Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İSHAL VE ASİTLİ KAKA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİSHAL VE ASİTLİ KAKA

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: İSHAL VE ASİTLİ KAKA
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2010 Saat 23:45
DR. bey merhaba..
 
1,5 yaşındaki oğlum yaklaşık 4/5 gündür çok iştahsız ve ishal ..ishalin şeklide ilk günler kahvemsi sonraki günler sarımsı 2 gündür yemyeşill..neredeyse su gibi diyebiliriz..diştendir diye üstünde durmadım fakat farkettimki bu kakalar asitli..
 
kaka yaptığını hemen farkedip altını temizliyorum ıslak mendil kullanmıyorum yıkıyorum....  2  gündür kakanın bulaştığı yerler kabardı pişik şeklinde..kaka nereye değerse kabarıyor.....altını ılık suyla  yıkıyorum..arada havalandırıyorum bepanten sürdüm bebe yağı vs..değişiklik yok ishalide halen devam ediyor..
 
ne önerirsiniz sebebi nedir..kendisi iyi maaşallah huzursuz değil acısı yok sanki ama kızarıklık oldukça geniş bölgede...hem pişik hemde ishal için ne yapmalıyım dr.a götürmelimiyim sizce...
 
teşekkülerr
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112786
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Nis 2010 Saat 10:54
İshal kakası asitli olmaz, tam tersi, "alkalen" dir.  bu sebeple, asitli olduğundan "zeytinyağı" iyi gelir. Bizde bu tür ishallerden sonra oluşan "pişiklerde" %3 lük borik asit kullanıyoruz... Bu sayede pH nötr oluyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.