Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emziriyorum ve parmagimda ucuk cikti. Aklovir?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmziriyorum ve parmagimda ucuk cikti. Aklovir?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
funda005 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Emziriyorum ve parmagimda ucuk cikti. Aklovir?
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2012 Saat 20:50
Merhaba,
yaklasik 10 yildir sol el bas parmagimda ucuk cikar. Stres oldugumda ya da bunyem zayif dustugunde.
50 gunluk bir kizim var. Dun degil onceki gece parmagimda kasinti vardi hafiften ve o sekilde mememi tutarak emzirdim. sabah uyandigimda parmagimda ucuk cikmisti. ertesi gun her zaman kulandigim krem olan Akloviri eczaneden almaya gittim ve eczaciya da sordum "emzirirken kullanabilir miyim?" seklinde. "kullanabilecegimi" soyledi. Kendi cocuk doktoruma danistim, kremi emzirirken kullanabilecegimi soyledi. Simdi parmagimi temas ettirmiyorum kizima, emzirirken sol elimi kullanmiyorum. Kizim bir kez parmagini yanlislikla temas ettirdi hemen islak mendille sildim.Birkez de ben parmagimi unutup yuzune yaklastirmisim (bebegim o an parmagima cok yakindi ve soludu...). Bu sekillerde ona ucuk bulasir mi diye endise ediyorum.

Ayrica internette arastirdigida "asiklovir" etken maddesinin sutle gecip bebege zarar verebilecegi yaziyor. :( Ben kremimi dun geceden bu oglene kadar 3 saat araliklarla surdum. Simdi korkuyorum acaba bebegime zarar verir mi diye...

Yanitinizi bekliyorum. Tesekkurler

Funda
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2012 Saat 23:17
Asiklovir'in kremi ila agizdan alinan cinsi cok farkli. Kremin hicbir zarari yok. Parmakta ucuk esasinda biraz garip. Bir Cildiyeci gordumu? Eger; Herpes ise, "Herpes Virus Labialis" degilde, digerlerinden biri olabilir.
Yukarı Dön
funda005 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 11:48
Cevabiniz icin tesekkur ederim doktor bey. Parmagimi yanlislikla yuzune yakinlastirmistim (temas olmadi) ve o da cok hizli soluk aliyordu. Yani ucugu soludu bir anlamda. Virus bu sekilde bulasip cigerlerinde bir hastaliga neden olabilir mi? Internette arastirinca bu virusun bebeklerde beyin ya da cigerlerde de hastaliga neden olabilecegi yaziyor. Bu sekilde bir ihtimal olabilir mi benim bebegimde de? :( ya da eli degmisti bir kere, gerci islak mendille elini silmistim. Bulastirmis olabilir miyim doktor bey? 
Simdi aklovir merhemi kullaniyorum. Dune gore bayagi hafifledi. Ben bu ucuk olayini 10 yildir yasiyorum. Dudagimda hic cikmamistir sadece parmakta cikar arada sirada. Cildiye doktoruna gitmistim ve ucuk demisti. gerci hangi tipi oldugunu soylemedi. Immuneks de kullaniyordum. Simdi kullanabilir miyim? Oldukca faydali. bebegime bir zarari olur mu Immuneksin emzirirken?

Yukarı Dön
funda005 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 15:45
Doktor bey, bir diger sorum daha olacak... Sag gogus ucumda bir sizlama var. belki her zamanki meme ucu sizlamasi. Emzirmeden dolayi olabilr. Ancak ucugun oraya da bulasmis olmasin korkuyorum. Cunku ucuk cikan parmagimda henuz ucuk cikmamisken ama ucukoncesi kasinti varken emzirme sirasinda bu parmagimla gogus ucumu tutmustum. Bulasmis olabilir mi? Bu gosumde henuz gozle gorulur bir ucuk yok ama cikar diye korkuyorum. Sizlama var cunku... Bu gogsumden emzirdim bebegimi. Bulasmis olabilir mi acaba bebegime? Gogsumde ucuk cikmasi durumunda ne yapmam gerekiyor?

Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkurler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2012 Saat 17:54
Insanlar "Ucuk virusunu" hayatlari boyunca sadece 1 DEFA alirlar. O virus bir daha vucudu terketmez. Bu virusun insandaki davranislari, bulasmasi , tekrarlamasi tam olarak izah edilmis degildir. Siz icinizi rahat tutun. O internette olan hadiseler son derece nadirdir ve herkezde olmaz. Ben meslek hayatimda rastlamadim. Kreminize devam edin,ne size ne bebege bir zarari yoktur. Gogusunuz icin; "Anestol" pomat kullanin, onunda cocuga bir zarari yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.