Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EKOLOJİK TEMİZLİĞİN KİTABI

EKOLOJİK TEMİZLİĞİN KİTABI

Ekolojik hayat; sağlıklı hayattır. Doğada ve günlük yaşamda ekolojik kirliliğe savaş açan ve “EkoPolis” adı ile ünlenen yazar Erkan Şamcı, hem doğayı korumaya hem de sağlıklı yaşamaya ilişkin önerilerini "Ekolojik Temizliğin Kitabı” adlı eserinde topladı.


Hayat Yayınları’ndan çıkan kitabında, sağlık açısından en ekolojik ve sağlıklı ürünlerle, insan sağlığı açısından en tehlikeli ürünleri anlatıyor.

Kitabında günlük yaşamda kullanılan pek çok temizlik ürünün sadece çevre için değil insan sağlığı açısından da taşıdığı risklere değinen ve bu ürünlerin içeriğindeki zararlı kimyasalları açıklayan yazar, piyasadaki mevcut temizlik ürünlerinin sadece temizlemeye odaklı ürünler olduğuna dikkat çekiyor.

Kitabında, zehirli kimyasal içeren bilindik temizlik ürünlerinin kullanımından mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini vurgulayan yazar, ‘Ekolojik Temizliğin Kitabı’ adlı eserinde, sağlıklı yaşam ve temiz bir çevre için yakınımızda bulunan doğal mamullerden nasıl temizlik ürünleri üretilebileceğine dikkati çekerken, temiz bir yaşam için bazı pratik uygulama önerilerinde bulunuyor.

5 ALTIN ÖNERİ
-Beyaz çamaşırlarınızı yıkarken makinenizin deterjan gözüne yarım limonu sıkın. Limon suyu güvenli ve etkili bir beyazlatıcıdır. Aynı zamanda çamaşırlarınız mis gibi kokacaktır.
-Perdelere ve mobilyalara sinen sigara kokusunu yok etmek için bir su bardağı sirkeyi geniş ağızlı bir kaba koyun ve sigara kokusunun en yoğun olduğu ortamda bir gün boyunca bekletin, sigara kokusundan eser kalmayacaktır.
-Bıçaklarınızdaki pas lekeleri için bulaşık teli ya da kimyasal kullanmaya gerek yok. Paslı bıçağınızı 5 kere büyük bir soğana batırıp çıkarın. Soğan, pas lekelerini çıkaracaktır.
-Cezvede kalan yanık süt lekelerini temizlemek için cezvenizi ıslatın ve tuz serpin. 15 dakika bekledikten sonra kabı ovun. Tuz, yanık lekesini kabartır ve kolay çıkmasını sağlar.
-Halılardaki lekeleri yok etmek için, mısır nişastası ile sütü macun kıvamına gelene dek karıştırın ve lekenin üzerine sürdükten sonra kurumaya bırakın. Daha sonra kuruyan nişastayı elektrik süpürgesi ile süpürün.

ERKAN ŞAMCI KİMDİR?
Erkan Şamcı; Ziraat Mühendisi, Botanika Bitki Kültürü Okulu Eğitmeni, Ekoloji Düşünürü, Ekolojik Yaşam Uzmanı, Araştırmacı, Aktivist, Mucit (Çok sayıda patent sahibi), Yazar, Radyo ve TV Programcısıdır. 25 yıllık meslek hayatını hobi olarak nitelendiren Erkan Şamcı, şehirdeki doğayı oluşturmaya ve korumaya yönelik 4 milyon 500 bin metrekare yeşil alan oluşumunu gerçekleştirmiştir. 15 farklı patent ve faydalı modelin de sahibi olan Şamcı, 3 mesleki kitabı, 100'ün üzerinde TV programı ve radyo yayını yapmıştır. Halen Botanika Bitki Kültürü Okulu’nda eğitmen olarak mesleki yaşantısını sürdürmektedir.

Yazar: Erkan Şamcı
Yayınevi: Hayat Yayınları
Sayfa sayısı: 240 sayfa
Fiyatı: 14 TL

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.