Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLAR İÇİN TEKNOLOJİ HARİKASI MÜZE AÇILDI!

ÇOCUKLAR İÇİN TEKNOLOJİ HARİKASI MÜZE AÇILDI!

Fransa’daki örneklerinden uyarlanan ve 16 profesör tarafından çocukların gelişimine oyun mucizesiyle katkı vermeyi amaçlayan “Çocuk Müzesi” Ankara’da açıldı.


Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı ve 25 ayrı senaryoya sahip müzede, çocuklar şantiye alanında duvar örüyor, aslına uygun TV stüdyosunda HD kameralarla program çekiyor, akustik odada çığlık atıp, playback stüdyosunda şarkıcı, hastanede doktor olabiliyor; arkeolojik kazı yapıp, dijital oyunları kendi vücutlarıyla oynayabiliyor.

4-12 yaş grubuna hitap eden müze, engelli çocuklar için de özel tasarlandı.

MÜZE’NİN 25 AYRI SENARYOSUNDAN BAZILARI ŞÖYLE:
TV Stüdyosu: Gerçek HD kameralarla ve aslına uygun TV stüdyo aletleriyle film çekilebiliyor; haber sunuluyor; oyunculuk yapılıyor. Çocuklar sihirli dizilerin gerçek olmadığını ve Süperman’in aslında uçmadığını green box’ı görerek öğreniyor.
Şantiye: Vinç operatörü, el arabaları, sünger tuğlalar kullanılarak iki katlı bir ev inşa ediliyor. Baretlerin takıldığı inşaat sahasında ekibi oluşturan çocuklar iş güvenliği kurallarını öğreniyor.
Playback Stüdyosu: Profesyonel müzik stüdyosunda ışık şovları eşliğinde mikrofon ellerinde hayran oldukları şarkıcılar gibi sahne heyecanını yaşıyorlar.
Çığlık Odası: Hiç kimsenin dur, sus, bağırma demediği akustik odada hep beraber çığlık atıyorlar.
T-Boy area: Çocuklara hareketli dinozorları görüp, duyup, dokunma şansı veriliyor. Fosil havuzunda fosil kazısı yapılıyor.
H2O Havuzu: Suyun akışkanlığının öğretildiği havuzda, manyetik oltalarla balık tutulabiliyor.
Kidzz Clinic: Doktor ve hastane fobisinin yenilmesi için hemşire ve doktor rolleri verilen çocuklar, aslına uygun stetoskop ve röntgen cihazlarıyla hasta bakıyorlar.
Garaj: Mekanik aletlerle özel hazırlanan araba tamir edildikten sonra gezintiye çıkılıyor.
Dijital oyunlar: Çocuklar ekran karşısında dijital oyunları vücutlarıyla oynayabiliyor.


Nerede: Çayyolu AVM, Saltoğlu Bulvarı, No:15, Çayyolu-Ankara

 

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.