Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

70 YAŞINDAKİ ERKEK DE CİNSELLİĞİ SAĞLIKLI YAŞAYABİLİR

70 YAŞINDAKİ ERKEK DE CİNSELLİĞİ SAĞLIKLI YAŞAYABİLİR

Organik sebepli cinsel sorunların 40 yaşında başladığını belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ülküsan Özer, “40 yaşından 70 yaşına kadar hasta portföyümüz var. İlaçların gelişmesiyle cinsellik çok ileri yaşlara kadar devam ediyor ve ileri yaşta cinsel sorun yaşayanlar ise uzmana rahatlıkla başvuruyor” diyor.


Cinsel hayattaki sorunlar sanıldığı gibi sadece çok ileri yaşlarda ortaya çıkan sorunlar değil. Tıptaki gelişmeler ve yeni geliştirilen ilaçlar sayesinde ileri yaşlarda da cinsellik mümkün. Bu nedenle de ileri yaşlarda da cinselliğinde problemi olanlar çözüm arayışına giriyor.

GENÇLERDE PSİKOLOJİK SORUNLAR ÇOK FAZLA!
Gençlerde genellikle psikolojik nedenli sorunlar çok fazla öne çıkıyor. Gencin yeterince cinsel eğitim almamış olması, ilk cinsel deneyimdeki başarısızlık nedeniyle özgüven sarsılması gibi nedenler cinsel hayatını etkiliyor. Daha cinsel ilişkiye başlamadan boşalıyorlar. Böyle olunca cesareti kırılıyor. Kendisini zorladıkça başarısız oluyor. Oysa, rahat olsa belki de problem olmayacak. Bazı hastalar “20 yıllık evliyim ve evlendiğim günden beri erken boşalıyorum” diyor. Oysa, insanlar bunca yıl beklememeli, profesyonel destek almalı.

ÖNCE NEDENİ TESPİT ETMEK ÖNEMLİ
Orta yaş ve ileri yaşlardaki cinsel sorunlarda ise organik nedenler etkili oluyor. Organik nedenler çocukluğa kadar dayanabiliyor. Çocukta bazı gelişim bozukluklarından dolayı ya da hipofiz bozukluğu varsa testisler gelişmeyebiliyor. Bu nedenle bunların öncelikle tespit edilip cerrahi müdahalenin yapılması gerekiyor. İleride iktidarsızlık ya da kısırlık sorunu yaşanmasın diye cerrahi tedaviyle düzeltilebilecekler cerrahi olarak, medikal olarak düzeltilebileceklerin medikal olarak çok küçük yaşlardan itibaren düzeltilmesi gerekir. Daha ileri yaşlarda ise şeker hastalığı, kolesterol, yüksek tansiyon, birtakım nörolojik bozukluklar ve depresyon da iktidarsızlık nedeni olabilir. Öncelikle bu tip rahatsızlıkları olanlarda eş zamanlı tedavi yürütülüyor. Kalp, damar tedavi, şeker tedavisi yapılırken cinsel sorunuyla ilgili tedavi de yapılıyor.

YAŞLILIKTA DA SAĞLIKLI CİNSELLİK MÜMKÜN!
İlaç sektöründeki gelişmeler nedeniyle artık cinsellik çok ileri yaşlarda da yaşanabiliyor. Artık hormon ilaçları gibi birtakım ilaçlar sayesinde cinselliğin yaş sınırı kalmadı diyebiliriz. Hasta popülasyonu 35-40 yaşları ile 75 yaşı arasında değişiyor. En son 73 yaşında evli bir hasta şeker hastalığı kaynaklı cinsel bir sorunu ile geldi ve tedavi edildi. İlaç tedavilerinde ağızdan alınan tabletler ve bazı solüsyonlar, enjeksiyonlar kullanılıyor. Kişiye göre tedavi değişiyor. Özellikle ağır diyabet hastalarında, uzun zamandan beri devam eden vakalarda enjeksiyon tedavileri daha başarılı. Hastaların çok büyük bir bölümünde çok önemli ağır damarsal nedenler yoksa tablet, viral tabletler denemekteyiz. Ağır damar hasarları olan kişilerde de eğer enjeksiyon tedavisine yanıt veriyorsa, o tedaviye devam ediliyor. Kişiye göre tedavide birkaç ilacı biraraya getirerek uygulama yapılıyor. 21 yıllık araştırma sonuçlarına göre yapılan tedavilerle hastalarda büyük başarı elde ediliyor.

CİNSELLİK & İLİŞKİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.