Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates ve vücutta kirmizi benekler?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtes ve vücutta kirmizi benekler?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1536
Mesajın Direkt Linki Konu: Ates ve vücutta kirmizi benekler?
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2008 Saat 20:06
Merhaba Sayin doktorumuz,

gecen hafta önce kücük oglum(2 bucuk yasinda)  1gün boyunca ateslendi, ertesi gün atesi gecti. Ardindanda  vücutunda (yüzünde hic yok gibiydi) kirmizi puanlar cikti. Onlarda hemen ertesi gün azaldi. Aradan söyle 3-4gün gecti ve dün büyük oglum (4yasinda) ateslendi ve halsizdi ayni kardesinde oldugu gibi ardindan dün aksam hafiften ondada öyle vücutunda agirlikla ve hafifce yüzündede kirmizi puanlar cikti! Keyifleri o atesli günlerinin haricinde iyi, sadece yemeleri biraz daha azaldi, istahsiz oldular (zaten biraz istahsizlar, simdi dahada gitti istahlari)!!!
Internette arastirdim, mevcut olan resimlere baktim ama benim ogullarimin hastaligina tam bir isim koyamadim. Tahminime göre resimlere bakilirsa "roseola" diye bir hastalik, almancadan türkceye cevirirsem "3günlük ates" deniyor ama benim ogullarim sadece 1gün ateslendiler..acabag yinede o hastalik olabilirmi diye soracaktim size? Türkcesini bilmiyorum ama "6.hastalik" olabilirmi???? Genelde daha kücük cocuklarda oluyormus sanirim bu hastalik, benimkiler daha büyük diye daha hafif geciriyor olabilirlermi?
Asilarinin hepsi tam tekmil yapildi zamaninda!

Cevabiniz icin simdiden tesekkür eder,

Saygilarimi sunarim! Hug

Nurgül Acar

Düzenleyen MySons - 07 Eyl 2008 Saat 20:18

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120437
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2008 Saat 21:19
Doğrudur, 6. hastalık 2 yaşından evvel olur. Ateşide 3-4 gün sürer. Böyle ateş düştükten sonra olan döküntülerin hepsi viraldır, hiçbir önem veya tadavileri yoktur. Geçmiş olsun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.