) demir kullanırken hasta olurlarsa bırak.Hastalığı ilerletir.Hatta hasta iken gitmiştik ilaclara aynen devam demişti.
Ben sizden öğrendim demir ilacının hastalığı azdırdığını.Hatırlıyorumda cocuklarım hep zor atlatırdı gribi.Uzarda uzardı.Şimdi cok hafif ballı limonla ayakta atlatıyorlar.Size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Allah işlerinizi rast getirsin.Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2011 Saat 18:47
DUSUNMENIN SAGLIGA BIR ZARARI YOKTUR.. Ama bizim doktorlar " suru icgudusu" ile herkez ne yapiyorsa, onu yapmaya cok meraklidir. Kizamik asisinin 1 yasindan evvel yapilmayacagini ancak 30 senede ogrenebildiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.