Merhaba Sayin doktorumuz,
gecen hafta önce kücük oglum(2 bucuk yasinda) 1gün boyunca ateslendi, ertesi gün atesi gecti. Ardindanda vücutunda (yüzünde hic yok gibiydi) kirmizi puanlar cikti. Onlarda hemen ertesi gün azaldi. Aradan söyle 3-4gün gecti ve dün büyük oglum (4yasinda) ateslendi ve halsizdi ayni kardesinde oldugu gibi ardindan dün aksam hafiften ondada öyle vücutunda agirlikla ve hafifce yüzündede kirmizi puanlar cikti! Keyifleri o atesli günlerinin haricinde iyi, sadece yemeleri biraz daha azaldi, istahsiz oldular (zaten biraz istahsizlar, simdi dahada gitti istahlari)!!!
Internette arastirdim, mevcut olan resimlere baktim ama benim ogullarimin hastaligina tam bir isim koyamadim. Tahminime göre resimlere bakilirsa "roseola" diye bir hastalik, almancadan türkceye cevirirsem "3günlük ates" deniyor ama benim ogullarim sadece 1gün ateslendiler..acabag yinede o hastalik olabilirmi diye soracaktim size? Türkcesini bilmiyorum ama "6.hastalik" olabilirmi???? Genelde daha kücük cocuklarda oluyormus sanirim bu hastalik, benimkiler daha büyük diye daha hafif geciriyor olabilirlermi?
Asilarinin hepsi tam tekmil yapildi zamaninda!
Cevabiniz icin simdiden tesekkür eder,
Saygilarimi sunarim!

Nurgül Acar
Düzenleyen MySons - 07 Eyl 2008 Saat 20:18