Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARA SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ

ÇOCUKLARA SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ

Çocuklarda obezitenin önlenmesi için spor ve sağlıklı beslenme bir yaşam tarzı olmalı. “Sağlıklı Beslen, Çok Gol At!” kitabı ile UEFA, Dünya Kalp Federasyonu ve Avrupa Komisyonu obeziteye ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek 21. Yüzyılın en önemli sağlık problemlerinden biri ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor.


Günümüzde çocuklar, eskisine oranla daha sağlıksız beslenme alışkanlıklarına sahipler ve araştırmalar Avrupa’da obezite oranının 1970’li yıllara göre 10 kat arttığını gösteriyor.

13 FUTBOLCU, 13 YEMEK TARİFİ
“Sağlıklı Beslen, Çok Gol At!” kitabıyla sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmenin gerekliliğinin bir kez daha altı çiziliyor ve bu önemli mesaj, dünyada milyonlarca çocuğun rol modeli olan kadın-erkek 13 uluslararası futbol yıldızının sözleriyle bir kez daha vurgulanıyor. 13 yıldız futbolcu, hayranlarıyla en sevdikleri yemekleri paylaşırken, verdikleri kısa tariflerle çocukların bu yemekleri nasıl yapacaklarını da anlatıyor. Çünkü “Sağlıklı bir yaşam tarzı, aynı zamanda sağlıklı besinler demektir.”

Kitapta her yemek için detaylı malzeme listesi bulunuyor. Futbolcular basit ama sağlıklı yemeklerin nasıl hazırlandığını adım adım açıklayarak tarifleri en acemi aşçıların bile hazırlayabileceği şekilde anlatıyor. Futbolcular için hayati önem taşıyan dengeli ve sağlıklı beslenme ile performans arasındaki ilişki hakkında bilgi veren kitap aynı zamanda porsiyon başına besin değerleriyle birlikte bir dolu faydalı bilgi içeriyor.

Ayrıca kitabı satın alan okurlar, çocukları fiziksel açıdan aktif olmaya teşvik eden Dünya Kalp Federasyonu’nun programlarına da 2 TL katkıda bulunmuş olacak.

Yayınevi: Caretta Çocuk
Yazar: Kolektif
Sayfa sayısı: 96 sayfa
Fiyat: 10 TL

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.