Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
emiralp
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 804
|
Konu: Devam Maması Vermelimiyim ??? Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 17:21 |
Merhaba arkadaşlar.sizlere danışmak istediğim bişey var.ben çalışan bir anneyim.gündüz işyerinde süt sağıyorum ve annem ertesi gün oğluma veriyor.sabahları kahvaltı veriyor.öğlen çorba.arada sağdığım sütü veriyor.akşam üstüne doğruda meyve veya yoğurt felan.(benim oğlan maşallah ne versen yer )bu arada sabahları emziriyorum ve akşam eve gittikten sonra hep emiyor.gecede en az iki kere.
size sormak istediğim bazen işyerinde fırsat bulup sağamıyorum yada sütüm az geliyor.böyle olduğu zamanlarda ertesi gün süt olmuyor.o zamana devam maması alsam versem mi oğluma.
devam mamasını mutlaka sütüm yokken almalımı.
oğlum 10,5 kilo 73 cm . 7,5 aylık.
teşekkür ediyorum... sizleri seviyorum...
|
|
|
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5319
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 18:48 |
maşallh gelişimi çok iyi canım sütün yaramış benimki 15 aylık 11 kilo bende devam mamasına başla verabildiğibn kadar ver canım anne sütü en büyük hazine unutma verbildiğin kadar ver veee sakın sütüm yok deme beyin bunu emir algılayıp süt üretmeyi durduruyormuş bol sütlü günler diliyorum zaten bir süre sonra tam öğünlere başlayınca gündüz hiç sağmayacaksın sadece gece emecek birde sabah az kaldı merak etme ona göre ayar yaparsın
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 19:18 |
Maşallah Emir'ime gelişimi çok iyi Canım ben de 6. aydan sonra devam maması kullanmaya başladım, kimi anneler kullanıyor, kimi kesinlikle kullanmak istemiyor ama ben bir sakınca görmedim, sakıncalı olsa, doktorlar da tavsiye etmezdi.
Benim en çok dışarıya çıktığımda işime yarıyor, biberona sıcak su ile doldurup, termosa koyuyorum, acıkınca hemen veriyorum,birde gece yatarken yapıp veriyorum
|
|
|
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5319
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 19:52 |
canım anne sütünün yetmediği durumlarda tabiki öneriliyor,dediğin gibi zor durumlard da iyi bir kurtarıcı ,zaten anne sütüne yakın bir altarnatif ama bildiğimiz gibi anne sütünün hastalıklardan koruyucu etkisi de tartışılmaz
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 20:06 |
DENİZKIZI Yazdı:
canım anne sütünün yetmediği durumlarda tabiki öneriliyor,dediğin gibi zor durumlard da iyi bir kurtarıcı ,zaten anne sütüne yakın bir altarnatif ama bildiğimiz gibi anne sütünün hastalıklardan koruyucu etkisi de tartışılmaz |
Aman yok kız sakın yanlış anlaşılmayım tabiki sonuna kadar anne sütü hani formül mamayı kullansak mı, kullanmasak mı diye tedirginliği olanlar için yazdım, ben 6 aya kadar sadece emzirdim zaten, kızım da 11. ayda emmeyi bıraktı ben onun için sürekli formül mama kullanıyorum, kızım emseydi bende 1,5 yaşına kadar emzirmeyi istiyordum
|
|
|
emiralp
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 22:33 |
özlem ve fatoş teşekkür ederim canlarım.ben bir paket alayım kenarda dursun o zaman.benim kafama takılan asıl şey.evde sütüm olmamış olsa bile annem emiri başka şekilde doyurabiliyor.yani mutlka anne sütü ve devam maması(sütü) almalımı.ben dediğim gibi sabah akşam emziriyorum zaten.bu anlattığım sütümün az gelmesi felan çok nadir oluyor.mesela haftada birgün eve süt bırakamıyorum diyeyim.
anlatabildim umarım kafamdaki takılı soruları.benal hanıma sorayım dedim ama doktorumuzuda meşgul etmeden sizlerle paylaşmak daha güzeliolur.olmazsa sorarım gene.
|
|
|
emiralp
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 22:37 |
|
|
|
emiralp
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2008 Saat 22:39 |
sütüm olduğu sürece emzirmeye devam etmeyi düşünüyorum.inşallhta olurhep olacak diye düşünmeye çalışıyorum ...bide inşallah emir alp elifim gibi bırakmaz.tatlı cadı bıraktı demek emmeyi.
olsun sağlıklı olsunlarda...
|
|
|