Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - rota virüs ve pnömokok aşıları, yan etkileri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumrota virüs ve pnömokok aşıları, yan etkileri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hande-hazal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: rota virüs ve pnömokok aşıları, yan etkileri
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 20:06
Merhaba Doktor Bey,

5 aylık kızıma 3 gün önce rotavirüs ve pnömokok aşılarının 2.dozunu yaptırdık. Ben bu aşıları yaptırmak istemiyordum aslında ama hasta olmasından da korktuğum için yaptırdım. Bu aşıların yeterince güvenli olmadığına ve yıllar sonra yan etkilerinin ortaya çıkabileceğine dair bazı doktorların yazılarını okudum. Çocuklarına bu aşıları yaptırmayan doktor tanıdıklarım da var. Sizin düşünceniz nedir bu aşılar hakkında? Ayrıca 2. doz aşılarımızdan sonra günde 5-6 kere tuvaletini yapmaya başladı ve ishal gibi. Aşılar neden olur mu? Aslında doktorun tavsiyesiyle 1 ay önce demir ilacı ferrum ve kaynatılmamış içme suyu verdiğimizden beri günde 3-4 kere yapıyor ve ishal gibi sulu çıkıyor. Bugün doktora sordum çocuk ishal gibi ne yapmalıyım diye "reflor ver" dedi. İlaç kullanmak da istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardım edin lütfen. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2010 Saat 09:30
Tamamen baştan savma bilgiler.
1- Yazarlar bölümünde, benim "Rotavirüs" aşıları ile ilgili makalemi okuyun. Emin olun o doktor tanıdıklarınızın hiçbir şeyden haberleri yok.
2- Hastalarına hiçbir aşıyı yapmayan/yaptırmayan doktorlar bile var.. Keyifleri bilir.
3- İshalin aşılarla bir ilgisi yok. Yediği içtiği bir şeyden mikrop kapmış..
4- Reflor sadece; antibiyotiklerin sebep olduğu ishale iyi gelir. İshal ilacı değildir, bakteri tozu ihtiva eder, antibiyotiklerin yok ettiği  yararlı ( probiyotik) bakterileri yerine koymaya yarar. Görüyorsunuz, bazı doktorlar bilgiyi sadece ilaç mümessillerinden öğrendiklerinde durum ne hal alıyor..
5- İshal için ilaç vermeyin, kendiliğinden geçer.  
Yukarı Dön
hande-hazal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Ağu 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2010 Saat 15:46
Teşekkür ederim Doktor Bey,

Reflor vermedim zaten mümkün olduğunca ilaç kullanmamaya çalışıyorum. Onun yerine bol bol emziriyorum. Sadece anne sütüyle besleniyor.
2 gün, bir markanın bebekler için iyi geceler çayından vermiştim çok uykusuz olduğu için o da yapmış olabilir diye düşündüm. Melisa, ebegümeci, ıhlamur ve kekik bitkilerini içeriyor.
Bebekler diş çıkaracakları zaman da ishal olabilir diye söyleniyor doğru mu?
Zatürre aşısı için de aynı şekilde mi düşünüyorsunuz yani rota virüs gibi gerekli bir aşı mı?

Aşılar konusunda çok hassasım çünkü yakın bir arkadaşımın çocuğu sağlıklı doğmuştu ve 1,5 yaşına kadar kadar gayet sağlıklıydı sonradan çocukta bağırma krizleri başladı, tuhaf hareketler, söylediği kelimeleri unutma gibi şeyler başlayınca birçok doktora gittiler ve birçok test yapıldı sonuçları yurt dışına gönderildi ve sonucunda çocuğa otizm teşisi kondu. Neden olarak da 1 yaşına kadar yapılan bazı aşılardaki thiomersal maddesi gösterildi. Thiomersal civa içeren bir madde olduğundan çocukta ağır metal zehirlenmesine yol açmış. Bu da otizm belirtileri göstermiş. Bu madde karma aşı ve hepatit B aşısında var. Şuan çocuk tedavi görmekte. Ben bunun üzerine thiomersal içermeyen tek dozluk Hepatit B ve tek dozluk karma aşıdan yaptırdım. Bu şekilde hastalanan bir çok çocuk var ancak dünya çapında bir kısım sağlık örgütü bunu doğrularken bir kısmı da aşılardan olmadığını savunuyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Zamanında rota virüs aşısı da yan etkilerinden dolayı toplatılmış. Yıllar önce de Türkiye'de kızamık aşısı tek doza düşürüldüğünden dolayı  SSPE denen ölümle sonuçlanan rahatsızlığa yakalanan birçok çocuk olduğu ortaya çıkmış. Ne kadar doğru bütün bunlar bilemiyorum ama zamanında bu tür olayların olması bundan sonra da başka şeyler çıkar mı endişesi oluyor. Bir anne olarak endişelenmeden edemiyorum.
Teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2010 Saat 11:52
Biz bunların hepsini konuştuk.. Eski maillerde hepsi var.. Otizm ile Thiomersol arasında hiç bir bağlantı yoktur.
Bu kadar yanlış bilgileri nasıl öğrendiniz hayret.. Türkiye'de kızamık aşısı hiçbir zaman tek doza düşürülmedi.. Orada yapılan hata, Kızamık aşısının 1 yaşından evvel yapılması ile ilgilidir. 9 aylık çocuğa Kızamık aşısı yapıyorlar, ondan sonrada 1yaşından sonra 2. dozu yapıyorlardı .. Halbuki bu uygulama bile yanlıştır, doğrusu, 1. yaşından sonra ilk doz, 4-5 yaşlarda 2. doz..Eski mailleri ve makalelerimi okuyun.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.