Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ELİFGÜLDEFNE
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
|
Konu: bacak boğum sayısı Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 08:42 |
Hocam 3 aylık kızımda daha yeni fak ettim sağ bacağında 2 sol bacağında 1 boğum var. Var
olan boğumlar birnirine simetrik. Bacak boyları aynı, yana aynı açıda
açılıyorlar. 10 günlük iken çocuk doktoru tarafından elle kontrol edilmişti. Bir
sorun yoktu. Bu boğum farkı kafamı karıştırdı. Acaba kalça çıkığı olabilir mi? Ne
yapmam lazım. Ayrıca bebeğim makat dünyaya gelmişti. İlk doğunda sağ el ve kolu
fazla bükülü kalmış ama düzelir demişti doktor. Sebep bu olabilir mi?
|
ELİFGÜLDEFNE
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120478
|
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 10:50 |
Kalça çıkığında; boğumlar çok güvenilir bir bulgu degillerdir. Elle muayenede, dizler yana tam olarak yatabiliyorsa, bir şey yok demektir.
|
 |
burak7
Altın Üye
Puanlar: 706
|
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 13:10 |
kadir bey konu çok dikkatimni çekti. kızımında 1 bacağında, üst kısmında bir boğum, kat var. ama diğer bacağında yok. dikkatimi hep çekiyordu ama üstünde durmuyordum. doğduğunda kalça ultrasonu çekilmişti, sorun yoktu. şimdi yürümeye başladı, bacakları açık yürüyor. bir kontrol ettirsek mi acaba?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 21:45 |
Dediğim gibi, boğumlar güvenilir değildir. Kalça US , elle muayeneden de üstündür. O bile normal çıktıktan sonra hala neyin şüphesindesiniz!
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 11:39 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Dediğim gibi, boğumlar güvenilir değildir. Kalça US , elle muayeneden de üstündür. O bile normal çıktıktan sonra hala neyin şüphesindesiniz! |
hocam dün kızımı doktora götürdüm, iştahsız ve huzursuz diye, şükür bir şeyi yokmuş. gimişken bacağındaki boğumu da sordum. bir bacağında var, diğerinde yok. doktor kalça çıkıklığı olmadığını ama bunun bir şekil bozukluğu olduğunu söyledi. (pili bozukluğu dedi sanırım) geçer mi dedim? pek bilgisi yoktu, geçebilir deyip kapattı konuyu. şuanda bariz bir görüntü var büyüdükçe düzelirmi hocam?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 17:46 |
Siz hiç, bacakları "boğumlu" ( normal kiloda) genç kız gördünüzmü?
|
 |
ELİFGÜLDEFNE
Üye
Puanlar: 22
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 18:38 |
hocam süpersiniz. sayenizde depresyona girmeden çocuk büyütüyoruz. kaç gündür kendi kendimi yemiştim bu boğum fazlalığı için. şimdi sadece gülüyorum. Allah razı olsun sizden.
|
ELİFGÜLDEFNE
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Haz 2013 Saat 09:35 |
sabah sabah bende çok güldüm kadir bey iyi ki varsınız..
|
 |