Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bogazdan gelen kokulu parca
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbogazdan gelen kokulu parca

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hceviz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 May 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Konu: bogazdan gelen kokulu parca
    Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2010 Saat 15:28
hocam  merhabalar size gene birsey danismak istiyorum
1)8 yasindaki kizimin bogazindan son 1-2 haftadir beyaz,mercimek buyuklugunde,pis kokulu (cok ama cok pis kokuyor)bir sey geliyor.ne olabilir? onemlimidir sizce?
2) daha once size danisarak kizima siprakten surup baslamistim faydasini gorduk 18.5kg'dan 19.7kg olduk.okul doneminde ben bu surubu haftada 5 gun 1*1 olcek kullanip 2 gun ara verebilirmiyim.gecen sene  beslenmesini hic yemeden eve geliyordu acaba bir faydasi olur mu?
 yorumlariniz iccin simdid en tesekkurler hocamSmile
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26 Eki 2009
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2010 Saat 15:50
Merhaba,
 
kızınızın boğazından çıkan tükürük bezi taşı olabilir. Benim eşimde de olmuştu. Gerçekten çok kötü kokar. Bir dr. akciğer kelebeği olabilir demişti. Biz anlayamayıp tahlile bile göndermiştik. Sonunda tükürük bezi taşı oldugu ortaya çıktı. Bizimki kendiliğinden geçti ama bu taşları kbb uzmanları alıyorlar diye biliyorum. Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2010 Saat 10:29
"Akciğer kelebeği" lafı çok enteresan.... Koyunların karaciğerinde görülen "Kelebek" hastalığını (Fasciola Hepaticum)  ile karıştırdı zannederesem. Komik... Bademciklerin sathında "ay kraterleri" gibi "crypt" denilen çukurcuklar vardır. Bunların içinde (herkezde, değil, bazı kimselerde) "fibrin tıkaçları" oluşur.. Bunlar zamanla "taşlaşabiliyor".. Doğru, her iki durumdada çok kötü kokarlar.  Sert gıda yemekle bile ( ekmek kabuğu, kabuklu elma ,armut gibi) bunlar yerlerinden çıkabiliyor. KKB bunları "atuşman" ile çıkarabilir. Kalıcı bir çözümü yoktur, zamanla tekrar oluşur. Abeseleşen vak'alarda bademcikleri aldırıyoruz.
Yukarı Dön
hceviz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 May 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2010 Saat 13:24
dr bey tatmin edici aciklamaniz icin cok tesekkur ederim.kizimin agiz kokusuda bu fibrin tikaclarindan oluyor demekki. gecen sene kizim 12 ayin 10 'nunda bogaz enf gecirmisti.bu tikaclar neden olmus olabilir mi?bademcikleri enfekte ettigini nasil anlariz cunku gecen sene dr biri bademciklerini alalim dedi biz kabul ettmemistik.hocam birde 2. soruma yorumyaparmisisnz uzun sure siprakten kullanmamda sakinca var mi en azidan okul doneminde
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2010 Saat 10:29
Bu tıkaçlar; sonuçtur, sebep değil... Sipraktin, iştah yanında uykuyu da arttırdığı için dikkatli kullanın. 5 gün veya 1 hafta kullanıp, 3 gün ara verdikten sonra bir zararı yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.