Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

RENKLİ MATEMATİK

RENKLİ MATEMATİK

Rahmi M. Koç Müzesi'nde “Renkli Matematik Dünyası-Eğlen Öğren” bölümü açıldı. Bölümün amacı, interaktif deney setleriyle matematiği sevdirmek.


Dünyaca ünlü matematik profesörü Prof. Dr. Albert Beutelspacher tarafından tasarlanan bölüm Almanya’da her yıl, her yaştan binlerce ziyaretçi çekiyor. Bölüm, matematik ve fen bilimlerini “anlaşılmaz, erişilmez” olmaktan çıkarıp, “dokunulabilir, sevilebilir” kılmayı hedefliyor.

İstanbul Rotary Kulübü Derneği’nin desteğiyle müze bünyesinde açılan Renkli Matematik Dünyası her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Renkli Matematik Dünyası; aynalar, göz yanılması, ses, müzik, hız ve hareketin incelenebileceği deneyleri ve yap-boz, köprü ve aynalarla eğlenceyi birarada sunuyor.

Bölümde, Mimar Sinan köprülerinin sırrı, Leonardo da Vinci’nin Haliç için tasarladığı köprünün detayları, sonsuz görüntünün, sesin yükselip alçalmasının ardındaki sebepler araştırılıyor.

Hazırlanan deney masalarında çocuklar ve aileler birarada oyunlar oynayabiliyor. Renkli ve eğlenceli cisimlere dokunmak ve deney yapmak tüm ziyaretçiler için serbest.

Nerede: Rahmi M. Koç Müzesi, Hasköy-İstanbul

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.