Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağırsak Enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBağırsak Enfeksiyonu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DNA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Kas 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: Bağırsak Enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2011 Saat 15:57
Merhabalar Kadir Bey,
Oğlum 17.ayın içinde dün ishal oldu akşamına ates başladı. Genel durumu oldukça bozulunca huzursuzluk ağlama krizleri titreme v.s. calpol ve pedifen verdim dönüşümlü olarak. Ancak buna rağmen ateş düşmedi ve 40 dereceyle sabaha karşı acile gittik . Burada yine ateş düşürücü verilip soguk uygulaması yaptırdılar ki bunun sizin yazılarınızda sakıncalı olduğunu okumuştum.
Kulak+Boğaz enf.+ bağırsak enf. teşhisiyle antibiyotik v.s. yazıp gönderdiler bir tahlil bile yapmadan.
Kendi dr muza götürdüm akabinde o kulak ve boğazda bir şey yok dedi zaten grip gibi bir hali de yoktu bağırsak enfk büyük ihtimal dedi ve kan  ve gaita tahlili istedi anormal çıkan sonuçlar
wbc 16,80
%lym 8,90
gra 14,60
Digerleri normal ya da normale yakın sınırlar içinde gaita ve rotavirus testleri de negatif çıktı. Ancak oğlumun hiç keyfi yok genel durumu oldukça bozuk ateş sürekli yükselme eğiliminde dr novosef 500 igne yazdı yarım yarım sabah akşam vurdurun dedi üc gün. Calpol pedifen dönüşümlü kullanın dedi bu tabloya göre sizin görüşleriniz nedir gerçekten bağırsak enf. nu mu gerçekten kusma yok ishal su gibi değil ama sık dışkılıyor aynı zamanda karnını kasıp duruyor başka ne yapabiliriz ve bu durum ne kadar sürer?
Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2011 Saat 12:58
Çocuğunuz; yediği içtiği bir gıda ile mikrop kapmış... Evet, barsak enfeksiyonu... Ama yapılan işlerin hepsi saçmalık.. Düşünün, ishali yapan mikroplar barsakta, kakaların içinde ve bu doktorlar verilen antibiyotiklerin ( hele iğne şeklinde verilmesi en saçma olanı), barsağın içine kakaların arasına gireceğini nasıl düşünürler, hayret.. Verdiğiniz antibiyotikler, sadece barsak cidarına kadar gidebilecek, bu satıhtaki "yararlı" bakterileri ( probiyotik) " öldürecek ve durum daha kötü olacak...Hemen bütün ilaçları kesin, sadece bol sıvı verin.. 
Yukarı Dön
DNA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Kas 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 01:10
Kadir Bey oğlumun genel durumu düzelip ateşi de düşünce tavsiyeniz üzerine ilaclarını kestim bir haftadır iyiydi bugün biraz halsiz gibiydi biraz önce ateş yine yükselmeye başladı en son 38 derce oldu son derece halsiz huzursuz yanakları şiş ve kıpkırmızı bu sefer ishal falan da yok hiçbir gribal belirti de yok calpol verdim bir ölçek şu an 37.5 derece.
 
Ateş fazla yükselirse acile götürceğiz ancak aklım çok karıştı bu ateşin sebebi nedir yine bağırsak enfeksiyonu desem ne ishal ne kusma hiçbir belirti yok halsiz ancak iştahı gayet yerinde öksürük burun akıntısı grip v.b. başka bir belirti de yok  bu ateş neden yükseliyor geçen haftaki hastalığıyla bağlantılı bir durum mu? Belki geçen haftaki durum da bağırsak enfeksiyonu değil miydi diye düşünüyorum şimdi  ne yapmalıyız başka  hangi tetkikleri yaptırmalıyız daha farklı olarak?
İlginiz ve cevabınız için teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:56
Yanaklardaki kızarıklık; "kelebek kanadı" görünümünde ve ağız çevresi soluk ise, 5. Hastalık geçiriyor demektir.Tedavi gerekmez.  Ateşi düşünce iyileşir. Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.