|
9 aylık bebek boy kilo |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 May 2023 Saat 12:09 |
Hocam merhabalar. Oğlum 39 haftalık 3250 kg 52 cm doğdu. 3100 ile taburcu olduk hastaneden. 9 ay muayenesinde 73 cm 8350gr geldi. Doktor çok az olduğunu söyledi tahlil yapalım dedi ben 7 aylıkken bakılmıştı dedim çocuğu yine delmeye gerek var mı. Sistemden baktı aslında her şeyi yeridneymiş dedi. D vit 33 hemoglobin 11,7 di sanırım hocam referans dışı bişi yok diye hatırlıyorum. 6 aydan sonra az kg almaya başladı ama emeklemeye başladı 6 aylıkken. 7 aylık tutunup kalkıyordu. 8 aydan beri de sıralıyor. Abisi olduğu için 7 yaşında bu sene sürekli de hastaydı burnu aktı öksürdü ateşlendi ama geçti ilaçsız. Yine de kilo alımını etkilemiş olabilir mi? Hiç mama almadı hep anne sütü. 6 aylıkken ek gıdaya geçmeye çalıştım ama 7 aylık olana kadar hep diliyle itti. 7 aylıkken tadım gibi yedi her şeyi. Daha yeni yeni bişiler yiyor. Kutu sütü içmiyor biberon da asla almıyor. Et seviyor etli dolma içlerinden yoğurda karıştırıp veriyorum kıymalı tarhana falan seviyor ama yediği miktar az. Nasıl kilo aldırabiliriz ya da kilosu gerçekten çok mu az? Abisi de zayıf sayılır 7 yaşına 2 ay önce girdi 125 cm 24 kg.
|
|
![]() |
|
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bir de genel olarak püre kıvamı sevmediğini fark ettim. Bütün bütün yemek finger food tarzında eline alıp ısırmak daha çok hoşuna gidiyor. Yine köfteyi falan baya dişliyor çiğniyor ama başında duruyorum fazla büyük ısırmasın boğazına kaçmasın müdahale edeyim diye.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120528 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Doğumda olan; 250gram eksik devam ediyor. Önemli bir durum yok. SAKIN Türk doktorlara kanmayın.
Selam verseniz, tahlil isterler. Aynen devam edin. Ne demek: "boğazına kaçmasın"?? Tabiiki boğazına kacacak ki, mideye inebilsin!! Siz herhalde; 1- "nefes borusuna " kaçmasın demek istediniz!! O da çok zor! Genellikle dikkati dağılırsa, yeme esnasında, sağa-sola bakarsa kaçar!! 2- Bir de; yutamıyacağı kadar büyük parça gıdayı yemek isterse takılır, o durumda da zaten gıda cok büyük oldugu için bir yere kaçamaz, kendisi öğürür ve çıkarır.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen hocam nefes borusu demek istemiştim. Teşekkürler ben böyle devam edeyim duruma yeniden bakalım o halde
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|