Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mızmız Çocuklara Yemek Yedirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuMızmız Çocuklara Yemek Yedirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2802
Mesajın Direkt Linki Konu: Mızmız Çocuklara Yemek Yedirme
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 03:01

Mızmız Çocuklara Yemek Yedirmenin Yolu Bulundu

Annelerin en büyük sorunu mızmızlanarak yemek yemeyen çocuklar.
Çocuklarına yemek yedirmek için şekilden şekle giren annelere müjde! İşte mızmız çocuklara yemek yedirme yöntemi...
Mızmız çocuklara istemedikleri yemekleri yedirmek için önce yemeğin fotoğraflarının gösterilmesinin fayda sağladığı belirlendi.
İngiltere’deki Reading Üniversitesi psikologları, düzenli olarak sebze ve meyve resimleri gösterilen bir yaşındaki bebeklerin, normal diyetlerinin bir parçası olmayan bu besinleri tatmaya çok istekli olduklarını saptandı.
Daily Telegraph’taki habere göre, araştırma çerçevesinde ebeveynlere ikisi sebze ve ikisi meyve olmak üzere 4 gıdanın fotoğraflarının olduğu bir kitap verildi.
Bunlardan ikisinin havuç ve üzüm gibi çocukların bildiği gıdalar olduğu, diğer ikisinin turp ve Çin’de yetişen liçi gibi sebze-meyveler olduğu belirtildi.
Daha sonra ebeveynler iki hafta boyunca her gün çocuklarına bu kitabı okudular.
Bu sürenin sonunda çocukların önüne ikisi kitapta yer alan ikisi almayan 4 sebzeyle meyve tabağı koydular.
Çocukların, eğer daha önce fotoğraflarını görmüşlerse, şimdiye kadar tatmadıkları sebze ve meyvelere daha fazla ilgi gösterdikleri belirlendi.
Araştırmanın başkanı Dr. Carmel Houston-Price, “Çocuklara sağlıklı gıdaların fotoğraflarını göstermenin bunları tatma arzularını artırabileceğini düşünüyoruz” dedi.

"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2802
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 03:07
benim oğlumda mızmız cocuk kategorisinde yemek yedirmek çok zamanımı alıyor ki kardesi nedeniyle artık sen yedir deyip duruyor, ne kaşık tutuyor ne bardak Confused önceden meyveleri kendi yerdi şimdi onu bile bana yaptırıyor, aç bırakıp önüne yemek koyuyorum kendi yesin diye işe yaramıyor Tongue bu sürec gececek biliyorum müsamaha gösteriyorum ama daha az yorucu atlatmam için önerilerinizi bekliyorum özellikle kaşık tutmamamsı ile ilgili...
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 09:18
Töbee ki bu deneyi biz de yapsalardı olumsuz sonuc alırlardı. Dün anam ağladı bir dilim börek yedirebilmek için... kızınca da "kızma annecimm yiceem" diye dudaklarını büktü.

Yine çok şükür kendi işini kendi yapıyor, bazen wc den sonra pantolonunu kilotunu bile giyiyor ama yemeğe gelince cıkkss dogru duzgun istediğim gibi yemiyor. Çok nadir de olsa bir istahla yiyor onu o haliyle gören iştahsız dediğin çocuk bu mu diyecek...

Fatmacım çok şükür kaşık bardakla ilgili bir sorunumuz yok, biberonu bıraktırmakta kolay oldu, zaman zaman ben biberon istiyorum dese de sen buyudun, bebekler içer biberondan, ablasın diye bitti o sorun çok şükür...
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 10:10
Al benden de o kadar... 50 takla atmadan yediremiyorumTongue
2 gündür bilgisayar başında babytv karakterleriyle yediriyordum. Üçüncü gün o da sökmedi.Cry
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 10:35
malesef bizde de sıkıntı var. ayakta yemek yemeyi seviyor hanfendi.bir türlü mama sandalyesini sevemedi.
yemekleri çekici hale getirmenin bir yoluda onlara şekil vermekmiş.mesela bir köfteye yüz yapıp makarnayıda saç haline getirip adam yapmak gibi.birde ona isim taktınızmı süper olacakLOLLOLLOL..... bilmem ne amcaLOLLOLLOL
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 10:58
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Al benden de o kadar... 50 takla atmadan yediremiyorumTongue
2 gündür bilgisayar başında babytv karakterleriyle yediriyordum. Üçüncü gün o da sökmedi.Cry

Daha küçükken tv ye bakarak yemek yerdi, şimdi tam tersi tv hele de TRT Çocuk açık olunca onu seyrediyor yemeği unutuyor.
Geçen akşam oturmadı sofraya, bak kaldıracağım dedim, kaldır dedi. Kaldırdım ağlamaya başladı "anneee ben çok acıktım, lüften ver, yiceem" gibi... Uzuun bir süre de ağladı.. Yok dedim vermeyeceğim. kadir beyin dediğini uyguladım... Aslında akşam yemeği olmasa vermeyecektim ama zaten dal gibi dayanamadım ben yedirdim öyle böyle, bir zıpladı bir kaşık aldı, gitti bir zıpladı geldi bir kaşık yedi. Gündüz yemeği olsaydı akşam babası gelene kadar yedirmezdim de akşam olunca dayanamadım aç uyumasına...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 11:07
ben buraya hiç yazmayayımDisapproveErmmConfused
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2009 Saat 11:10
Hilal sen az sıkıntı çekmedin az savaş vermedin bu husustaDisapprove

Düzenleyen Z£r£nim - 14 Ara 2009 Saat 11:11
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.