Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Sebze Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mısır unlu patlıcan kızartması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konumısır unlu patlıcan kızartması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Konu: mısır unlu patlıcan kızartması
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:30
tarifi:
patlıcanları pijamalı olarak soyup küp küp biraz küçük küpler şeklide doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre bekletip acısını alıyoruz sonra bir tencerede haşlıyoruz haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz fazla suyunuda sıkıyoruz yoksa mısır ununu hep alıp götürüyor fazla suyuda alınmış patlıcanlarımıza mısır unu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz mısır unu isteğe bağlı ben hep fazlaca koyarım lezzetli olur sonra tavamıza yağı koyup kızdırıyoruz yağımız kızdıktan sonra üzerine bu karışımı döküp bir kaşık yada spatula yardımıyla yayıyoruz üzerinide düzlüyoruz altı kızardıktan sonra ters çevirip bu tarafıda kızartıyoruz bu kadar sonrada afiyetle yiyoruz çay saatlerine de uygun dur LOLLOLLOL


Düzenleyen Ayşegül - 04 Şub 2011 Saat 13:31

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:32
Ayşegüllllllllllllllllllllllllllllllllllll Clown Clap




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
saklibahce Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15 Eyl 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 677
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:38
çok kolaymışşşşşşş :)))
 
ooooooooohhh , ellerine sağlık ayşegülcüm
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009
Konum: giresun
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:39
Ellerine sağlık canımClap benim mısır unum varken hemen yapacağım Big smile
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Kayıt Tarihi: 26 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2589
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:48
Ay çok kolaymış bu.....Yapmak lazım değişik ne duydum ne yedim
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:52
afiyet olsun kızlar valla çok basit ama çok lezzetli ömrü hayatında patlıcan yemeyen ben sadece bunu yedim LOLLOLLOL

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:54
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ellerine sağlık canımClap benim mısır unum varken hemen yapacağım Big smile
 
yap canım valla çok güzel ben hiç patlıcan yemezdim bunu yedim sen bilirsin zaten bunu dimiSmile

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4077
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 16:55
ellerine sağlık hayatım ilk defa görüyorum böle bi tarifi eşim pek sevmez patlıcanı onun için denicem bi günEmbarrassed
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.