Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - düştü ve kaşının üstü yarıldı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdüştü ve kaşının üstü yarıldı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 16 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: düştü ve kaşının üstü yarıldı
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2011 Saat 02:40
merhaba kadir bey,
kızım ela siizn bi hastanız...bu akşam talihsiz bi olay yaşadık ve kızım düşerek kaşının 3 cm kadar yukarısnı duvarın sivri ucuna vurdu..acayip bi kan aktı..hemen buz uygulayıp acile götürdük.yara enlemesine 2 cm kadar uzunlukta ve kesi yerleri çukur duruyordu..içe gömük yani..buz koyduğumuzdan şişme fazla olmadı ama yinede şişti.nöbetçi acil dr u vardı ama bizim isteiğimizle plastik cerrahı çağırdılar..dr baktı ve dikiş atmasamda kapanır ancak çukur kalır dedi.ama dikiş atarsak sadece çizik şekilde iz kalır dedi..o da kesin kalır ya da kalmaz diyemeyiz çocuktan çocuğa değişiyor dedi.ama en kötü kalırsa çizik şeklinde kalır dedi..bizde dikiş atılmasına izin verdik.içten dikişmiş..yani yapılan dikişlerin en iyisi...ama yinede teredütte kaldık.acaba atıırmasamkıydık dikişi..size gelmeyi düşündük ama akşamın 23:30 unda rahatsız etmeyelim zaten dikişlik bi durum varsa bizi hastaneye yönlendireceğinizi düşündük..
kızımn şimdi 4 yaş 4 aylık daha 2 yaşına gelmeden buna benzer hatta aynı şekilde yine yaralanmıştı onda evde kendimiz pansuman yapark halletik şuanda çukur değil ama izi var ama tabii o 1 cm var ya da yoktu.onu örnek gösterince o zaman daha ufakmış buna rağmen halen izi duruyor dedi.şimdidaha fazla kalır dedi eğer dikiş atmazsak (yani dikişlide iz kalır ama dikiş atmazsak çukur şekilde iz kalır demek istiyor)...sizce hata mı yaptık dikiş attırtmakla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2011 Saat 10:59
2cm. kesi, dikiş gerektirir.. Bunun tartışılmasına bile gerek yoktur, dikiş olmazsa, oluşacak iz daha kötüdür.
Yukarı Dön
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 16 Haz 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2011 Saat 15:26
teşekkür ederim kadir bey.bi arkadaşımın oğlununda başına aynı şey gelmiş.hemen hemen aynı yer ve aynı şekilde vurmuş duvarın sivri köşesine onunda çukur olmuş hemen kesi yeri.ve bolca kanamış..oğlu 4.5 yaşında...onlarada dikiş atılmış.hastanedeki evraklarda 1.5 cm kesi yazıyormuş.sizce 1.5 cm ye atılmalı mı?ben 2 cm ye tartışmasız atılmalı dediğinizi söyleyince acaba aynı şekilde yaralanmanın ama 1.5 cm kesi olan bi yaraya sizce dikiş atılmalı mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2011 Saat 16:37
0.5 cm den yukarısı dikilir. Bunun altındakilerde, tartışılabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.