Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Çetin yaşam, çelik irade: Dilini, milletini, eşini seçen kadın...
HAYATINI SEÇEN KADIN, NERMİN ABADAN UNAT

HAYATINI SEÇEN KADIN, NERMİN ABADAN UNAT

“Hocaların Hocası” olarak anılan Nermin Abadan Unat, hem yaşamıyla hem de akademik kariyeriyle önemli bir isim. Henüz 14 yaşında Türkçe bilmediği halde okumak için Türkiye'ye gelmeyi kafasına koymuş ve bunu başarmış. İngilizce, Almanca, Fransızca, Macarca ve Türkçe biliyor. Türkiye'nin ilk kadın gazetecilerinden. Türkiye'nin ilk kadın siyaset bilimcisi.


Hocaların hocası: İlber Ortaylı, Emre Kongar, Zafer Toprak, Şahin Alpay, Cengiz Çandar, Oral Çalışlar, İpek Çalışlar, Ertuğrul Özkök, Deniz Baykal, Baskın Oran, Ünal Batu, Cem Duna, Aydın Uğur, Ahmet Taner Kışlalı, Ünsal Oskay, Taner Timur, Mete Tuncay, Artun Ünsal, Üstün Ergüder, Abdülkadir Aksu, Hasan Celal Güzel, Oya Tokgöz, Aysel Aziz ve daha tanınmış pek çok isim var...

Kitapta hem Nermin Abadan Unat’ın mücadelesi anlatılıyor, hem de bir Türkiye’nin 80 yılının panoraması çiziliyor. 
 

SEDEF KABAŞ KİMDİR?
Londra’da doğan Sedef Kabaş 1992’de Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Fulbright Bursu’yla okuduğu Boston Üniversitesi’nde televizyon gazeteciliği üzerine mastır yaptı. 1992’de Power FM’de haber editörü ve spiker olarak başladığı meslek yaşamını 1995-1997 yılları arasında CNN İnternational’da yapımcı olarak sürdürdü. 1997’den 1999’a kadar Olay TV ve NTV’de hazırlayıp sunduğu “Portreler” programıyla 1999 Diyalog En Başarılı Sunucu Ödülü’ne layık bulundu. ATV’de “Dönence” programının editörlüğünü ve sunuculuğunu (1999-2000) yaptı. TV8'’de de “Sesli Düşünenler” adlı programı hazırlayıp sundu. Halen Skyturk’de “Haber Ötesi” adlı programa imza atan Kabaş, çeşitli özel üniversitelerde “diksiyon ve konuşma sanatı”, “haber yazım teknikleri”, “muhabirlik ve röportaj teknikleri” dersleri veriyor ve profesyonel turist rehberi olarak çalışıyor.


Yazan: Sedef Kabaş
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa sayısı: 340
Yayın tarihi: Eylül 2010


BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.