Kadir Bey in makalelerinde zencefilin faydalarını okuyunca internette zencefilli tarifler aramaya başladım...Meğerse zencefil tatlıya tuzluya herşeye katılabilen bir baharatmış...Oğluma çaktırmadan zencefil yedirmenin en tatlı yöntemi: ZENCEFİLLİ KURABİYE
mUHAKKAK DENEYİN...İLLA Kİ DENEYİN...ÇOK ÇOK GÜZEL OLUYOR...bEN BUNU DAHA ÖNCE NİYE YAPMADIM DİYE BENİM GİBİ PİŞMAN OLMAYIN....yOĞURUN HAMURUNUZU...ALIN KURABİYE KALIPLARINIZI VE ÇOCUĞUNUZU...ŞEKİLLİ ŞEKİLLİ BİRLİKTE YAPIN PİŞİRİN YEYİN....VALLA ÇOK GÜZEL OLUYOR.... bEN Bİ DE GEÇEN ELMA MARMELATI YAPMIŞTIM BANDIRA BANDIRA YİYORUZ....aHANDA ŞİMDİ YİNE YAPTIM BİTMEK ÜZERE
Malzemeler:- 125 g tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1/3 su bardağı pekmez
- 2 tatlı kaşığı TOZ zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı tam buğday unu (yaklaşık)
Yapılışı:1. Tereyağını şekerle birlikte mikserle iyice çırpın
2. Yumurtayı ve pekmezi ekleyin, mikserle karıştırmaya devam edin.
3.
Ayrı bir kapta; zencefil, tarçın, tuz ve kabartma tozunu unun yarısı
ile harmanlayın, daha sonra bu karışımı sıvı karışıma eleyerek ekleyin.
Yoğurarak elinize hafif yapışan bir hamur haline gelene dek azar azar
un eklemeye devam edin
4. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dinlendirin.
5.
Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla 1/2 cm-1 cm kalınlıkta açıp dilediğiniz
kalıplarla kesin ve hafif yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden
175 C ısınmış fırında pişirin.