tabiki yazayım canım tarifi...
Ana malzemeler haşlanmış patates , ince kıyılmış mor lahana, yağda kavrulmuş rendelenmiş havuç, yeşil taze soğan, maydanoz, dereotu, 1 adet rendelenmiş ve kavrulmuş soğan, yoğurt, tuz, karabiber, limon suyu.
Haşlanmış patatesler rendelenir veya ezilir, yarısına taze soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılarak karıştırılır, 1 kaşık yoğurt, bir parça zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz ve karabiber eklenir.
Geri kalan patatesler, iki parçaya ayrılır. Bir parçasına, haşlanmış, ince kıyılmış mor lahana ve rendelenip, kavrulmuş soğan eklenir, 1 kaşık yoğurt, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır.
Diğer parçaya ise, kavrulmuş rende havuç ve yine 1 kaşık yoğurt, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır.
istenilen bir kek kalıbının altı ve yanları, naylon film ile kaplanır. ve sırasıyla karışımlar üst üste koyulur. buzdolabıında soğuduktan sonra düz bir tabağa ters çevrilerek servise hazır hale getirilir.
afiyet olsun