Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

TÜRKİYE’NİN İLK “DOĞA BİLİMLERİ MERKEZİ”

TÜRKİYE’NİN İLK “DOĞA BİLİMLERİ MERKEZİ”

Ünlü Fransız Lisesi Saint-Joseph 140. yıl kutlamaları kapsamında Türkiye'nin ilk “Doğa Bilimleri Merkezi açıldı!


Merkez, Türkiye’nin bu çaptaki ilk doğa bilimleri merkezi olma niteliğini taşıyor. Türkiye’nin en geniş doğa bilimleri koleksiyonunu içeren, “Doğa Bilimleri Merkezi” 140 yıllık uzun bir çalışmanın ürünü. Bir asırdan fazla bir süre önce dönemin İstanbul Saint-Joseph Lisesi’nde çalışmakta olan frerlerin çabalarıyla tüm Türkiye topraklarından örnekler toplanarak bir araya getirilmiş Türkiye’nin bu en zengin fauna koleksiyonu, Osmanlı sultanlarının özel fermanlarıyla verdikleri “Anadolu’da yaşayan her hayvan türünden 2’şer tane avlama” izni ile hayat bulmuş...

19. yüzyıldan başlayarak bugünlere dek zengin ve titiz bir arşivleme çalışması gerçekleştiren Saint-Joseph Lisesi yetkilileri; doğa bilimleri uzmanları ve restoratörlerinin desteğiyle 4 yıl süren çalışmalar sonucu merkezi bugünkü görüntüsüne kavuşturmuşlar. Merkez hem doğa meraklıları hem de öğrenciler için eşsiz bir pedagojik değer taşıyor.

Onbinlerce hayvan çeşidinin farklı tekniklerle korunup, doldurulup sergilendiği merkezde günümüzde Anadolu’da ve dünyada tamamıyla soyu tükenmiş türlerin var olması da dikkat çekiyor.

Su altı dünyası canlılarının, memelilerin, kuşların, eklembacaklıların ve binlerce farklı kayaç türünün bulunduğu tematik sergi salonları ülkemizdeki zengin biyoçeşitliliğe dikkat çekerken, aynı zamanda bu çeşitliliğin ne kadar hassas ve insan etkinliklerine karşı ne denli savunmasız olduğuna da sessizce tanıklık ediyor.


 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.