Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anneler Dikkat!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnneler Dikkat!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Konu: Anneler Dikkat!
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 19:12

İngiltere’de yapılan bir araştırma yeni doğum yapan annelerin ancak 18 ay sonra kendilerini tekrar kadın gibi hissedebildiklerini gösterdi.

İnternette anne-bebek konulu yayınlar yapan bir web sitesi tarafından ülkedeki yaklaşık 3 bin yeni anne üzerinde yapılan inceleme sonucu, bebekleri doğduktan sonra uykusuz geceler geçiren, hamilelikte aldıkları kiloları vermekte zorlanan kadınların yaklaşık 547 gün sonunda bu endişelerinden kurtulup eski hallerine geri dönebildikleri ortaya çıktı. Milliyet'te de yer alan habere göre, çalışmada bu kadınların üçte ikisinin doğum sonrasında aylar boyunca kendisini çirkin ve şişman hissettiği belirtilirken, dörtte birinin kendilerini diğer annelerle hatta yeni anne olmuş ünlülerle kıyasladıklarını söyledi.

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 20:15
walla ben simdiden hiç begenmiorm kendimii cok kilo almamak lazm eski halimise döneblmek için ama elde deil işte ne yazıkkı Smile
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1434
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 22:29
evet bence de kesinlikle doğru uzun süre kendimi kadın gibi hissetmedim sadece anneydim ama sonra şükür düzeldiWink
Yukarı Dön
megryan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 229
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 23:08
Doğru olabilir çünkü fizik olarak eski haline dönse bile ruhen toparlanmak çooook zaman alıyor.Ben şahsen hala zaman zaman sıkıntı yaşıyorum.Ya bir şeyleri unutuyorum ya kendimi eksik hissediyorum ya bir şeylere yetişmek için acele ediyorum.Ya ya ya diyerek uzuyor bu liste.En çok ta eve bir yardımcı tutmak istediğim ve bu açıdan ünlülere özendiğim zamanlar oluyor ne yalan söyleyim.
Evlerini düzenli olarak temizleyip yemeklerini yapan yardımcıları ,çocuklarına bakıp onlara rahat hareket etme ve dinlenme şansı veren dadıları ,aksatmadan görüştükleri arkadaşları,kaçırmadan yaptırdıkları bakımları,dinlenebildikleri uykularını alabildikleri bir zaman dilimi,eğlenceye ayırabildikleri zamanlar ve kısıtlama zorunda olmadıkları bir maddiyatları.Yaptıkları işi sevmeleri ve çok ciddi boyutta yorulmamaları buna karşılık çok ciddi paralar kazanmaları.Çocuk doğurmalarına rağmen çalışma hayatlarına çok çabuk dönebilmeleri... Tek kötü yanı fazla tanınmış olmaları.Onun dışında söyledikleri hiç bir şeye inanmıyorum artık.
UMUDA DOĞRU !
Yukarı Dön
megryan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 229
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2011 Saat 23:19
Hele birde 40 yıllık anne gibi tv de akıl vermeleri iyice sevimsizleştiriyor durumu.6 kiloyla doğum yaptım.ay yok ben 7 kilo aldım.Yok ben 8 aldım.Ne yarıştırıyorlar anlamadım ama tek anladığım şey egolarını tatmin etmek istedikleri.Herkes onları tebrik etsin ooo aferin süper hamile süper annesin desin diye hemen doğum sonrası fit görüntüleriyle boy boy röportaj yapıp gazetelere resim veriyorlar.Yada minicik karınlarını az kilo aldık diye vurgularcasına burnumuza dayıyorlar.Ne yaptıklarının farkındalarmı bilmiyorum ama sonuç olarak 20-30 kilo alan anne adayları onlar yüzünden daha hamileyken bunalıma giriyorlar.Doğum sonrası tv de onların salındığını gördükçe evdeki bunalımında etkisiyle psikolojileri yerle bir oluyor.İnanın bunları yazıyorum ama ben o hatunlar gibi çok çabuk kilo verip eski görüntüme kavuştum üstelik sadece Rabbimin yardımıyla.Kimseye ne hava attım ne ortalarda gezindim baaaak der gibi.Aksine daha çok kaçtım arkadaşlarımı rahatsız etmemek için.Çünkü benimle beraber aynı zamanda doğum yapıp veremeyen bir sürü arkadaşım var hala.Herkesin yapısı bir değilki.Hamileykende aynı şekilde karnım 7,5 aydan sonra büyüdü sadece 1,5 ay top gibi bir karınla gezdim ki arkadaşlarım heveslenmesine rağmen sürekli paltoların içine saklamaya çalıştım.Bugün şükürler olsun hamileyim ama çocuk isteyipte olmayan bir sürü insan olabilir onların yüzüne bakarak karnımı tutup gezmek istemedim.Bir düşüğüm oldu sadece ve o gün her gördüğüm hamile bayana imrenmiş 'bende şişmek istiyorum' demiştim.Herkes benim için hamileydi yada bana öyle denk geliyordu.Belki bunu bir kez olsun yaşamış olduğum için anladım çocuk özlemi yaşayanları.Konu neden buraya geldi bilmiyorum içimde kalmış demekki bunlar.Yazınca rahatladım sanki :) 
Maksat ben şunu yaptım diye kendimi övmek değil aksine olması gereken budur demekti.Birde ünlülerimiz anlasa.....
UMUDA DOĞRU !
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.