Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi

GEBENİN EL KİTABI

GEBELİK TAKİBİ
Türk Perinatoloji Derneği uzmanlarından aldığımız bilgiler ışığında, gebelik belirtilerinden rutin kontrollere, yapılması gereken testlerden hamilelikte beslenmeye kadar ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada...
MUAYENELERDE NELER OLUR?
Gebelik takibi doktor muayeneleri ile yapılır. Bu muayenelerde neler yapıldığını bilmek annenin eksik bir müdehalede hatırlatma yapmasını ya da testlere ve sorulara hazırlıklı olmasını sağlar.
GEBELİK NASIL OLUŞUR VE BELİRTİLERİ NELERDİR
Bu harika yolculuğun nasıl başladığını ve ne gibi belirtilerle size sinyal verdiğini öğrenmek için bu yazıyı mutlaka okuyun.
GEBELİKTE SIKLIKLA ORTAYA ÇIKAN ŞİKAYETLER VE ÇÖZÜM YOLLARI
Hamilelik dönemi hem bebek hem de anne için değişim ve gelişim dönemidir. Doğa annenin bedenini doğuma hazırlarken bazı şikayetler de beraberinde gelir.
ANNE ADAYI NASIL BESLENMELİ?
Gebelikte önemli olan fazla gıda almak değil, dengeli gıda almaktır. 3 öğün arasında ek öğünler alınarak enerji ihtiyacının düzenli karşılanması sağlanır. Tüm gebelik boyunca alınması gereken ideal kilo 10-12 kg’dır.
HAMİLELİKTE KİŞİSEL BAKIM
Gebelik sürecinde değişen hormonlar nedeniyle ciltte ve dişlerde farklılaşmalar görülebilir. Bu hassasiyetleri ortadan kaldırmanın en etkili yolu doğru bakımla önceden önlem almaktır.
HAMİLELİKLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULAR
Hamilelikte yaşanan cinsel ilişki düşüğe neden olur mu? Hamileyken seyahat edilebilir mi? Sigara ve alkol kullanımı ne gibi durumlara yol açar?.. İşte, anne adaylarının içini kemiren soruların yanıtları...
HAMİLELİKTE EGZERSİZ
Hamilelikte de bazı egzersizler annenin şikayetlerini azaltır ve anneyle bebeği doğuma hazırlar.
DOĞUMUN BAŞLADIĞINI HABER VEREN  BELİRTİLER
Anne adayı zamanından önce başlayan doğum hakkında hazırlıklı ve bilgili olmalıdır. Bu hem vakit kaybetmeden doktora başvurmayı hem de paniğe kapılmamayı sağlar.
AĞRISIZ DOĞUM VE SEZARYEN
Son zamanlarda sıkça sorulan sorulardan biri “Ağrısız doğum mümkün mü?” oluyor. Sezaryen ise hala tartışılan ve Sağlık Bakanlığı’nın da yeni koyduğu kurallarla azaltılmaya çalışılan bir uygulama.
DOĞUMDA YAPILAN UYGULAMALAR
Hamilelik dönemini geride bırakan anne adayı şimdi bebeğini kucağına almak üzere sayılı dakikalar içine girer. Aklınızdaki doğum imajını bu bilgilerle destekleyin.
LOHUSALIK DÖNEMİ
Doğumdan sonra artık anne ve bebek için bambaşka bir dönem başlar. İlk dokunuş, ilk bağlanma... Ancak lohusalık dönemi kadın için oldukça hassas bir dönemdir.
DOĞUMDAN SONRA CİNSELLİK
Değişen hormonlar, hamilelikte verilen uzun ara ve doğum sonrası oluşan komplikasyonlar... Doğumdan sonra cinsel yaşama başlamak için biraz bekleyin. İşte doğum sonrası cinsellikle ilgili merak edilenler...
DİZİ & ARAŞTIRMA BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI
- AY GEZEGENİ VE ANNE ARŞETİPİ
- BURÇLARA GÖRE YEME İÇME ALIŞKANLIKLARIMIZ ve GURME ASTROLOJİSİ
- OTİZM YAZI DİZİSİ
- YENİ ÇAĞIN ANNE BABASI OLMAK! AMA NASIL?
- PREMATÜRE BEBEK HAKKINDA HER ŞEY
- DOĞUM ANIMIZ TÜM HAYATIMIZI ETKİLİYOR!
- GEBENİN EL KİTABI
- YENİDOĞAN YAZI DİZİSİ
- ANNE SÜTÜ HAKKINDA YAPILAN SON ARAŞTIRMALAR YAZI DİZİSİ
- NORMAL DOĞUM HER KADININ HAKKI
- ÇALIŞAN ANNENİN YAŞAM REHBERİ
- VAJİNİSMUS YAZI DİZİSİ
- OKUL MESELESİNE DERİN BAKIŞ!
- TÜP BEBEK YAZI DİZİSİ
- EMZİRME DÖNEMİNDE BESLENME

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.