|
Bakteriyel Enfeksiyon teşhisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Tem 2018 Saat 00:51 |
Hocam merhaba,
Oğlum 10 aylık, 9145 gram ve 73,5 cm. Birkaç gecedir soğuk terlemesi vardı ve iki gece önce ateşi 37.5 a çıktı. Bol emzirme, su, el ayak yıkama ile kendiliğinden azaldı. Fakat sonra kuru öksürük başladı ve bugün balgamlı öksürüğe döndü. Burun sürekli akıyor ve ateş de bir var bir yok, 37 civarı geziyor. Tatil yerindeyiz, biraz denizde üşümüştür diye düşünmüştüm fakat bu akşam öksürüğü horul horul olmaya başlayımca doktora götürdüm. Doktor kulaklarına boğazına baktı, ciğerlerini dinledi ve viral bir enfeksiyon geçirmiş olduğunu, teste ve ilaca gerek olmadığını söyledi. Eğer öksürük artarsa ya da ateş çıkarsa derken zaten öksürüğü var ve balgam çıkartır gibi dediğimde o zaman demek ki bakteriyel bir enfeksiyon olmuş, antibiyotik başlamamız gerekiyor dedi. Henüz ciğerlere bir şey inmemiş temiz, ama ilacı kullanmazsanız inebilir dedi. Ben de o panikle antibiyotiğe başladım :( İlk defa ilaç veriyorum. Verdiği ilaçlar: Macrol 125, sabah akşam 10 gün Zyrtec akşamları 4 damla, 3 gün Ventolin şurup, sabah akşam yarım ölçek. Ventolini vermedim, Zyrtec verdim çünkü çocuk burun tıkanıklığından nefes alamıyor uyuyamıyor 2 gecedir. Antibiyotiğe başlamakla yanlış mı yaptık, aslında ben bir gün daha gözlemleme taraftarıydım fakat doktordan çıkıp eve gelene kadar öksürük daha da kötüledi, koca adam gibi ses çıkıyor. |
|
![]() |
|
MelikeA. ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar mehaba,
Bu gecesi rahat geçti, ama ara ara vücut sıcaklığı yükseldi. Öksürüğü halen devam ediyor ve elim göğsündeyken öksürdüğünde hırıltısını elimde hissedebiliyorum ama genel durumu biraz keyifsiz ama kötü değil. Sabah antibiyotiğin ikinci dozunu verdim, Zyrtec vermedim. Ventolin zaten hiç başlamadım. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
TAM, bir sahtekara catmissiniz.. Pust, hem Viral diyor, hem antibiyotik hem Astim ilaclari veriyor.. Sakin verdigi ilaclari kullanmayin... Carkifelek gibi, yanar-doner bir doktor.. Antibiyotik gereken durumlari Yuzbin kere anlattim!!!! ATES +Agizda pis KOKU + Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi varsa Antibiyotik gerekir. |
|
![]() |
|
Yok hocam, öksürüğü duymadan önce viral dedi, öksürüğü duyunca bakteriyel diyerek antibiyotik verdi.
Dilinin üzeri bembeyaz oldu. İki doz Macrol verdim, şimdi keseyim mi ilacı, devam etmeyelim mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya; cok aptal yada sahtekarin onde gideni!!! Ne yani; Virutik enfeksiyonlarda oksuruk olmaz mi imis??? ATES +Agizda pis KOKU + Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi varsa Antibiyotik gerekir. (Gereksiz yere Antibiyotik vermeye devam ederseniz; once dil de pas olusur, arkadan ishal baslar) Hicmi eski yazilari okumadiniz?? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Tem 2018 Saat 20:30 |
|
![]() |
|
Hocam okuyoruz da daha çok okumamız lazım. Panikle yanlış yapıyoruz bazen. Ciğere iner falan deyince bronşitten korktum, sizin de bronşitle ilgili yazılarınızı bulamadım.
Antibiyotiği kesiyorum, 1 yaştan küçük olduğu için bal veremiyorum, ne önerirsiniz? Gündüzleri denize gidelim mi? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|