Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞUNUZU HASTALIKLARDAN SÜTLE KORUYUN

ÇOCUĞUNUZU HASTALIKLARDAN SÜTLE KORUYUN

Hastalıkların baş gösterdiği ve vücut direncinin azaldığı kış mevsiminde çocukların günde 1 bardak, yetişkinlerin ise 2 bardak ılık sütle birçok hastalıktan korunacağı belirtiliyor. Uzmanlar, soğuk günlerin en güzel besini sütün bol bol tüketilmesini öneriyor.


Uzman Dr. Hüsnü Yeşil. sütün organizmanın büyüme ve gelişimi için gerekli olan besin öğelerinin tamamına yakınını içerdiğini ve sütün sayılmayacak kadar faydaları olduğunu söylüyor: “Hacettepe Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre 1 bardak süt 5-6 yaşındaki bir çocuğun günlük besin ihtiyacının yarısını karşılıyor. 1 bardak süt, B12 vitamininin yüzde 98'ini, fosforun yüzde 55'ini, kalsiyumun yüzde 52'sini, B2 vitamininin yüzde 44'ünü karşılıyor. Bu çok değerli besinden çocuklarımızı mahrum etmemeliyiz. Yaz aylarında çocuklar dondurma gibi besinlerle sütten faydalanıyor. Ancak kış aylarında dondurma tüketimi azalıyor. Bu bakımdan özellikle bu soğuk kış günlerinde çocuklarımızın iyi ve dengeli beslenmesi ve vücut direncinin artması için mutlaka süt içirmeliyiz. Ilık 1 bardak süt çocuğumuzun besin ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Sade sütü sevmeyen çocukların süt içmesini özendirmek için kakao ve çikolota katılabilir.

BALLI ILIK SÜT ÖKSÜRÜĞE BİREBİR
Kışın çocuklar kolaylıkla hastalanır ve öksürük yaygın bir şekilde görülür. 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı bal katılarak verilmesi halinde öksürüğe çok iyi gelir. Yatmadan önce verilen ılık ballı süt öksürüğü kestiği gibi çocukların daha iyi uyumalarını sağlar. Ayrıca sütün içinde bulunan yağ asitleri çocuğun beyin gelişimi için çok önemlidir. Çocuklukta ve gençlikte güçlü kemikler için de süt vazgeçilemez bir besin kaynağıdır. Süt, kışın yine çocukların ağız kenarlarında görülen yaralara da iyi gelir.

ÖNCE SİZ İÇİN
Aileler çocuklarına örnek olmaları bakımından süt içmeliler. Her yaş grubundaki kişiler için sütün büyük faydası var. Anne baba süt içerse çocuk da kolaylıkla süt içer.

Süt yetişkinler için de gereklidir. Obezite ve kronik hastalıklardan korur. Dengeli beslenmeyi sağlar. İlaçların yan tesirini azaltır. Kemiklerin güçlü kalmasını sağlar ve kemik erimesini engeller. Vücut ağırlığını azaltır ve kilo verdirmeyi kolaylaştırır. Yetişkinler en az günde 2 bardak süt tüketmelidir.

ÇOCUĞUM BÜYÜRKEN BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.