Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

BU FİLMLERİ ANNENİZLE İZLEYİN

BU FİLMLERİ ANNENİZLE İZLEYİN

Canınız hiçbir şey yapmak istemediğinde eve kapanıp film izlemek gibisi yoktur. Anneler Günü’nde ise ortalığı telaşa vermeden, annenizle ya da yavrunuzla güzel bir gün geçirmek istiyorsanız size önerdiğimiz filmlerden birini izleyin. Alın annenizi yanıbaşınıza, yavrunuzu da dizinizin dibine oturtun, bir yandan kendinize küçük çerez ve meyva tabakları, yanına da içecekler hazırlayın, bir yandan da izleyin. Artık ister çekinmeden hüngür hüngür ağlarsınız, ister ağız dolusu gülersiniz, ama sonunda bu özel günü anneciğinizle baş başa geçirip daha da özel kılarsınız.


SOPHİE’NİN SEÇİMİ
Meryl Streep'in başrolünü oynadığı filmde, Sophie İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından hapsedilmiş ve iki çocuğuyla birlikte Auschwitz'e gönderilmek üzere yola çıkarılmıştır. Sophie askerlere bir yanlışlık olduğunu, kendisinin Hıristiyan olduğunu söyler. Nazi subayı ise kendisini, ancak çocuklarından birinin öldürülmesini kabul ederse bırakacağını söyler. Sophie "Bunu yapamam" diye defalarca çığlıklar atsa da subayın iki çocuğunu da almaya kalkması onu bir seçim yapmak zorunda bırakır. Sophie henüz bebek olan kızını subaya verir ve daha büyük olan oğlunu kurtarır. Bebek 'anne' diye ağlayarak Sophie’nin uzaklaşmasını seyreder. Bu film yıllarca sadece bir trajedi olarak değil, bütün annelerin kâbusu olarak değerlendirilmiştir.

Orijinal Adı: Sophie’s Choice
Yönetmen: Alan J. Pakula
Oyuncular: Meryl Streep, Kevin Kline
Yapım Yılı: 1982

DÖNÜŞ
Raimunda, ailesini geçindirebilmek için birden fazla işte çalışan güçlü ve mücadeleci bir kadındır. Ablası Sole, onun kadar mücadeleci ve güçlü olmasa da, kayıtdışı çalıştırdığı kuaför salonunu işleterek hayatını kazanmaya çalışmaktadır.

Kendi hallerinde yaşam mücadelesi veren bu kadınlar, bir gün doğup büyüdükleri La Mancha'da yaşayan halalarının ölüm haberi ile yıkılırlar. Cenazaye ablası Sole ile gitmek isteyen Raimunda'yı evde çok daha büyük bir yıkım beklemektedir; Solu'u ise cenazede büyük bir şok. Yıllar evvel bir yangında ölmüş olan anneleri, yarım kalan bütün işlerini tamamlamak için geri dönmüştür. Tek başlarına ayakta kalmaya çalışan kızlarının ve torununun da onun desteğine çok fazla ihtiyacı vardır. Kadın hikayeleri anlatmada usta yönetmen Pedro Almodovar üç kuşak aile kadınlarının yaşadıklarını kendine özgü mizahıyla anlatıyor.

Orijinal Adı: Volver
Yönetmen: Pedro Almodovar
Oyuncular: Penelope Cruz, Lola Duenas, Blanco Portilla
Yapım Yılı: 2006

BAMBİ
Animasyon teknolojisinin bu kadar gelişkin olmadığı eskilerde, 1942’de çekilmiş dramatik bir animasyon filmdir Bambi. Ormanın kalbinde genç geyik Bambi yaşama doğru ilk titrek adımlarını atar ve hayat yolculuğuna başlar. Ona bu yolculukta öncelikle annesi, tavşan arkadaşı Thumper, kokarca arkadaşı Çiçek, bilgin baykuş ve yaşıtı bir dişi geyik olan Felin eşlik edecektir. Bambi bu yolculuk esnasında hayatı öğrenirken aşk, kayıp ve hayatın kendisi hakkında da dersler alacaktır. Maalesef filmin sonunda Bambi’nin annesinin trajik ölümü hepimizi yıkar... Yıllar sonra ise bu unutulmaz filmin devamı da çekildi.

Orijinal Adı: Bambi
Yönetmen: David Hand
Yapım Yılı: 1942

AZAP
Türkan Şoray’ın sadece oyunculuğunu değil aynı zamanda yönetmenliğini de görebileceğiniz bir film. Şoray filmde hasta ve sakat çocuğunu iyileştirmek umuduyla, köyünden kalkıp İstanbul'a gelen Elif ananın acılı öyküsünü anlatır. Bir annenin, çocuğu için neler yapabileceğini bir de Türk sinemasının sultanının bakış açısından izleyin.

Yönetmen: Türkan Şoray
Oyuncular: Türkan Şoray, Suzan Avcı, Selim Kaya
Yapım Yılı: 1973

KIZIM OLMADAN ASLA
Son derece etkileyici bir dram olan Kızım Olmadan Asla'da, Amerikalı bir kadının kocasını memnun etmek için İran'a gitmesi ve orada bir anlamda kocası tarafından tutsak edilmesi çok çarpıcı ve etkileyici bir dille anlatılıyor. Betty Mahmoudi’nin kitabından uyarlanan film, şeriatın İran’da yarattığı korku ve terör politikası bir yanda dursun; bir annenin, evladı söz konusu olduğunda nasıl da güçlü nasıl da cesur olduğunu gösteriyor.

Orijinal Adı: Not Without My Daughter
Yönetmen: Brian Gilbert
Oyuncular: Sally Field, alfred Molina
Yapım Yılı: 1991

ERIN BROCKOVICH
Parası, işi ve geleceğe dair hiçbir umudu olmayan Erin Brockovich, iki kez boşanmış, üç çocuklu bir kadındır ve oldukça zor durumdadır. Hiç suçu olmadığı bir araba kazasına karışan Erin, bir anda kendisini daha da kötü olayların içinde bulur. Hiçbir seçeneği kalmayan Erin, avukatının hukuk bürosunda çalışmak için onu ikna eder.

Burada çalışırken gayrimenkul dosyalarındaki bazı tıbbi kayıtlara rastlar. Kafası karışan Erin, aradaki bağlantıyı sorgulamaya başlar. Bu konuyu araştırmak için Ed'i ikna eden Erin, yöre halkının kullandığı suyun kirli olduğunu, bu gerçeğin onlardan saklandığını ve bu sebeple orada yaşayan insanların birtakım ciddi hastalıklara yakalandıklarını öğrenir. Film, çocuklarına iyi anne olmaya çalışmaktan bir an için vazgeçmeyen Brockovich’in haksızlıklara karşı mücadelesini anlatır. Hikayenin gerçek olduğunu da hatırlatalım.

 

 

Orijinal Adı: Erin Brockovich
Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Julia Roberts, Marg Helgenberger, Cherry Jones
Yapım Yılı: 2000

ANNELER VE KIZLARI
Köyden istanbula göçen Fatma, kızları Iraz ile Ayşegül’le birlikte Neşe’nin yanına sığınırlar... Bir tesadüf sonunda tanışan Neşe ile İzzet zamanla birbirlerini sevmeye başlarlar. Yıllar geceçek, Iraz ve Ayşegül büyüyecek, birer genç kız olacaklar, yaşadıkları çevreyi küçük görmeye başlayacaklar hatta annelerine “anne” demeye utanacaklar, annelerini “hizmetçi” diye tanıtacaklardır... Lütfü Akad’ın usta yönetmenliği ve Yıldız Kenter’in eşsiz oyunculuğuyla gözlerinizi dolu dolu yapacak bir film.

Yönetmen: Ömer Lütfü Akad 
Oyuncular: Yıldız Kenter, Neşe Karaböcek, İzzet Günay, Leyla Kenter, Yonca Kuray
Yapım Yılı: 1971

JUNO
Lise öğrencisi olan Juno, sıkıntı ve meraktan, okuldan arkadaşı Bleeker ile birlikte olmaya karar verir. Ancak hiç olmayacak bir zamanda umulmadık bir şekilde hamile kalır. En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar. Yaşı küçük de olsa bir kadın, hamile kaldığından, kendisini anne olarak görmeye başladığı andan itibaren olgunlaşabilir mi? ;

Orijinal Adı: Juno
Yönetmen: Jason Reitman
Oyuncular: Penelope Cruz, Lola Duenas, Blanco Portilla
Yapım Yılı: 2007


 

YAŞAM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.