Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım bitlendi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım bitlendi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rashh Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22 Eki 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım bitlendi
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2010 Saat 10:58
iyi günler diliyorum
kızım 3,5 yaşında kreşte bitlendi ve paniğe kapılıp çok fazla ürün kullandım şu an sadece paranit kullanıyorum haftada 2-3 kez kullanmamın bi sakıncası olurmu diye merak ediyorum çünkü bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra kızımın vücudunda kaşıntılar oldu öyle kaşınıyo ki tırnaklarıyla çizik çizik oluyor vücudu. bunun için doktora gidip test yaptırdık bi sorun yok kaşınmayı önlemek için şurup verdi 5 gün onu kullanıcaz. ancak hala saçında sirkeler var tarıyorum sürekli ancak uzun sürede yok olacak sanırım paranit bitleri kesin öldürüyor ama sirkeler ölmüyor. bunun için önerebileceğiniz birşey varmı ve paraniti haftada kaç kez kullanırsam zarar görmez üstelik yıkadıktan sonra ilacın kokusu ve yağı saçında kalıyor hemen temizlenmiyor bu zarar verirmi merak ediyorum çok teşekkürler


Düzenleyen rashh - 30 Ara 2010 Saat 10:59
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Kayıt Tarihi: 03 Ağu 2008
Konum: SılayaHasret :(
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2010 Saat 11:52
Hocam bizim kreştede bit olayı varmış. Saçlarına baktım dün birşey yoktu. Bulaşmasını önleyecek bir şey var mı? Ya da bitli çocuklar mı okula gitmeyeceki ne yapmalıyız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2010 Saat 12:29
 Orta

Büyük

 

Bitlenme ve tedavisi
P { margin: 0px; }

Bit teşhisi ve tedavisi öncelikle aile ve okul hemşirelerinin sorumluluğu altında iseler de, “Çocuk doktorlarının da” bu konuda bilgi ve söz sahibi olmaları gerekir.

Okullarda bitlenmelere en fazla okulların açıldığı dönemlerde rastlanılır. Bunda, kırsal kesimden evlerine ve okullarına dönen çocukların etkisi vardır.

Baş biti en fazla 2-12 yaşlarında görülür. Bitlenme (baş biti)  bir sağlık sorunu yaratmadığı gibi, bir hijyen (temizlik) zafiyeti de değildir. Böyle olmasına rağmen bitlenme hadisesi aileler ve bakıcılar için gerilimli bir olaydır. Bunun sonucunda, saçta  kepek veya sadece sirkelerin görülmesi ile bile, çocuklar gereksiz yere ilaçlı tedavi görebilmektedirler. Bitler, kullanılan ilaçlara karşı direnç gösterebilirler. Bu direnç, ilaçların sık kullanılması ile daha da artar. Sırf, “sınıfta bitli çocuk var” diye diğer çocukların tedavi edilmeleri, bitlerin ilaçlara karşı direnç kazanmalarından başka bir işe yaramaz.

Tedavi de; yüzde 1 lik “pyrethinler” uygundur (Permetrin, Kwellada). 10 gün ara ile 2 defa uygulama yeterlidir. Bit tarağı ile “ıslak tarama” da çok etkilidir. Halk arasında kullanılan; “mayonez” ve “zeytinyağı” bitlerin solunum sistemlerini tıkayarak ölmelerini sağlar. Etkinliğini gösterecek tıbbi bir çalışma olmamasına rağmen, kullanılmasında bir sakınca yoktur.  Ayrıca, 6 aydan büyük çocuklarda “Benzy alkol”, 2 yaşından büyük çocuklarda da yüzde 0.5 lik Malathion kullanılabilir. Lindane kullanımı artık tavsiye edilmemektedir.

Bitler uçamaz ve zıplayamazlar. Bulaşma daha ziyade kafa-kafaya temas ile olduğundan, en fazla bulaşma, okul değil evde olur.

 

YAPILACAKLAR:

- Şüpheli durumda çocuk doktorunuza danışın.

- İlk ilaç uygulamasından 9 gün sonra tedaviyi tekrarlayın. (Kwellada, Kwel-P)

- Kullandığınız ilacın bilgilerini iyi okuyun.

- Tedavi başarısız olursa, çocuk doktorunuza danışın.

- Bitlenmeyi doğru ele alın, çocuğunuz hasta değil ve hastalık riski taşımamaktadır.

 

YAPILMAYACAKLAR:

-Bitlenmeden emin olmadıkça tedavi etmeyin. Arkadaşı veya sınıfında bir talebede bit çıktı diye çocuğunuza tedavi uygulamayın.

- Sınıfta veya okulda bit çıktı diye, çocuğunuzu okuldan uzak tutmayın.

-Evde veya okulda büyük çapta temizlik veya badana işlerine girişmeyin, zaman ve çabalarınızı çocuğunuzun başına odaklayın.

 - Gazyağı, benzin, veya tarım ilaçlarını kullanmayın.

- Çocukların saçlarını kazıtmayın.

(P

 
<


Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2010 Saat 12:33
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010
Konum: erzurum
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2010 Saat 20:05
bit tedavisi en zor iş,
yeğenlerim çok olurlardı, bir keresinde, Allahım, hayatımın hatasını yapmışım, ertesi güne hiç bir şey kalmadı ama, çocukların yaşadığına hatta sakat kalmadıklarına şükrediyorum...
 
bit tedavisi sabır işi, tez canlı olmamak lazım...
kendinizi alıkoyamıyorsanız, kızınızı dizinize yatırın beyaz bir şey serin önce dizinize, belki kaçaklar olur onları yakalarsınız örtüde, eğlence mahiyetli başındakileri tek tek öldürmeye çalışın...
ama çocuk bundan sıkılmamalı, oyun olmalı, hem siz kendinizi iyi hissedersiniz, hem de süreç işlemiş olur... zaten belli yerlerde kümelenmiştir...canlı sirke saçı çabuk terk etmez ama ölü sirkeler bir kaç yıkamaya akar gider...
ne olur tavsiye edilenlerden başka ilaç kullanmayınız...
bir de tarağı kullanırken ve saçda tek tek öldürme yaparken lütfen çocuğun isteklerini göz ardı etmeyiniz, o nerden bilsin durumun vehametini, bir sıkılırsa ya da canı yanarsa çok zor olur işiniz...
 
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2010 Saat 12:31
Terminoloji hataları var... Sirke, bitin yumurtasına denir.. Canlı değildirki saçı terk etsin.. Sirkeden ilk çıkan bite "yavşak" denir. Yavşak büyüyerek, bit halini alır. Sizin saçlarda gördüğünüz sirkeler,içi boş yumurta kabuklarıdır. Bunlar canlı olmadıkları için bulaşma veya çoğalma ihtimalleri yoktur. Bunlar ancak mekanik yolla, "wet combing" denilen, ıslak tarama ile çıkarlar.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.