Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konugörüşlerinizi benimle paylaşır mısınız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2358
Mesajın Direkt Linki Konu: görüşlerinizi benimle paylaşır mısınız
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 16:02
bir forumda veliler ile olan mesajlaşmamda bana şöyle bir soru geldi çocuğuma ders çalıştıramıyorum ne yapmam lazım diye bende 1.sınıflar için uyguladığım bir yöntemi anlattım 1.sınıf çocuğu soyut düşünme becerisini geliştiremez onun için neden başarılı olması gektiğini onun anlayacağı dilde somut anlatın ona çok çalışırsan meslek sahibi olursun meslek sahibi olunca bol para kazanırsın canın ne istiyosa alırsın diyin çünkü meslek sahibi olmanın soyut kavramlarını anlayamaz. başarılı dir hayatın olur kendine özgüvenin gelişir vs soyut düşünceleri anlıyomuş gii görünsede anlamlandıramaz dedim siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. ben bu uygulamayı 6 senedir 1.sınıflarda yapıyorum başarı seviyesi sınıflarda çok yüksek oldu hemen hemen hepsi kendi başına ders yapıyor ve 100 almak için yarış yapıyorlar ama yanlış bir uygulamamı direk soyut kavramlarla idealist yaklaşımlarla mı anlatmak gerekir bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 16:14
eğer dediğiniz gibi öğrencileriniz üzerinde olumlu sonuç aldıysanız doğrusunu yapıyorsunuzdur.Thumbs Up
Yukarı Dön
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 16:24
ben pek yorum yapamıyacağım bu konuda.
ama haklı olabilirsin.
ki zaten olumlu sonuç almışsın doğru olabilir,ben sadece şu konuda tereddüt ettim,
paraya fazla önem vermesini istemem ben çocuğumun.
bu yöntemle onu paraya önem veren biri haline getirmekten çekinirim,
ama dediğin gibi bu ilk adım daha sonra detaylı anlatınca sanırım böyle br problem de olmaz
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 16:31
Orjinalini yazan: zeynep.ipek zeynep.ipek Yazdı:

ama haklı olabilirsin.
ki zaten olumlu sonuç almışsın doğru olabilir,ben sadece şu konuda tereddüt ettim,
ama dediğin gibi bu ilk adım daha sonra detaylı anlatınca sanırım böyle br problem de olmaz
bak para konusunda bende katılıyorum
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 16:44
Orjinalini yazan: Z£r£nim Z£r£nim Yazdı:

Orjinalini yazan: zeynep.ipek zeynep.ipek Yazdı:

ama haklı olabilirsin.
bak para konusunda bende katılıyorum
bende sana bakıyordum forumun neresindesin diyeBig smile
aktif olduğunu görünce bi sen tanıdık geldindeEmbarrassed
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2358
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 17:30
bu görüş zincirin ilk halkası daha sonra 2. sınıfta meslekleri tanıyıp meslek sahibi olmanın önemi, 3. sınıfta meslek sahibi olmanın idealist yaklaşımları verilip diğer sınıflardada birey olmanın önemine değinilip zincir tamamlanıyor ve gerçektende çocuklar başarılı oluyor. bende anneyim her annenin çocuğu kendine göre çok özeldir fakat ne kadar özel olsalarda küçük yaşlarda soyut kavramları anlamış biliyor gibi görünselerde anlamlandıramıyorlar. daha önceki senelerde dersi başarılı olmak için bir yol olarak sunardım fakat daha sonra hiç ders yapmayanında sınıf geçtiğini görünce ders çalışmaktan usandılar. ve emekliliği gelmiş bir öğretmenin önerisiyle bu yönteme başladım başarı sağladım ama diğer forumdan gelen tepkiler kafamı karıştırdı.acaba doğrumu zatan para düşkünlüğü bu yaşlarda başlamaz bu yaş çocuğu için para araçtır istediği şeyleri almak için. parayı amaç olarak daha ileriki yaşlarda kullanmaya başlarlar
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2010 Saat 10:06
sen daha iyi bilirsin tabi,
ben sadece görüşümü söyledim.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.