Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 15 gün arayla WBC yüksekliği-ishal-kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum15 gün arayla WBC yüksekliği-ishal-kusma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: 15 gün arayla WBC yüksekliği-ishal-kusma
    Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 22:10

Merhaba Kadir Bey,

3 hafta önce kızımda kusma ve ishal başladı dr.a telefon açtık ateşi olmassa bekleyin 2 gün geçmezse getirin dedi.Geçtiği için gitmemiştim sonra bu olaydan 1 hafta sonra kızım çok ateşlendi 40-41 lere varan ateşi oldu sayıklıyordu .Kan ve idrar tetkiki yapıldı.Gaita tetkiki ishali geçmiş olduğu için istemedi.İdrar tetkiki ve genel muayene iyi iken kanda WBC 25 küsür larda idi.3 gün forsef iğne verdi 3.gün sonunda ateşi devam ediyordu WBC 15lere inmişti 3 forsef 1gr iğne daha verdi toplam 6 forsef 1 gr iğneden sonrada 6 gün zimaks kullandı günde 1,5 ölçek.Tedavi bitiminden tam 1 hafta sonra Sabah kızımız kusarak kalktı.Çok kötü kokuyordu L

dr.a gittik genel muayenesi iyi çok şükür.Ama karnına baktı tuttuğu kızım buruşuk kaldı, vücut susuz kalmış dedi serum verdiler.Serumun içine metpamit ve küçük adını bilmediğim seruma benzer başka birşey daha eklediler..Bu esnada kan ve gaita tahlili yapıldı.Gaita tahlilinde parazit ve parazit yumurtası görülmedi diyor.ama mukus vardı.Bu arada kan sayımında WBC 23 küsurlarda 1 de forsef 1gr iğne eklediler seruma.ve 6 forsef iğne1gr  ve flagyl şurup verdi3*1   reçete edildi.Ama artık iğnelerden kızımın psikolojisi bozuldu iğneye gideceğini zannediyor evden çıkmıyor geceler alt ıslatmaya başladı tırnaklarını kopartıyor v.s üstelik parqazit görülmedi sadece mukus için fylagyl verdi.

Bu yüzden Bugün yeni bir doktora gittim.Bu doktorda genel muayeneyi iyi buldu.Sadece idrar kültürü istedi.Ama WBC 23 lerde olduğu halde ateşi olmadığı ve keyfinin iyi olduğu gerekçesiyle hiçbir ilaç vermedi.Ateşi olursa görüşelim bu arada takip edelim dedi.Siz ne düşünüyorsunuz.Bu tedavi hakkında bana açıklamaları çok mantıklı geldi.Ve şuan ilaç kullanmıyoruz.WBC  için dün gittiğimiz dr.sadece serum içinde verilen 1gr forsef verdi diğer iğnelerine başlamadım.

Kızımız dün değil önceki gece babasıyla oynarken tam kapının yanında saklanmak istedi babasına bakıyordu geliyormu diye geldiğini görünce kaçmaya çalışırken durduğu yerde kapının kirişinin sivri yerine kaşının yan tarfını çarptı çok ağladı ama şişme yada yarılma olmadı.Sanırım biraz sert vurdu çünkü epey ses çıkmıştı.Doktoru ishalde var diye bu konu üzerinde durmadı.bilinç bulanıklığı yok keyfi iyi yinede başıyla ilgili bir doktora gitmelimiyiz?

İshal ve kusma baş çarpmasıyla alakalı olabilir mi tabi ki WBC yüksekliği?

 AB kullanmadan beklemek sakınca doğurabilirmi ateş yoksa?

 

Dr.Önemli olan enfeksiyonun neden kaynaklandığı ilaç kullanmayalımki onu bulalım belki kendi düşer bu arada gaitada çok mukus görürseniz kaka tahlilini yenileyein dedi.

(2.kaka tahlili kıvamına bakılmamış amip-giardia görülmedi,amip antijyeni görülmedi,gizli kan pozitif) Gizli kan neden pozitif olabilir L (gaita tetkikini sık sık tekrarlayalımmı? Çünkü eylül ekim ayında amip olmuştu tedavi sonrası kaka temiz çıkınca 9-10 gün nizozol dan sonra bırakmıştık.)

 

Uzun oldu affınıza sığınıyorum size ve tedavinize çok güveniyoruz.Sağlığınıza duacıyız.Teşekkür ederim.

 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 10:59
Serum takmayı gerektirecek kadar su kaybı, ancak ishal ve kusmanın bereaber olduğu durumlarda mümkündür. Tek başına ishal ile su kaybı olmaz zira su içen çocukta su kaybı mümkün değildir. Bu kadar ağır antibiyotiklere rağmen ateşinin devam etmesi, "Enfeksiyöz Mononükleoz'u" andırır.. Kan sayımında "MONO" değeri yüksek çıkar. Virüslerin yaptığı bir enfeksiyondur, tedavisi yoktur, selim bir hastalıktır. Belkide kan sayımı hatalı idi, WBC sayısı yüksek değildi.. Bu kadar antibiyotiğin barsak kıvamını bozması normal, "Gizli kan " tahlili yapılacağı zaman, 24 saat evvelinden hiç et ve demir ilacı almamak lazımdır. Bu diyet yapılmadan istenen "Gaitada Gizli Kan" testinin hiçbir anlamı yoktur. Kafasını çarpmasının hiç önemi yok..
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 12:07
İshalve kusma bir aradaydı Kadir Bey,İştahsızlık nedeni ile zaten hiçbirşey yememişti ama serumda demir olabilirmi? Gizli kan bu yüzden almış olabilir mi? Birde ilk tahlilden sonra geçen defa 3. gün sonra tekrar tahlil yapılmıştı.WBC 25 ten 15 e düşmüştü CRP her ikisinde de 17 idi.
Bu seferde kusma ve ishalden doktora gittik 1 hafta olmuştu AB biteli.Kan tahlilinde WBC 23 küsurlarda.Kusma durdu,ishali günde en fazla 2-3 kere.
Ama arada bir öksürüyor şiddeti çok değil ve kısa ama sabah bir ara öksürdü balgamı olabilir gibi geldi? Normal mi?
Dr.Geçen haftada bu haftada sırtını dinledi.Allah korusun ama sorularda okudukça endişeleniyorum yabancı cisim kaçması olsa ciğere.Öksürük şiddetli mi olurdu? Sık sık mı olurdu? Ne yapacağımı şaşırdım kızım öksürdükçe balgam varmı diye dinlemeye çalışıyorum.Nefes alıp verişi normal.
Birde yediği içtiği bir şeyden mikrop kaptıysa.Kusma ve ishal bu yüzdense WBC yükselirmi?
2 Gün önceki tahlildede WBC 23lerde çıktı ama dediğim gibi ateş yok,hareket azalması yok,keyif iyi.Doktor hiç Ab yazmadı bekleyelim dedi. Çok yükselirmi yada kandaki enfeksiyon başka organları etkiler mi? Ab verince endişeleniyorum ama bu kadar yüksekse WBC vermeyincede endişelendim.
Genel keyfi iyi ise WBC 23 de olsa AB siz geçer mi gerçekten dr.dediği gibi.
 
Tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 14:26
ayrıca yukarıdaki soruma ek olarak teyzesi salı günü dr.a gitti faranjit olmuş ateşi yoktu ama seste değişme öksürük vardı boğazlarıda kızarıkmış yeni başlıyor faranjit demişler AB vermişler dün antibiyotiğin son günüydü düne kadar 4 gün yaklaşmadılar ama dün alışverişteyken kızım teyzesinin şişesini alarak ondan su içmiş teyzesi görmemiş :((( Ablamın faranjitin 4yada 5.günü bulaşmış olabilirmi?Benimde boğazlarım acımaya başladı başka bir belirti yok :(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:12
Bu saatten sonra "teyzeden" bir şey bulaşmaz.. Şu kan sayımını birde başka laboratuvarda yaptırın.. Bana tamamını yazın, sadece WBC yi değil.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 05:33

Teşekkür ederim Kadir Bey.Kan tahlilini bugün yada yarın idrar kültürünün sonucunu almaya gidince yaptıracağım ama bu saat oldu uyumadım çok endişeliyim.Gece bir ara yine çok öksürdü.Dr.u aradım ateşi yoksa öksürsün sorun yok dedi.Islığa benzer bir ses duydum ama dediğiniz gibi burun deliklerini kapatınca gitti.Artık psikolojikmi bilemiyorum hırıltı falan duymasamda nefes verişi sizin dediğiniz gibi sıkıntılı gibi geldi.Yoksa benmi evhamlanıyorum.Allah korusun ama Ateş olmadan bronşit yada başka ciğerde enfeksiyon olmazmı?Bende bu yıl allerjik astım teşhisi kondu.Sıkıntılı nefes verme bende vardı sanki nefes verirken baloncuklar patlıyordu benimde ateşim yoktu.

İlk gittiğimiz doktor hemen serum verdi 6 iğne verdi bu doktor keyfi iyi olduğu için ilaca gerek yok takip edelim dedi.Tahlil doğru ise WBC 23 küsurlarda olsa bile ateş yoksa keyif iyi ise AB verilmemesi doğru mu? Mikrobik ishal yediği içtiği bişeyden mikrop kapmış dedi bu WBC yi yükseltmeye yeterli midir? Bu tahlilden hemen sonra bu öksürüğün çıkmasıda ayrı korkutuyor.Balgamlı yada balgamsız gece uyurkende öksürmesi normalmi? Hafif burnuda açık ama ıslık gibi ötüyor geçen hafta gripti.Öksürüğü şimdi çıkmış olabilirmi yoksa endişelenecek bir durum var mıdır? ateş yok diye rahat mı etmeliyim.birde kızım hala emiyor.Bu aralar çok terliyor.tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 13:54
Kan tahlilini bekleyelim..
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 20:16
Bugün doktoruna gittik idrar kültürüne baktı ama sonuç süpheli geldi bana hastane bir labartuvarla anlaşmalıymış.Sabah beni aradılar Kızımın şikayetlerini ve neden dr.un bu tetkiki istediğini daha önce İYE geçirip geçirmediğini şuan bir şikayetimizin olup olmadığını sordular.endişelendim.Neden soruyorsunuz dedim.8000 e. coli üremişte yok tahlili alırken belki temizlik iyi yapılmamıştır.yok testi tekrarlayalım falan dediler gittik antibiyogram yarın çıkacak bu testin sonucu diye  bir zarf vermişler.Zarfın en altında da hastanın şikayetleri nedeni ile az sayıdaki üreme çalışmaya alınmıştır yazıyor.Az sayıdaki üreme derken nedir Kadir Bey idrar kültürünü tekrarlayalımmı yetersizmi demektir.Teste gerek yok bir daha dedi dr.ama ben tekrarlatmayı düşünüyorum başka bir yerde.Kim şikayet etmiş ne ollmuş anlamadım sanki birşeyleriz üzeri örtülüyor:(((
Bu arada sırtınıda dinledi.Sekrol şurup verdi günde 3 defa 1 ölçeğe yakın dedi.Öksürük kesildiğinde kan tahlili ve CRP istedi.1 hafta 10 gün sonra dedi.
 
İdrar kültürü sonucu:
İdrar sedimentinin mikroskobik incelemesinde her sahada(400x;High Power)2-3 lökosit,8-10 eritrosit görüldü.Hastanın şikayetleri nedeni ile  Az sayıdaki üreme çalışmaya alınmıştır diyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.