Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Bebek Bakımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek Yetiştirirken Pratik Bilgiler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebek Yetiştirirken Pratik Bilgiler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bebek ve Ben Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 Tem 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek Yetiştirirken Pratik Bilgiler
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2011 Saat 06:07

Can’ı büyütürken kimi pratik uygulamaları zaman içerisinde keşfettik. Bizim gibi ilk kez anne-baba olan acemiler için “Bebek Yetiştirirken Pratik Bilgileri” ara ara yazacağım. İşte ilki:

  • Biberonda hazır mama hazırlarken biberonun ağzını kapatıp çalkalamayın. Bu mamada gaz kabarcıkları oluşmasına neden oluyor. Bunun yerine mamanın içine su kattıktan sonra bir çay kaşığı ile karıştırıp kapağını kapatın. Böylece gaz oluşumunu minimuma indirirsiniz.
  • Bebeğinizi dışarıda hazır mama ile besleyecekseniz mamayı karıştırıp yanınıza almayın. Hazır mamalar karıştırıldıktan sonra bir saat içinde tüketilmelidir. Bunun yerine iki biberonun birine ölçüsüne gore su, diğerine ölçüsüne gore mama koyup yanınıza alın. Hem bebeğiniz acıktığında hemen karıştırıp verebilir hem de mamanın tazeliğini korumuş olursunuz.
  • Bebeğin altını değiştirirken kaza yaşama riskini aza indirmek için bebeğin altını açmadan önce temiz bezi kirli bezin altına serin. Kirli bezi açıp bebeğin bacağını yukarı kaldırarark altını silin. Sonra seri bir hareketle kirli bezi aradan çekip temiz bezi hızla kapatın. Merak etmeyin birkaç pratikten sonra eliniz alışıyor.
Facebookta Bebek ve Ben olarak yer alıyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.