merhaba aynı şeyleri bizde yaşıyoruz doktor bey, kızım tam 2.5 yaşında önceden gündüz uyumadığında akşam sekizde yatar sabaha kadar uyurdu sadece gece yarısı çişe kalkardı ama 2-3 haftadır uykusu açıldı gündüz uyumasa da akşam 11 12 ye kadar dayanabiliyor uykusu olduğu halde uyumak istemiyor oyun oynamak istiyor:)) salona gidelim diyor aynen...bende dediğiniz gibi çok üstünde durmuyorum ama uykusu açıldıkça açılıyor çocukların bu yaşta bir uyku saati anlayışını sağlayamazsak ileride erken yatırmakta güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. gelişimsel olduğunu düşünüyorum ama inatlaşarak kesinlikle olmaz başka bir yöntem olmalı tavsiye ederseniz seviniriz biyolojik açıdan değerlendirirseniz çok sevinirim çocuk uykusu var kulaklarını kaşıyor vs gözleri kızarmş ama hala uyumuycam diyor neden direniyor nasıl direnebiliyor bu yaştaki bir çocuk....ben yatma saatine doğru sakinleştirici faliyetler yapıyorum kitap okuyorum vs ama uyku için olduğunu anlıyor tabi bunlarıda reddediyor....yorumunuzu merakla bekliyorum sağolun....