Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş çürümelerini önlemek...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş çürümelerini önlemek...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulay571 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: diş çürümelerini önlemek...
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 11:16
merhabalar kadir bey siz "bütün hastalarım diş çürümelerini önlemek için, Zyma..or 0.25 mg. tabletlerden günde 1 tab. alır" demişsiniz acaba bunun bir yaş sınırı varmı kızım 22 aylık hemen hemen bütün dişleri de çıktı biz bu tableti kullanmakta geciktik mi yoksa şuandan itibarende versek etkisi olurmu?

saygıalrımla
Gülay YILDIZ
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120530
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 12:45

Sizlerden nasıl bir tepki gelecek diye kasten fazla bilgi vermemiştim. Doğrusu böyle bir mail bekliyordum, teşekkürler.

Zyma...or 0.25mg. tablet, ilk 2 sene günde 1 tane, 2-4 yaş arasında 2 tane, 4 yaşından sonra 4 tane ( hergün mutazam diş fırçalayanlarda 3 tab. verebilirsiniz). Bitiş yaşı, 16 yaş denilirsede , bebeklikten itibaren alanlarda 9 yaşta kesebilirsiniz.
İlaç süt ve süt mamüllerinden yarım saat önce veya sonra alınmalı. Bebekler için damla şeklinde olanlarda vardır, ama her zaman bulunmazlar. Tabletler sakarin tableti gibi çok küçüktür, az bir suda kırıp öyle verebilirsiniz. Biraz zor ezilir, 2-3 dakika suda bekletirseniz yumuşar.
Hangi yaşta olursanız olun hemen başlayabilirsiniz.Tabii 16 yaştan sonra dişler Fluor tutmuyor.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Eyl 2008 Saat 12:46
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Puanlar: 3187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 23:47
hiç kimseden duymamış olmak beni tedirgin ediyordu içimden gelmiyordu vermek ama sizinde yazdıklarınızı okuyunca biraz daha rahatladım teşekkürler kadir bey yalnız bizim doktorumuz bu ilacı 3 ay oldu vereli ben daha hiç kullanmadım şu ana kızım 18 aylık yni siz 2 yaşından itibaren demişsiniz ya bu aklıma takıldı beklemelimiyim kızımın iki yaşına gelmesini
teşekkürler
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 10021
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 00:33
bende bu ilacı kullanacağım iyiki varsınız kadir bey yarın hemen alacağım be daha önceden hiç duymamıştım bizi aydınlattığıız için teşekkürlerClap
ilk iki sene ı 1 tane diyor reyhan yukarıda yazmış kadir beyWink
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
GariM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 01:23
Kadir Bey bu konuyla ilgili bir soru daha sormak istiyorum.Benim oğlum 13 aylık, doktorumuz 1 yaşındayken bu ilacı verdi.Ancak kullandığımız su markasını da sorup pazartesi ve perşembeleri 1er tane vermemi söyledi.Fazla verirsem iyi olmayacağını da ekledi.Sizce doğru bir uygulama mı?Haftada 2 tane uygun mu?Bazı sudaki flor çoktur,bazısında azdır buna göre bu ilaç alınmalıdır diye birşey söz konusu mu?Saygılar..
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 01:31
bende çok teşekkür ediyorum kadir bey.oğlum 30 aylık ve yaklaşık 3-4 ay önce farkettim sol üst azısındaki çürüğü,çok endişelenip,dr.umuza danıştım,kontrolde,kesin çürük olduğunu o da söyleyince,pededontist(inş.yanlış yazmamışımdır)e yönlendirdi bizi.süt e bağlı bir çürük olduğunu,aslında dolgu yapılması gerektiğini fakat bu yaştaki bir çocuğun buna müsaade etmeyeceğini söyleyip,pilli ve ya şarjlı diş fırçasını önerdi ve gün aşırıda,sizin bahsettiğiniz ilacı,özellikle çürük olan dişiyle ezerek içmesini söyledi.halbuki ben hamileyken bu ilacı kullanmıştım ama herhalde bebeğe etkisi olmuyormuş değilmi?tereddütlü veriyordum,hatta bir süredirde vermiyorum oğluma bu ilacı.ama sizin önerdiğinizi ve dozunun gün aşırıdan daha fazla olduğunu görünce,hemen yarın başlamaya karar verdim.çok teşekkür ederim tekrar..

Düzenleyen reyyan - 19 Eyl 2008 Saat 01:33
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Puanlar: 3187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 02:09
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

bende bu ilacı kullanacağım iyiki varsınız kadir bey yarın hemen alacağım be daha önceden hiç duymamıştım bizi aydınlattığıız için teşekkürlerClap
ilk iki sene ı 1 tane diyor reyhan yukarıda yazmış kadir beyWink
atlamışım pardonSmiletekrar teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120530
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 10:10
2 yaşından itibaren demedim, 2 yaşına kadar günde bir tane, 2 yaşından itibaren 2 tane demek istedim. Yazımı bir kontrol edeceğim, bazen eksik yazabilirim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.