Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

DOĞA-KURTARANLAR SERİSİ

DOĞA-KURTARANLAR SERİSİ

Çocuklar hem eğlenceli hem duyarlı bir dizi ile tanışıyor. Üç kitaplık Doğa-Kurtaranlar dizisinin ilk iki kitabı “Penguenlerin Buzları Erimesin” ve “Ağaçlar Yok Olmasın” raflardaki yerini aldı. Üçüncü kitap “Yunuslar Yaşasın” Ekim ayında yayımlanacak.


Lola ve Evie, dünyanın haline çok üzülüyor ve doğayı korumaya, kurtarmaya çalışıyorlar. Küresel ısınma, su ve enerji israfı, nesli tükenen hayvanlar, sağlıksız yiyecekler, geri dönüştürülemeyen çöpler… Bu uzayıp giden korkutucu liste onları gerçekten çok endişelendiriyor. Kendi hayatlarında yaptıkları doğa dostu değişikliklerle herkese örnek olmaya, çevrelerini ve okullarını cennet gibi bir yere dönüştürmeye çalışıyorlar.

Penguenlerin Buzları Erimesin’de Lola ve Evie bahçelerinde bir penguen buluyor. Yoksa küresel ısınma yüzünden buzlar tamamen eridi ve penguenler kendilerine yeni bir ev mi aramaya başladı? Neyse ki durum o kadar da vahim değil. Meğer bu tatlı penguen, nesli tükenmek üzere olan bitkiler, kuşlar ve küçük hayvanların yaşadığı Ekoloji Parkı’ndan kaçırılmış. Peki bir pengueni kim ve neden kaçırır? Bu, kötü bir planın parçası olabilir mi? Doğa-Kurtaranlar iş başında! Bu işin sırrını çözmeye kararlılar!

Ağaçlar Yok Olmasın’da Lola ve Evie tropikal yağmur ormanlarının insanlar tarafından tahrip edildiğini öğreniyor. Ormanlar yok olursa ağaçlarda yaşayan kuşlara ve hayvanlara ne olacak? Doğa-Kurtaranlar onları tehlikeler karşısında yalnız mı bırakacaklar? Tabii ki hayır! Doğa-Kurtaranlar iş başında! Ağaçları kurtarmak için bir yetenek gösterisi düzenlemeye karar veriyorlar. Böylece insanların dikkatini “doğa”ya çekebilecekler. Ama gösteriyi düzenleyebilmek için önce yetenekli birilerini bulmaları gerekiyor...

Dizinin en önemli özelliği, doğa bilincini didaktik, sıkıcı bir metin yerine, eğlenceli birer macerayla anlatıyor olması. Ayrıca, bölümlerin sonunda “Yeşil Bilgi” ve “Ekolojik Gerçek” adlı kutucuklarda, çocuklara doğaya ilişkin pek çok temel bilgi veriliyor. Doğa-Kurtaranlar, doğayı korumayı hem hayati hem eğlenceli bir uğraşa dönüştürüyorlar.

Doğa-Kurtaranlar henüz 2 kişi. Maceralarına ortak olmaya ne dersiniz?

Kitap Adı: Doğa-Kurtaranlar / Penguenlerin Buzları Erimesin
                 Doğa-Kurtaranlar / Ağaçlar Yok Olmasın
Yazar: Kathryn Lamb
İngilizceden çeviren: Gökçe Ateş Aytuğ
Yayınevi: Hayykitap
Türü: Çocuk Edebiyatı
Sayfa sayısı: 160
Fiyatı: 11 TL

 

 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.