Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bit ...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBit ...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: Bit ...
    Gönderim Zamanı: 15 Eki 2013 Saat 03:58
Merhaba Kadir Bey,
Komşumuzda bugün bit gördüm.Sürekli beraberiz kızı bizde kızımla bile uyuyor.Kızımın saçına baktım göremedim ama yarın eski maillerde gördüğüm üzre bir ince tarak alıp tarayacağım birde antibit şampuanı alıp kullansam zararı olurmu varsa göremiyorsam diye,işin kötüsü benimde saçım çok kaşınıyordu huylandımmı yoksa banada mı geçti bilemiyorum,varsa eğer zaten .şampuan yeterli olurmu.İnternette okudum sirke denen yavrularına şampuan etki etmiyormuş.Bir şampuan önerir misiniz? Kızım 5 yaş 8 aylık bu kadar küçük çocukta bir zararı olur mu?

Teşekkür ederim.İyi bayramlar.
Sağlığınıza duacıyız iyiki varsınız...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120449
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2013 Saat 07:05
1- Herhangi bir "Bit Sampuani" isinizi gorur... Tabii; eger varsa..
2- " İnternette okudum sirke denen yavrularına şampuan etki etmiyormuş"
   Bunu hangi geri zekali, cahil yazdi bilmiyorum.. "sirke" bitin yavrusu degildir, bitin yavrusuna; "Yavsak" denir. Sirke, yavsaklarin icinden ciktiklari yumurta kabuklaridir.. Bu yumurta kabuklari canli olmadiklari gibi, bunlarin bulasmasi da soz konusu degildir.
3- Bitler; yumurtalarini, sicakligindan faydalanmak icin, derinin hemen ustundeki sac teline yapistirirlar. Sac teli; haftada 3mm uzadigi icin, sirkenin sacin dibinden olan mesafesini olcup, uce bolerseniz, bulasmanin kac hafta evvel oldugunuda anlayabilirsiniz..
4- Cocugun basini bir ortu ustune egip, saclarini tararsaniz, bitleri gorebilme ihtimali olur.
5- Sirkeleri ancak mekanik olarak, elle veya siki tarak ile dokebilirsiniz.. Merak etmeyin, sirkelerden bulasma olmaz.   
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2013 Saat 19:16
Allaha şükür kızımda görmedim Kadir Bey ama içim rahat değil.Bir şampuanı aldım arkadaşım eczacı o verdi paranit diye.Kızım birkaç kere kafasını kaşıdı taradım çok şükür birşey çıkmadı ama yıkadım 1 sefer 15 dk. bekleniyormuş bekledim ama yıkanana kadar 20 dk. oldu neredeyse.Sonra ıslakken tekrar taradım ama saç dipleri kızardı.Zararı olurmu Kadir bey.Hatta kendimde yıkadım saçlarımı.10 gün sonra tekrarlamak gerekiyormuş tekrarlanmalı mı? Bit yokken uygulanmışsa zararı olurmu? sürekli kızımla ve bizimle beraber oluyor kızımın yatağında yatıp oynuyorlar 1 kere yıkadım eczacı zararlı değil zaten 1 kişide varsa ailede tedavi tüm aileye veriliyor dedi bende kaşındım korktum Kadir bey ama saç dipleri kızarınca çok üzüldüm.:((( Zararı olmuş mudur? paranit zararsız denildi arkadaşım tarafından(eczacı) teşekkür ederim 

Düzenleyen keskine - 16 Eki 2013 Saat 02:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120449
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2013 Saat 04:42
1 veya2 defa yikamakla bir zarar olmaz.
Zarari, sirf; sampuan masrafi olmasin diye, kurum recetesine yazdirip, devamli normal sampuanmis gibi kullanan, uyaniklara...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.