Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun ici kuruluk yara
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBurun ici kuruluk yara

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 185
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Burun ici kuruluk yara
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2017 Saat 06:09
Hocam merhabalar,
38 yaşındayım ve istanbulda yaşıyorum kış aylarında burnum sürekli kuruyor ve yara oluyor. Aşırı derecede hassas çok aciyor. Bundan iki sene önce iki yil ankarada yaşadim ve orda da aynı şikayetlerim vardi. Ankara kuru anlıyorum ama istanbulda neden sürekli burnum böyle anlamış değilim. Yaz aylarında sorun yok ama kisin sürekli böyle. Bir ara kbb uzmanına gitmiştim nazal nem diye damla verdi kullanınca geçiyor ama bırakınca tekrar oluyor. Elim sürekli burnumda ister istemez çünkü çok rahatsız ediyor. Burnu eklemenin tehlikeli birşey olduğunu duymuştum. Mikrop kapması beyin icin tepkimeliymiş.

Ara ara sinomarinin burun kuruluğu icin bir kremi var onu kullanıyorum. Burnumun tamamen iyileşmesi icin ne yapabilirim hocam? Hangi kremi ne periyotta kullanmalıyım? Her kış aynı şeyleri yasamam normal mi? Nedeni nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler 
Saygılar hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120485
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2017 Saat 08:12
SiccNasal veya Sulfarhin burun kremi kullanin..  Gerektigi sefer ve sure kullanin.
Burunda ABSE olusursa, o zaman tehlikeli  olabilir.. Yoksa durup dururken, burnunuzu ellediginiz diye bir
sey olmaz.

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2017 Saat 21:42
Yanıtınız için çok tesekkür ederim hocam. Belirttiğiniz kremi aldım. Yanlız şimdi burnumun içinde sivilce mi tam bilmiyorum çok agıran birkaç yara çıktı. Bunlarda abse mi oluyor? Mikrop kapmaması için goz için olan teramisini sürebilirmiyim?

Tesekkürler hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 04:45
Goz icin olan krem(ve her turlu ilac) GOZ icin kullanilir..
Burun icinde, yara varsa; Thiocillin pomat surun.
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 10:11
Hocam affınıza sığınarak son birşey sormak istiyorum. Burnumun içine bakıyorum ama birşey göremiyorum yaralar iki ayrı yerde çok ağırıyor zokluyor. Tehlike yaratmaması için sizce kbb uzmanına gidip antibiyotik vs kullanmam gerekir mi? Yoksa sadece pomat yeterli olur mu?

Cok cok tesekkürler
Saygılarımla,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 19:54
Ates olursa, Antibiyotik  kullanin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.