|
15 Aylik Bebek Boy ve Kilo |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pinar06.ozkan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mar 2024 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pinar06.ozkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2024 Saat 01:16 |
Kadir Hocam Merhabalar,
Oncelikle degerli vaktinize tesekkur ederek baslamak isterim. Biz ebeveynler icin birincil ve en guvenilir bilgi kaynagisiniz. Sagolun varolun. 15 aylik bebegim 10 kilo ve boyu da 80 cm. Doktorumuz hep kilosunu az buluyor. Ben cok takılmiyordum. Sizin cevaplarinizdan takip ederek min 600 ml inek sutu ve 2 kofte ile gitmeye calisiyorum. Ancak bebegim istahsiz oldugu icin bazen o 2 köfteyi yemekte bile zorlaniyor. Ancak meyve ve sut cok seviyor ve gunu genelde meyve 1000 ml sut ile tamamliyor. Doktoru 15 aylik kontrolunde yine kilosunu az bularak sutu azaltmami, sutu cok ictigi icin diğer besinleri yemedigini soyledi. Tabii size sormadan uygulamayacagim.:) bir de istahi icin onerdiginiz ilaci kullanmama gerek var midir yoksa sut ve meyve ile gitmesinde sorun yok mudur? Ben degerli vaktiniz icin tekrar cok tesekkur ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120478 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cinsiyeti?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Cinsiyetini bilmeden kilo değerlendirmesi yapamam. ŞU LANET OLASI "bebek" lafını kullanmayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2024 Saat 09:50 |
|
![]() |
|
pinar06.ozkan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mar 2024 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pinar06.ozkan
Cok haklisiniz hocam. Biz annelerin bazi aliskanlari degistirmesi gerekiyor. Sizinle ogreniyoruz hocam affedin.
15 aylik erkek 10 kilo 80 cm hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120478 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kilo eksiği:Yok.
3cm boy fazlası var. Bundan sonraki takiplerini, "Boy-Kilo Cetvelinden" takip edin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pinar06.ozkan
Tabii degerli hocam. Telefondan baglandigim
İcin sanirim kilo- boy egrisini goremedim. Bilgisayardan denerim. Degerli vaktiniz icin cok tesekkur ederim hocam. Doktor 1 kilo sut mu icirilir 15 aylik bebege dedi kizdi bize. Kansizlik olacak dedi. Kan testi yapalim tabii istahsiz olur dedi. Gerek yok dedim kan testi filan yaptirmadim ama annelik iste yine de sizinle teyid etmek istedim istahsizlik sebebi fazla sut icmesi olabilir mi diye. Mesajinizla rahatladım yine. Sagolun var olun hocam. |
|
![]() |
|
Emy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Süt ve kansızlık alakasız seylermis. Benimde oğlum 2 yaşına kadar neredeyse 800-900 ml süt içerdi.Et olarak yemeğine kıyma koyardım.Aralik ayında hgb 14; çıkmıştı.2 ay sonra 3yasinda olacak.4 yaşındaki çocuklarla neredeyse aynı boyda.
Düzenleyen Emy - 04 Haz 2024 Saat 23:10 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sütün kansızlık yaptığı iddiası; mamacı doktorların, sırf süt yerine mama satılması için uydukları meshur
palavralardan biridir. Bunlar öyle gözü kara palavracı doktorlar ki, aksi ispatlanınca da yüzleri zerre kızarmaz. Önce süt zararlı dediler, kimse takmayınca, süt değil, "Pastörizasyon" zararlı dediler. O da tutmadı, 200ml'den fazla içirmeyin diye zırvaladılar. Bu da tutmadı, 500ml'den fazla içirmeyin dediler. Şimdi de böyle saçmalıyorlar! Türk çocuklarından çok daha fazla süt tüketen USA'li çocuklarda mı anemi fazla, yoksa bu şarlatanlar yüzünden süt içmeyen necip Türk çocuklarında mı! Türk çoculkarında anemi yoksa(!) niye Aile hekimleri bütün çocuklara Demir ilacı dağıtıyor?? Bunların, ne yaptıklarından, ne dediklerinden haberleri bile yok! Türk doktorları daha "anemi" teşhis edebilmekten acizler! Hgb'ye değil, salak salak Ferritin ve Demir'e bakıyorlar! Tabiat aptal değildir. Süte, yeteri kadar demir koymuştur! Anneyi korumak için gereksiz yere Türk doktorlarının keyfi olsun diye bol keseden demir koymaz! Süt yanında etli gıda yumurta yiyen bir çocukta anemi filan olmaz. Kaldı ki, 6 anne tam 2 sene sadece anne sütü verdiler, hiçbirinde de bir olumsuzluk görülmedi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2024 Saat 23:32 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|