Baba ve oğlu... |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 5> |
Yazar | |
Nilgün1
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 6026 |
Konu: Baba ve oğlu... Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 11:05 |
Arkadaşlar alttaki mesaj eski, yer kaplamasın diye başka bir baba-oğul mesajını buraya yazıyorum.
80'ine merdiven dayamış yaşlı baba ile onu ziyarete gelen -45 yaşında ve saygın bir işi olan- oğlu salonda oturuyorlardı.
Hal-hatırdan, çoluk-çocuktan, havadan-sudan sahbet ettikten sonra oğlu susmuş, ayrılmanın sinyalini vermişti.
O anda üzerinde oturdukları sedirin yanındaki pencerenin pervazına bir karga kondu.Yaşlı baba kargaya gülümserek biraz baktıktan sonra oğluna sordu: "Bu ne oğlum?" Oğlu şaşkın, cevapladı: "o bir karga baba."Yaşlı baba kargaya biraz daha baktıktan sonra yine sordu: "Bu ne oğlum?" Oğlu daha da şaşkın, yine cevapladı: "Baba, o bir karga"Karga hâlâ pervazda, komik hareketlerle başını sağa sola çeviriyor, başını yan yatırıyor, havaya bakıyor, sonra başını yine onlara çeviriyordu. Yaşlı baba üçüncü defa sordu: "Bu ne?" Oğlunun şaşkınlığı sabırsızlığa dönmüştü: "O bir karga baba, üç oldu soruyorsun. Beni işitmiyor musun?"Yaşlı baba dördüncü defa da sorunca oğlunun sabrı taştı ve sesini yükseltti: "Baba bunu neden yapıyorsun? Tam dört defadır onun ne olduğunu soruyorsun, sana cevap veriyorum ve sen hâlâ sormaya devam ediyorsun. Sabrımı mı deniyorsun?" Babası -yüzünde hâlâ bir gülümseme- yerinden kalktı, içeri odaya gitti ve elinde bir defterle döndü. Bu bir hâtıra defteriydi. Oturdu, sayfalarını karıştırdı ve aradığını buldu. Sevgiyle gülümseye devam ederek sayfası açık bir vaziyette defteri oğluna uzattı ve o sayfayı okumasını söyledi. ..."Bugün 3 yaşındaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanıbaşımızdaki pencerenin pervazına bir karga kondu. Oğlum tam 23 defa onun ne olduğunu sordu. 23 soruşunda da ona sevgiyle sarılarak, onun bir karga olduğunu söyledim.
Rahatsız olmak mı? Hayır! Onun sorusunu masumca tekrar edişi içimi sevgiyle doldurdu." "Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle." (İsra, 23) .................................. Oğlu babasına sorar : « Babacığım benimle maraton koşmaya var mısın ? »
Kalp sorunları olmasına karşın baba, yine de « Evet, varım » diye yanıtlar. Ve bir maratonu birlikte tamamladılar. Baba oğul başka bir çok maratonu daha birlikte koştular. Baba her seferinde oğlunun yeni bir yarış talebini kabul ediyordu. Oğlu bir gün babasına « Baba, birlikte bir Ironman'a (Triathlon) koşmaya var mısın benimle ? » deyince baba bu kez de evet der ve kabul eder.(Bilmeyenlere anımsatalım ki Ironman dünyanın en zor triathlon yarışıdır ve üç dayanıklılık sınavından oluşur : Denizde 3, 86 km'lik yüzme, 180,2 km'lik bisiklet ve nihayet 42,195 km'lik bildiğimiz maraton. Baba oğul bu zor yarışı biirlikte tamamladılar. Nasıl mı ? Linke tıklayınız : http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=8cf08faca5dd9ea45513
Düzenleyen Nilgün1 - 20 Eyl 2008 Saat 09:24 |
|
iremnur
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2007 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 1054 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 11:57 |
çok etkileyiciydi
|
|
*naz*
Altın Üye Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008 Konum: fuzuli Durum: Aktif Değil Puanlar: 4677 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 12:52 |
var mı böyle bir şey yaa..
|
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte... |
|
ezel
Elmas Üye Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 6410 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 13:35 |
Nilgün ne yaptın sen yaaaa
|
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|
belma
Altın Üye Kayıt Tarihi: 06 Kas 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 4544 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 13:35 |
Canım ne yaptın se ya.Valla gözyaşlarıma hakim olamadımGerçekten çok etkileyiciydi
|
|
Nilgün1
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 6026 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 13:42 |
Sormayın ben de gözyaşları içinde izledim
|
|
nilay
Pırlanta Üye "Maviboncuk'un Annesi..." Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 10862 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 14:08 |
Nilgünnnnnn tülerim diken diken oldu
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Puanlar: 24972 |
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2008 Saat 14:09 |
baştan sona tüylerim diken diken izledimböyle babaların varlığı bile insana umut veriyo geleceğe dair
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 5> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|